Покрени свет набоље

Пише Наташа Јовановић

Удружења грађана и друге непрофитне установе са територија десет општина и градова са којима је НИС потписао Споразум о сарадњи, могу да конкуришу за финансијску подршку НИС-а за пројекте  из културе, спорта, екологије, науке…

Под слоганом „Заједници заједно“, НИС је расписао позив за јавни конкурс за пројекте у локалним заједницама у којима компанија послује, и који ће трајати до 10. маја 2013. године.

САРАДЊА РАДИ РАЗВОЈА „Већ пету годину заредом, НИС реализује програм сарадње са локалним заједницама у Србији, и током тог периода наш приступ програму развоја локалне заједнице је напредовао. Само прошле године вредност пројекта износила је скоро 87 милиона динара. Задовољство је знати да данас НИС, у оквиру сарадње са регионима, даје људима могућност да покрену свет ка бољем, тако што сами одређују приоритете своје локалне заједнице у којој живе. Ми пружамо руку свима који желе да мењају свет набоље“, изјавио је генерални директор НИС-а Кирил Кравченко.
Сва удружења грађана и друге непрофитне установе са територија десет општина и градова са којима је НИС потписао Споразум о сарадњи, могу самостално да конкуришу за финансијску подршку НИС-а пројектима из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и помоћи социјално угроженим групама. Укупна вредност целог пројекта је 88 милиона динара и реализује се у оквиру НИС-овог корпоративног програма „Сарадња ради развоја“ који компанија спроводи већ пет година за редом.

УСЛОВИ КОНКУРСА Споразуми о сарадњи за 2013. годину између компаније НИС и општина и градова у којима ова компанија послује потписани су 15. априла 2013. године. Споразуми су потписани са Новим Садом, Нишом, Панчевом, Зрењанином, Кикиндом, Новим Бечејем, Житиштем, Кањижом и Србобраном и, први пут, са градом Чачком. Ове године компанија НИС додељује средства која ће се у потпуности (100 одсто) расподелити путем јавног конкурса.
Услови и пропозиције јавног конкурса објављени су на сајту НИС-а www.nis.rs/konkurs.   Заинтересовани могу слати своје предлоге до 10. маја 2013. године до 16 часова путем онлајн пријаве на веб сајту www.nis.rs/konkurs или путем мејла [email protected].
Резултати конкурса биће објављени на сајту НИС-а www.nis.rs/konkurs, као и сајтовима локалних самоуправа за пројекте који се реализују на њиховој територији. Споразум подразумева побољшање укупне друштвене и инвестиционе климе, веће учешће НИС-а у решавању конкретних локалних проблема и реализацији пројеката.

Промоција балканске културе у ЕУ

НИС ће бити генерални спонзор овогодишњег, седмог по реду, музичког фестивала „Балкан трафик“, који се одржава у Бриселу од 17. до 21. априла. Овај фестивал, који сваке године посети више од 6.000 људи, промовише културу и уметност на Балкану. Кроз овај фестивал, НИС ће дати свој допринос упознавању модерне културе балканских народа у самом срцу Европе. НИС-ова подршка фестивалу се уклапа у стратегију развоја компаније, која подразумева управо ширење у региону који промовише и „Балкан трафик“.
НИС је прва српска компанија која је отворила своје представништво у Бриселу, између осталог, и зато да би индиректно подржала интеграцију Србије у Европску унију. Такође, како би обезбедио бољу културну будућност друштва и заједнице, НИС кроз посебан програм друштвено одговорног пословања „Култура без граница“ подржава институције и фестивале локалног, националног и међународног ранга.
„Поносни смо што смо део овогодишњег фестивала ‘Балкан трафик’. НИС има мисију сличну овом фестивалу, а то је да покажемо ново лице Балкана. НИС је данас компанија у којој су запослени људи из више од 20 земаља света и ми вредно радимо да постанемо истински интернационална компанија којa ће дати оригинални печат Европи. Наше пословање се заснива на принципима одрживог развоја, транспарентности и модерности“, рекао је у Бриселу Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а поводом овог фестивала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *