ЦРНА СМРТ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Пише АЛЕКСАНДАР ЂАЈА

Народе српски, прича о томе да ЕУ жели да види Србију у свом чланству – лаж је достојна највећих битанги са уличног ћошка! А посебно је питање шта би ми, заправо, уопште тражили у тој умирућој ЕУ

Нешто мислим: Боже, како нас ови западњаци воле! Такве љубави није било још од Ромеа и Јулије, Антонија и Клеопатре, Орфеја и Еуридике…

„ЗАУСТАВИТЕ СРБЕ!“ „Водићемо против Срба рат – дипломатски, економски, политички, пропагандни и психолошки“ (Џејмс Бејкер, државни секретар САД-а, јун 1992. године)… „Срби тргују људским органима својих жртава како би обезбедили новац за свој рат. Требало би да ђаволски бомбардујемо Београд“ (Пол Џексон, уредник ,,Калгари сана“, изјава за ,,Фани стар“, 13. октобар 1992. године)… „Срби су дводимензионалан народ с тежњом ка простаклуку. Животиње користе своје ресурсе знатно сређеније него ови наопаки створови, чија припадност људској раси је у великом закашњењу“ (Питер Јустинов, глумац, амбасадор УНИЦЕФ-а, ,,Јуропиен“, 10. јун 1993. године)… „Србија, несумњиви агресор, требало би да буде присиљена УН резолуцијом да сноси читав терет репарација“ (Јосиф Бродски, песник, нобеловац, ,,Интернешенел хералд трибјун“, 5. август 1993. године)… „Зауставите Србе. Одмах. Заувек!“ (Маргарет Тачер, бивша премијерка Велике Британије, ,,Њујорк тајмс“, 4. мај 1994. године)… „Нема мира док Србија не буде војно поражена“ (Срђа Поповић – нажалост, није западњак – адвокат, изјава за загребачки ,,Глобус“, октобар 1994. године)… „Молим се да се ватра небеска обруши на Србе“ (Отац Пјер, француски свештеник – „хуманитарац“, током рата у БиХ)… „Срби су злочиначки дупеглавци“ (Ричард Холбрук, емисар Била Клинтона у Југославији, ,,Њујоркер“, 6. новембар 1995. године)… „Требало би да бомбардујете Србе“ (Папа Јован Павле Други, речи упућене председнику САД-а Билу Клинтону у Денверу)… „Срби су народ без закона и вере. То је народ разбојника и терориста“ (Жак Ширак, председник Француске, током ручка поводом састанка шефова влада држава чланица ЕУ, јун 1995. године)… „Срби нису нарочито паметни. Српска деца се више неће смејати“ (Лоренс Иглбергер, бивши државни секретар САД-а)… „Нека се Срби подаве у сопственом смраду“ (Хелмут Кол, канцелар Немачке, почетком 1998. године)… „Срби спроводе терор и силују албанску децу“ (Бил Клинтон, председник САД-а, у говору на прослави 50-годишњице НАТО-а у Вашингтону, 23-25. априла 1999. године)… „Прошле недеље имали смо деветоро убијених Срба. Ове недеље осморо. То је јасан напредак!“ (Бернар Кушнер, шеф цивилне мисије УН на Косову и Метохији, изјава за телевизију „Франс 2“, крајем марта 2000. године).

[restrictedarea] А, ми, наводно, хоћемо у Европску унију! Преговарамо са западњацима о нашем историјском и Божјем праву на српску земљу – Косово и Метохију! Па, боље би било да смо о томе могли да преговарамо са Адолфом Хитлером, имали бисмо далеко веће шансе!… Европо, Србија је крварила за тебе заустављајући Турке, који су били спремни да докрајче још оно мало вас којих је преостало после смртоносних епидемија куге, „црне смрти“, која је харала Европом у средњем веку, одневши живот 75 до 100 милиона људи, односно трећину тадашње европске популације! Да ли вам је икада пала на памет мисао да без Срба – можда не би било ни Вилијама Шекспира?… Какве ли трагичне и кобне српске заблуде, једне од стотина судбоносних историјских грешака, учињених из алтруизма, а зарад одбране оних који данас желе да нас истребе са лица земље!

СТЕЗАЊЕ ОБРУЧА У међувремену, „шакали“ настављају да стежу обруч око свог плена… Функционер немачких владајућих либерала (ФДП) и посланик Бундестага Рајнер Штинер изјавио је да не види „на који начин би Србија могла да добије датум“ за почетак преговора са Европском унијом, пошто су преговори о Косову „до сада били неуспешни“ и да „никаквог решења неће бити“ док год Београд буде покушавао да задржи своје структуре на северу покрајине.
О чему би ми, онда уопште више требало да размишљамо? Па, ово што нам ЕУ, Брисел и Вашингтон нуде, то је горе и од средњовековне „црне смрти“! Судећи по политици коју, на пример, Немачка данас спроводи према Србији, а то је у случају Косова и Метохије бесрамна уцена под плаштом ЕУ, намеће се ужасна асоцијација на 1941. годину. Само што су нас тада убијали мецима и бомбама, а данас економијом и уценама! Народе српски, прича о томе да ЕУ жели да види Србију у свом чланству – лаж је достојна највећих битанги са уличног ћошка! А посебно је питање шта би ми, заправо, уопште тражили у тој умирућој ЕУ. Јер, ако би у њу и ушли, тако опљачкани, осакаћени, посрамљени, понижени, без наших корена Косова и Метохије – шта би од Србије остало? Само бледо сећање на једну некада моћну и достојанствену, стару историјску европску државу, коју су западњаци коначно уништили, само настављају свој геноцид над српским народом, започет још у прошлом веку!
Нисам веровао пре двадесет или више година неким својим старијим и искуснијим пријатељима, који су ме још тада опомињали да се „политика прљавог фашистичког Запада (у шта спада и усташка Хрватска) према Србији, у ствари, никада и није мењала“. Да се спроводила само брже или спорије, у зависности од брзине којом је прикупљала издајнике у српском народу, који је кад-тад требало војно или економски поробити.
Једино се надам да није био у праву Џејми Шеј, портпарол НАТО-а, који је марта 1999. године, у јеку бомбардовања наше земље, цинично изјавио: „Србе би требало спокојно бомбардовати, јер ће све брзо заборавити.“

[/restrictedarea]

5 коментара

  1. Nadam se da ovo cita i aktuelni rezim.

  2. Бојим се да су ствари отишле прилично далеко. Најпре су насилно довели комунисте а сад су ови патрљци од комуниста читај антисрба којима је запад одобрио да покраду све што су могли да осиромаше овај јадни народ а сад издаја клизи. Усташе су мирно као сазивале Србе ради нових докумената онда су их држали у затвору понедељу дана без хране и воде и онда у јаме у бунаре у цркве под нож без отпора а нејач без заштите пред лицем неба сатири убијај бестијај. Господо ви који се борите за одступ од Србије знајте да вас то чека од католика.

  3. Ima ih još g. Djaja a dobro je što ste ih sakupili u vašoj kolumni, da saznaju /nažalost/ samo čitaoci pečata, oni koji ne znaju, šta su sve izjavljivali ZVANIČNICI ZAPADA za medije. To da su u kafani rekli, bilo bi STRAŠNO! Neshvatljivo normalnom čoveku, a da paradoks bude veći, oni sebe smatraju normalnim! I to bi mogao biti njihov problem, da nas fizički ne ugrožavaju i u svojoj bestijalnosti i sebičnosti, drugim rečima reinkarnaciji fašizma ne prezaju upotrebom sile praveći nove zločine. Ti zločini su planetarni, tako reći od II svetskog rata. Tragično je da ova “druga srbija” koju su doveli na vlast dvehiljdite to “ne vidi” pa čak i POZDRAVLJA kao spodoba “anus mundi” /s.p./! A ne bi bilo loše da kao “istorijska relikvija” nadje mesto u Istorijskim čitankama da bi omladina /ne tinejdžeri/ malo razbistrila poglede, pogotovo oni čiji su zamućeni od preterane konzumacije Koka-kole!

  4. Gospodine Djaja, hvala vam srdacno za ovaj clanak i kao i drugi, nadam se da ce veliki broj Srba ovu istinu procitati. Ako su samo malo virnuli u istoriju srpsku, znace da nam zapad nikad, ali bas nikad nista nije dobro ucinio. Jedino sto je zapad temeljito ucinio za Srbe, je: planovi za totalno unistenje srpske nacije.
    No, i ovde moram spomenuti, ima jacih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *