Вулин: Са СНС и на следећим изборима, Србија није Делта

БЕОГРАД – Покрет социјалиста изабрао је на данашњем Конгресу поново за председника странке Александра Вулина који је поручио да ово неће бити генерација која ће признати Косово, да ће и на наредне изборе изаћи у коалицији са Српском напредном странком и да су доказали да “Србија није Делта”.

Вулин, који је и директор владине Канцеларије за Косово и Метохију, у обраћању на свечаном делу седнице, након реизбора на место лидера ПС, навео је да се пред сваку генерацију бар једном постави питање хоће ли дати Косово и поручио да нико још није рекао да хоће, а да “ни ми нећемо бити генерација која ће то учинити”.

Он је додао и да Србија никоме неће плаћати никакву ратну одштету, истакавши да је само бранила своју земљу.
“Србија неће платити никакву ратну одштету никаквом Косову, делу своје земље – били смо и бранили смо своје и још увек смо на своме и још увек бранимо своје”, рекао је Вулин поводом изјаве косовског премијера Хашима Тачија на седници Савета безбедности УН да нормализација односа са Београдом подразумева извињење Србије и “компензацију за ратну штету”.

Вулин је у наставку излагања, говорећи о претходном раду странке рекао да је ПС обећао још 2008. године да ће доказати да “Србија није Делта” што је и учинила и тим поводом се захвалио првом потпредседнику владе и председнику СНС Александу Вучићу.

Он је додао да се неће испитати 24 спорне приватизације које помиње ЕУ него и да ће се “истражити 2024 приватизација и пљачки”. Вулин је такође поручио да слоган ПС остаје да радник није роб и да сељак није слуга и да ће наставити да се као борбена левица и даље залажу и боре за то, али и додао да је Србија ипак у последње време постала много праведније друштво.

Према његовим речима важно је да Србија има своју левицу која ће јој омогућити да покаже своје право лице, које није оно из претходних 12 година. Вулин је рекао да је важно да Србија има овакву коалицију предвиђењу Вучићем, “човеком који је вратио наду Србији”, и захвалио се напредњацима што су им дозволили и поручили да “корачају заједно” и убудуће.

 

Лидер СНС Вучић поручио је у обраћању учесницима конгреса да у дијалогу о Косову и Метохији Србија не може да се одрекне свега ни за шта, већ да српском народу нешто мора да буде понуђено, како би компромис био могућ.
“Желимо да разговарамо са свима, да постижемо договоре, правимо компромисе, али не можемо да дамо све ни за шта. Нашем народу нешто мора да буде понуђено, нешто озбиљно, да бисмо могли да кажемо: тешко нам је али гледамо у будућност”, рекао је Вучић.

Он је и изразио наду да ће Покрет социјалиста и на наредним изборима наступати заједно са СНС и апеловао на ПС да и на следећим изборима допринесе победи над, како је рекао, онима који су у прошлости уништавали земљу и правили друштво у којем су били привилеговани они који су имали новца или су припадали одређеним политичким странкама.

Конгресу су присуствовали шефови или представници више амбасада у Београду, представници левичарских партија из земље и иностранства, као и, поред СНС, и представници других коалиционих партнера.

2 коментара

  1. “SRBIJA ne moze da se odrekne svega nizasta, vec da srpskom narodu mora biti nesto ponudjeno,kako bi kompromis bio moguc”. A. Vucic
    Treba li ovo komentarisati???? Vucicu, Dacicu i Nikolicu je potreban
    bilo kakav izgovor, koji bi proglasili kao “nesto” i predali KOSMET!!
    Ako je to UZOR Vulinu, onda ni tu ne treba komentara!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ukoliko NAROD srpski ne bude reagirao DRZAVA SRBIJA ce nestati,dio po dio,prvi dio je KOSMET……VOJVODINA…….

  2. Sve do sada uradjeno u vezi Kosova sa vase a i sa strane SNS postaje vrlo problematicno. Kao glasac vrlo sam razocaran nekim potezima ove vlade i sva razocarenja se odnose bas na resavanje pitanja Kosova. Ne vidim svrhu nekih izjava celnika vlade da cemo ako ne udjemo u EU propasti i ne shvatam nesagledavanje cinjenice da je sadasnje ucenjivanje uvertira ili bolje reci predhodnica ucenjivacke politike koja sledi tek kada dobijemo taj totalno bezvredan datum za pregovore. Ocigledno je da ako sada ne ucinimo to i ne priznamo Kosovo posle datuma cemo to morati inace necemo nikada doci ni blizu prijema a velike su sumnje da cemo uopste i biti primljeni. Mozda ova vlada ima i pozitivnih koraka u svom radu ali oni su u apsolutnoj senci gresaka tipa : sklapanja nekakvih vojnotehnickih sporazuma sa NATO-alijansom i to u datumu kada obelezavamo godisnjicu bombardovanja od iste. Zatim od ociglednog neprijateljski nastrojenog NATO-a ,KFORA i EULEXA trazimo da zastite nas narod sa zahvalnoscu sto to uopste cine i ako kad god su u mogucnosti koriste i tesko naoruzanje protiv Kosovskih Srba. Umesto da insistiramo da se jurisdikcija i nadleznost vrate ponovo pod okrilje UN mi i dalje trazimo razumevanje i resenje kroz EU koju naravno terorisu Nemci koji Srbe ne mogu ocima da vide. Ovih dana i ako nisam neki veliki vernik ,molim se da ti pregovori ne uspeju a istovremeno se molim da nas i druga strana Rusija zbog ociglednog odbojnog stava nase vlade prema njima ne odbaci, jer onda cemo od zelje za kucom sa dvoja vrata da izlazimo kroz prozore jer ih nece biti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *