ДСС: ДОБРА ВЕСТ ЗА СРБИЈУ

БЕОГРАД, 08. април 2013. (ФоНет) – Добра је вест за Србију што је власт одбацила ултиматум Европске уније (ЕУ), јер је Демократска странка Србије (ДСС) то и очекивала, изјавио је данас портпарол ове странке Петар Петковић и нагласио да је једини циљ ЕУ да се ултиматумима омогући стварање независног Косова. Он је на конференцији за новинаре истакао да је ултиматум ЕУ са правне тачке гледишта потпуно неприхватљив, јер је супротан Уставу Србије, док би са политичке стране потписивање тог споразума значило капитулацију. Према његовим речима, Србија мора бити окренута дијалогу који би требало да се води под окриљем Савета безбедности Уједињених нација (УН).

“Улога ЕУ и Кетрин Ештон је завршена овим неуспешним преговорима и дијалог сада треба да се води под окриљем Савета безбедности УН”, истакао је Петковић.

Он је рекао да, док ЕУ испоручује Србији “најбруталније захтеве стижу подједнако брутални ултиматуми од војвођанских власти”, напомињући да је реч о синхронизованом нападу на Србију и споља и изнутра.

Петковић је оптужио председника Владе Војводине Бојана Пајтића да директно, намерно и смишљено напада Србију, “користећи језик уцена и притисака који се користи у Бриселу”.

“Циљ ЕУ и војвођанских власти је комадање Србија и то на такав начин да и Србија треба у томе да учествује. Онако како Брисел очекује од Србије да убије своју државност на Косову и Метохији, Бојан Пајтић захтева стварање државе у држави, мимо Устава Србије”, оценио је Петковић.

4 коментара

  1. Pajtić propjevao jer su mu gazde najavile da u posjedu imaju tu neke sličice, te da uradi to i to, u protivnom oni će da ih objave…
    Tako nekako stvari stoje.

  2. Одлична вест ! Поздрав шипцима !

  3. Ovo je dobra vest samo da u tome i istraju do kraja. Treba sve vratiti nazad pod okrilje UN i rezolucije 1244.

  4. a zasto na opste narodnim protestima na Trgu republike kao i ispred vlade nije bilo predstavnika DSS-a?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *