DSS: DOBRA VEST ZA SRBIJU

BEOGRAD, 08. april 2013. (FoNet) – Dobra je vest za Srbiju što je vlast odbacila ultimatum Evropske unije (EU), jer je Demokratska stranka Srbije (DSS) to i očekivala, izjavio je danas portparol ove stranke Petar Petković i naglasio da je jedini cilj EU da se ultimatumima omogući stvaranje nezavisnog Kosova. On je na konferenciji za novinare istakao da je ultimatum EU sa pravne tačke gledišta potpuno neprihvatljiv, jer je suprotan Ustavu Srbije, dok bi sa političke strane potpisivanje tog sporazuma značilo kapitulaciju. Prema njegovim rečima, Srbija mora biti okrenuta dijalogu koji bi trebalo da se vodi pod okriljem Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN).

“Uloga EU i Ketrin Ešton je završena ovim neuspešnim pregovorima i dijalog sada treba da se vodi pod okriljem Saveta bezbednosti UN”, istakao je Petković.

On je rekao da, dok EU isporučuje Srbiji “najbrutalnije zahteve stižu podjednako brutalni ultimatumi od vojvođanskih vlasti”, napominjući da je reč o sinhronizovanom napadu na Srbiju i spolja i iznutra.

Petković je optužio predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da direktno, namerno i smišljeno napada Srbiju, “koristeći jezik ucena i pritisaka koji se koristi u Briselu”.

“Cilj EU i vojvođanskih vlasti je komadanje Srbija i to na takav način da i Srbija treba u tome da učestvuje. Onako kako Brisel očekuje od Srbije da ubije svoju državnost na Kosovu i Metohiji, Bojan Pajtić zahteva stvaranje države u državi, mimo Ustava Srbije”, ocenio je Petković.

4 komentara

  1. Pajtić propjevao jer su mu gazde najavile da u posjedu imaju tu neke sličice, te da uradi to i to, u protivnom oni će da ih objave…
    Tako nekako stvari stoje.

  2. Odlična vest ! Pozdrav šipcima !

  3. Ovo je dobra vest samo da u tome i istraju do kraja. Treba sve vratiti nazad pod okrilje UN i rezolucije 1244.

  4. a zasto na opste narodnim protestima na Trgu republike kao i ispred vlade nije bilo predstavnika DSS-a?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *