CRNA SMRT EVROPSKE UNIJE

Piše ALEKSANDAR ĐAJA

Narode srpski, priča o tome da EU želi da vidi Srbiju u svom članstvu – laž je dostojna najvećih bitangi sa uličnog ćoška! A posebno je pitanje šta bi mi, zapravo, uopšte tražili u toj umirućoj EU

Nešto mislim: Bože, kako nas ovi zapadnjaci vole! Takve ljubavi nije bilo još od Romea i Julije, Antonija i Kleopatre, Orfeja i Euridike…

„ZAUSTAVITE SRBE!“ „Vodićemo protiv Srba rat – diplomatski, ekonomski, politički, propagandni i psihološki“ (Džejms Bejker, državni sekretar SAD-a, jun 1992. godine)… „Srbi trguju ljudskim organima svojih žrtava kako bi obezbedili novac za svoj rat. Trebalo bi da đavolski bombardujemo Beograd“ (Pol Džekson, urednik ,,Kalgari sana“, izjava za ,,Fani star“, 13. oktobar 1992. godine)… „Srbi su dvodimenzionalan narod s težnjom ka prostakluku. Životinje koriste svoje resurse znatno sređenije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju“ (Piter Justinov, glumac, ambasador UNICEF-a, ,,Juropien“, 10. jun 1993. godine)… „Srbija, nesumnjivi agresor, trebalo bi da bude prisiljena UN rezolucijom da snosi čitav teret reparacija“ (Josif Brodski, pesnik, nobelovac, ,,Internešenel herald tribjun“, 5. avgust 1993. godine)… „Zaustavite Srbe. Odmah. Zauvek!“ (Margaret Tačer, bivša premijerka Velike Britanije, ,,Njujork tajms“, 4. maj 1994. godine)… „Nema mira dok Srbija ne bude vojno poražena“ (Srđa Popović – nažalost, nije zapadnjak – advokat, izjava za zagrebački ,,Globus“, oktobar 1994. godine)… „Molim se da se vatra nebeska obruši na Srbe“ (Otac Pjer, francuski sveštenik – „humanitarac“, tokom rata u BiH)… „Srbi su zločinački dupeglavci“ (Ričard Holbruk, emisar Bila Klintona u Jugoslaviji, ,,Njujorker“, 6. novembar 1995. godine)… „Trebalo bi da bombardujete Srbe“ (Papa Jovan Pavle Drugi, reči upućene predsedniku SAD-a Bilu Klintonu u Denveru)… „Srbi su narod bez zakona i vere. To je narod razbojnika i terorista“ (Žak Širak, predsednik Francuske, tokom ručka povodom sastanka šefova vlada država članica EU, jun 1995. godine)… „Srbi nisu naročito pametni. Srpska deca se više neće smejati“ (Lorens Iglberger, bivši državni sekretar SAD-a)… „Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu“ (Helmut Kol, kancelar Nemačke, početkom 1998. godine)… „Srbi sprovode teror i siluju albansku decu“ (Bil Klinton, predsednik SAD-a, u govoru na proslavi 50-godišnjice NATO-a u Vašingtonu, 23-25. aprila 1999. godine)… „Prošle nedelje imali smo devetoro ubijenih Srba. Ove nedelje osmoro. To je jasan napredak!“ (Bernar Kušner, šef civilne misije UN na Kosovu i Metohiji, izjava za televiziju „Frans 2“, krajem marta 2000. godine).

[restrictedarea] A, mi, navodno, hoćemo u Evropsku uniju! Pregovaramo sa zapadnjacima o našem istorijskom i Božjem pravu na srpsku zemlju – Kosovo i Metohiju! Pa, bolje bi bilo da smo o tome mogli da pregovaramo sa Adolfom Hitlerom, imali bismo daleko veće šanse!… Evropo, Srbija je krvarila za tebe zaustavljajući Turke, koji su bili spremni da dokrajče još ono malo vas kojih je preostalo posle smrtonosnih epidemija kuge, „crne smrti“, koja je harala Evropom u srednjem veku, odnevši život 75 do 100 miliona ljudi, odnosno trećinu tadašnje evropske populacije! Da li vam je ikada pala na pamet misao da bez Srba – možda ne bi bilo ni Vilijama Šekspira?… Kakve li tragične i kobne srpske zablude, jedne od stotina sudbonosnih istorijskih grešaka, učinjenih iz altruizma, a zarad odbrane onih koji danas žele da nas istrebe sa lica zemlje!

STEZANJE OBRUČA U međuvremenu, „šakali“ nastavljaju da stežu obruč oko svog plena… Funkcioner nemačkih vladajućih liberala (FDP) i poslanik Bundestaga Rajner Štiner izjavio je da ne vidi „na koji način bi Srbija mogla da dobije datum“ za početak pregovora sa Evropskom unijom, pošto su pregovori o Kosovu „do sada bili neuspešni“ i da „nikakvog rešenja neće biti“ dok god Beograd bude pokušavao da zadrži svoje strukture na severu pokrajine.
O čemu bi mi, onda uopšte više trebalo da razmišljamo? Pa, ovo što nam EU, Brisel i Vašington nude, to je gore i od srednjovekovne „crne smrti“! Sudeći po politici koju, na primer, Nemačka danas sprovodi prema Srbiji, a to je u slučaju Kosova i Metohije besramna ucena pod plaštom EU, nameće se užasna asocijacija na 1941. godinu. Samo što su nas tada ubijali mecima i bombama, a danas ekonomijom i ucenama! Narode srpski, priča o tome da EU želi da vidi Srbiju u svom članstvu – laž je dostojna najvećih bitangi sa uličnog ćoška! A posebno je pitanje šta bi mi, zapravo, uopšte tražili u toj umirućoj EU. Jer, ako bi u nju i ušli, tako opljačkani, osakaćeni, posramljeni, poniženi, bez naših korena Kosova i Metohije – šta bi od Srbije ostalo? Samo bledo sećanje na jednu nekada moćnu i dostojanstvenu, staru istorijsku evropsku državu, koju su zapadnjaci konačno uništili, samo nastavljaju svoj genocid nad srpskim narodom, započet još u prošlom veku!
Nisam verovao pre dvadeset ili više godina nekim svojim starijim i iskusnijim prijateljima, koji su me još tada opominjali da se „politika prljavog fašističkog Zapada (u šta spada i ustaška Hrvatska) prema Srbiji, u stvari, nikada i nije menjala“. Da se sprovodila samo brže ili sporije, u zavisnosti od brzine kojom je prikupljala izdajnike u srpskom narodu, koji je kad-tad trebalo vojno ili ekonomski porobiti.
Jedino se nadam da nije bio u pravu Džejmi Šej, portparol NATO-a, koji je marta 1999. godine, u jeku bombardovanja naše zemlje, cinično izjavio: „Srbe bi trebalo spokojno bombardovati, jer će sve brzo zaboraviti.“

[/restrictedarea]

5 komentara

  1. Nadam se da ovo cita i aktuelni rezim.

  2. Bojim se da su stvari otišle prilično daleko. Najpre su nasilno doveli komuniste a sad su ovi patrljci od komunista čitaj antisrba kojima je zapad odobrio da pokradu sve što su mogli da osiromaše ovaj jadni narod a sad izdaja klizi. Ustaše su mirno kao sazivale Srbe radi novih dokumenata onda su ih držali u zatvoru ponedelju dana bez hrane i vode i onda u jame u bunare u crkve pod nož bez otpora a nejač bez zaštite pred licem neba satiri ubijaj bestijaj. Gospodo vi koji se borite za odstup od Srbije znajte da vas to čeka od katolika.

  3. Ima ih još g. Djaja a dobro je što ste ih sakupili u vašoj kolumni, da saznaju /nažalost/ samo čitaoci pečata, oni koji ne znaju, šta su sve izjavljivali ZVANIČNICI ZAPADA za medije. To da su u kafani rekli, bilo bi STRAŠNO! Neshvatljivo normalnom čoveku, a da paradoks bude veći, oni sebe smatraju normalnim! I to bi mogao biti njihov problem, da nas fizički ne ugrožavaju i u svojoj bestijalnosti i sebičnosti, drugim rečima reinkarnaciji fašizma ne prezaju upotrebom sile praveći nove zločine. Ti zločini su planetarni, tako reći od II svetskog rata. Tragično je da ova “druga srbija” koju su doveli na vlast dvehiljdite to “ne vidi” pa čak i POZDRAVLJA kao spodoba “anus mundi” /s.p./! A ne bi bilo loše da kao “istorijska relikvija” nadje mesto u Istorijskim čitankama da bi omladina /ne tinejdžeri/ malo razbistrila poglede, pogotovo oni čiji su zamućeni od preterane konzumacije Koka-kole!

  4. Gospodine Djaja, hvala vam srdacno za ovaj clanak i kao i drugi, nadam se da ce veliki broj Srba ovu istinu procitati. Ako su samo malo virnuli u istoriju srpsku, znace da nam zapad nikad, ali bas nikad nista nije dobro ucinio. Jedino sto je zapad temeljito ucinio za Srbe, je: planovi za totalno unistenje srpske nacije.
    No, i ovde moram spomenuti, ima jacih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *