Vulin: Sa SNS i na sledećim izborima, Srbija nije Delta

BEOGRAD – Pokret socijalista izabrao je na današnjem Kongresu ponovo za predsednika stranke Aleksandra Vulina koji je poručio da ovo neće biti generacija koja će priznati Kosovo, da će i na naredne izbore izaći u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i da su dokazali da “Srbija nije Delta”.

Vulin, koji je i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u obraćanju na svečanom delu sednice, nakon reizbora na mesto lidera PS, naveo je da se pred svaku generaciju bar jednom postavi pitanje hoće li dati Kosovo i poručio da niko još nije rekao da hoće, a da “ni mi nećemo biti generacija koja će to učiniti”.

On je dodao i da Srbija nikome neće plaćati nikakvu ratnu odštetu, istakavši da je samo branila svoju zemlju.
“Srbija neće platiti nikakvu ratnu odštetu nikakvom Kosovu, delu svoje zemlje – bili smo i branili smo svoje i još uvek smo na svome i još uvek branimo svoje”, rekao je Vulin povodom izjave kosovskog premijera Hašima Tačija na sednici Saveta bezbednosti UN da normalizacija odnosa sa Beogradom podrazumeva izvinjenje Srbije i “kompenzaciju za ratnu štetu”.

Vulin je u nastavku izlaganja, govoreći o prethodnom radu stranke rekao da je PS obećao još 2008. godine da će dokazati da “Srbija nije Delta” što je i učinila i tim povodom se zahvalio prvom potpredsedniku vlade i predsedniku SNS Aleksandu Vučiću.

On je dodao da se neće ispitati 24 sporne privatizacije koje pominje EU nego i da će se “istražiti 2024 privatizacija i pljački”. Vulin je takođe poručio da slogan PS ostaje da radnik nije rob i da seljak nije sluga i da će nastaviti da se kao borbena levica i dalje zalažu i bore za to, ali i dodao da je Srbija ipak u poslednje vreme postala mnogo pravednije društvo.

Prema njegovim rečima važno je da Srbija ima svoju levicu koja će joj omogućiti da pokaže svoje pravo lice, koje nije ono iz prethodnih 12 godina. Vulin je rekao da je važno da Srbija ima ovakvu koaliciju predviđenju Vučićem, “čovekom koji je vratio nadu Srbiji”, i zahvalio se naprednjacima što su im dozvolili i poručili da “koračaju zajedno” i ubuduće.

 

Lider SNS Vučić poručio je u obraćanju učesnicima kongresa da u dijalogu o Kosovu i Metohiji Srbija ne može da se odrekne svega ni za šta, već da srpskom narodu nešto mora da bude ponuđeno, kako bi kompromis bio moguć.
“Želimo da razgovaramo sa svima, da postižemo dogovore, pravimo kompromise, ali ne možemo da damo sve ni za šta. Našem narodu nešto mora da bude ponuđeno, nešto ozbiljno, da bismo mogli da kažemo: teško nam je ali gledamo u budućnost”, rekao je Vučić.

On je i izrazio nadu da će Pokret socijalista i na narednim izborima nastupati zajedno sa SNS i apelovao na PS da i na sledećim izborima doprinese pobedi nad, kako je rekao, onima koji su u prošlosti uništavali zemlju i pravili društvo u kojem su bili privilegovani oni koji su imali novca ili su pripadali određenim političkim strankama.

Kongresu su prisustvovali šefovi ili predstavnici više ambasada u Beogradu, predstavnici levičarskih partija iz zemlje i inostranstva, kao i, pored SNS, i predstavnici drugih koalicionih partnera.

2 komentara

  1. “SRBIJA ne moze da se odrekne svega nizasta, vec da srpskom narodu mora biti nesto ponudjeno,kako bi kompromis bio moguc”. A. Vucic
    Treba li ovo komentarisati???? Vucicu, Dacicu i Nikolicu je potreban
    bilo kakav izgovor, koji bi proglasili kao “nesto” i predali KOSMET!!
    Ako je to UZOR Vulinu, onda ni tu ne treba komentara!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ukoliko NAROD srpski ne bude reagirao DRZAVA SRBIJA ce nestati,dio po dio,prvi dio je KOSMET……VOJVODINA…….

  2. Sve do sada uradjeno u vezi Kosova sa vase a i sa strane SNS postaje vrlo problematicno. Kao glasac vrlo sam razocaran nekim potezima ove vlade i sva razocarenja se odnose bas na resavanje pitanja Kosova. Ne vidim svrhu nekih izjava celnika vlade da cemo ako ne udjemo u EU propasti i ne shvatam nesagledavanje cinjenice da je sadasnje ucenjivanje uvertira ili bolje reci predhodnica ucenjivacke politike koja sledi tek kada dobijemo taj totalno bezvredan datum za pregovore. Ocigledno je da ako sada ne ucinimo to i ne priznamo Kosovo posle datuma cemo to morati inace necemo nikada doci ni blizu prijema a velike su sumnje da cemo uopste i biti primljeni. Mozda ova vlada ima i pozitivnih koraka u svom radu ali oni su u apsolutnoj senci gresaka tipa : sklapanja nekakvih vojnotehnickih sporazuma sa NATO-alijansom i to u datumu kada obelezavamo godisnjicu bombardovanja od iste. Zatim od ociglednog neprijateljski nastrojenog NATO-a ,KFORA i EULEXA trazimo da zastite nas narod sa zahvalnoscu sto to uopste cine i ako kad god su u mogucnosti koriste i tesko naoruzanje protiv Kosovskih Srba. Umesto da insistiramo da se jurisdikcija i nadleznost vrate ponovo pod okrilje UN mi i dalje trazimo razumevanje i resenje kroz EU koju naravno terorisu Nemci koji Srbe ne mogu ocima da vide. Ovih dana i ako nisam neki veliki vernik ,molim se da ti pregovori ne uspeju a istovremeno se molim da nas i druga strana Rusija zbog ociglednog odbojnog stava nase vlade prema njima ne odbaci, jer onda cemo od zelje za kucom sa dvoja vrata da izlazimo kroz prozore jer ih nece biti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *