Pokreni svet nabolje

Piše Nataša Jovanović

Udruženja građana i druge neprofitne ustanove sa teritorija deset opština i gradova sa kojima je NIS potpisao Sporazum o saradnji, mogu da konkurišu za finansijsku podršku NIS-a za projekte  iz kulture, sporta, ekologije, nauke…

Pod sloganom „Zajednici zajedno“, NIS je raspisao poziv za javni konkurs za projekte u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje, i koji će trajati do 10. maja 2013. godine.

SARADNJA RADI RAZVOJA „Već petu godinu zaredom, NIS realizuje program saradnje sa lokalnim zajednicama u Srbiji, i tokom tog perioda naš pristup programu razvoja lokalne zajednice je napredovao. Samo prošle godine vrednost projekta iznosila je skoro 87 miliona dinara. Zadovoljstvo je znati da danas NIS, u okviru saradnje sa regionima, daje ljudima mogućnost da pokrenu svet ka boljem, tako što sami određuju prioritete svoje lokalne zajednice u kojoj žive. Mi pružamo ruku svima koji žele da menjaju svet nabolje“, izjavio je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.
Sva udruženja građana i druge neprofitne ustanove sa teritorija deset opština i gradova sa kojima je NIS potpisao Sporazum o saradnji, mogu samostalno da konkurišu za finansijsku podršku NIS-a projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama. Ukupna vrednost celog projekta je 88 miliona dinara i realizuje se u okviru NIS-ovog korporativnog programa „Saradnja radi razvoja“ koji kompanija sprovodi već pet godina za redom.

USLOVI KONKURSA Sporazumi o saradnji za 2013. godinu između kompanije NIS i opština i gradova u kojima ova kompanija posluje potpisani su 15. aprila 2013. godine. Sporazumi su potpisani sa Novim Sadom, Nišom, Pančevom, Zrenjaninom, Kikindom, Novim Bečejem, Žitištem, Kanjižom i Srbobranom i, prvi put, sa gradom Čačkom. Ove godine kompanija NIS dodeljuje sredstva koja će se u potpunosti (100 odsto) raspodeliti putem javnog konkursa.
Uslovi i propozicije javnog konkursa objavljeni su na sajtu NIS-a www.nis.rs/konkurs.   Zainteresovani mogu slati svoje predloge do 10. maja 2013. godine do 16 časova putem onlajn prijave na veb sajtu www.nis.rs/konkurs ili putem mejla [email protected].
Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu NIS-a www.nis.rs/konkurs, kao i sajtovima lokalnih samouprava za projekte koji se realizuju na njihovoj teritoriji. Sporazum podrazumeva poboljšanje ukupne društvene i investicione klime, veće učešće NIS-a u rešavanju konkretnih lokalnih problema i realizaciji projekata.

Promocija balkanske kulture u EU

NIS će biti generalni sponzor ovogodišnjeg, sedmog po redu, muzičkog festivala „Balkan trafik“, koji se održava u Briselu od 17. do 21. aprila. Ovaj festival, koji svake godine poseti više od 6.000 ljudi, promoviše kulturu i umetnost na Balkanu. Kroz ovaj festival, NIS će dati svoj doprinos upoznavanju moderne kulture balkanskih naroda u samom srcu Evrope. NIS-ova podrška festivalu se uklapa u strategiju razvoja kompanije, koja podrazumeva upravo širenje u regionu koji promoviše i „Balkan trafik“.
NIS je prva srpska kompanija koja je otvorila svoje predstavništvo u Briselu, između ostalog, i zato da bi indirektno podržala integraciju Srbije u Evropsku uniju. Takođe, kako bi obezbedio bolju kulturnu budućnost društva i zajednice, NIS kroz poseban program društveno odgovornog poslovanja „Kultura bez granica“ podržava institucije i festivale lokalnog, nacionalnog i međunarodnog ranga.
„Ponosni smo što smo deo ovogodišnjeg festivala ‘Balkan trafik’. NIS ima misiju sličnu ovom festivalu, a to je da pokažemo novo lice Balkana. NIS je danas kompanija u kojoj su zaposleni ljudi iz više od 20 zemalja sveta i mi vredno radimo da postanemo istinski internacionalna kompanija koja će dati originalni pečat Evropi. Naše poslovanje se zasniva na principima održivog razvoja, transparentnosti i modernosti“, rekao je u Briselu Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a povodom ovog festivala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *