BARONESA

Piše ALEKSANDAR ĐAJA

Kada više ne bude na platnom spisku u EU i kada šiptarska mafija definitivno zagospodari celom Evropom, možda će, kao i mnogi njeni prethodnici, Ketrin Ešton  naknadno u svojim intervjuima, memoarima ili nešto slično, priznati kako je bila „velika greška“ to nekritičko podržavanje samo šiptarske strane, a na štetu Srba

isoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je krajem prošle nedelje, na trodnevnom neformalnom skupu globalnih političkih lidera u belgijskoj prestonici, da se tokom nedavnih poseta Beogradu i Prištini uverila kako postoji iskrena želja da se dijalog uspešno završi, ali da je konačni ishod u rukama učesnika, i odala je priznanje predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću i kosovskom premijeru Hašimu Tačiju na političkoj hrabrosti. „Veoma poštujem to što njih dvojica sede zajedno“, rekla je Eštonova.

KAO BORO I RAMIZ Kada bi čovek bio toliko naivan da poveruje u ove reči, pomislio bi da je samo pitanje dana kada će premijer Srbije Ivica Dačić i bivši komandant terorističke OVK Hašim Tači poleteti jedan drugom u bratski zagrljaj, kao „Boro i Ramiz“, te uz litar šljivke zapevati rodoljubive partizanske pesme! Međutim, ledi Ketrin Ešton, baronesa od Apholanda, zna da od te farse neće biti ništa, a da je ona samo „istureno odeljenje“ američkih ultimatuma i ucena Srbiji, ovog puta, umesto u krstarećim raketama, upakovanim u „bombonjeru“ sa plemićkim grbom!

[restrictedarea] Jer, da uspjeh u dijalogu zavisi stvarno od učesnika dijaloga, do dogovora bi možda i došlo. Ali, sve je suprotno od baronesinih reči! Ništa ne zavisi od Srba i Šiptara, već od SAD-a i EU, i to, prevashodno od država u EU koje su priznale nezavisnost Kosova i čine sve da to priznanje, koje se očigledno pokazalo kao velika greška, na svaki način opravdaju. Naravno, najlakši način za takvu bestidnost jeste ponižavanje Srbije, ucenjivanjem sa datumom prijema u fantomsku EU, dok Šiptare posmatraju kao svoje lične „kućne ljubimce“ koji im, istina, trenutno čine posao – ali koje će ekspresno da šutnu na ulicu čim im više ne budu potrebni. S druge strane, Amerika i dalje sponzoriše terorističku državu Kosovo, zabijajući tako klin u leđa starim evropskim državama (među kojima bi, da je morala i pravde, Srbiji pripalo počasno mesto) – panično strahujući od mogućnosti političkog i ekonomskog mira i blagostanja u Evropi, kao od svog poslednjeg, samrtnog ropca! Nije slučajno što su SAD svoja dva džinovska vojna, ekonomska i politička koraka načinila posle Prvog i Drugog svetskog rata. A danas, na žalost najvećeg svetskog parazita, globalni svetski mir predugo traje. Ratovi na Balkanu, u Iraku, Afganistanu, Libiji i Siriji, isuviše su „mali“ i nedovoljno krvavi da bi nahranili vojnu industriju i ekonomiju ovog „aliena“ s one strane Okeana (kao i njegovog poslušnog „malog brata“ s ove strane, Veliku Britaniju, koju bi, bez svojih nekadašnjih kolonija i pomoći Amerike, danas jednostavno progutalo more).
A, baronesa, ko baronesa! Kada više ne bude na platnom spisku u EU i kada šiptarska mafija definitivno zagospodari celom Evropom, možda će, kao i mnogi njeni prethodnici, naknadno u svojim intervjuima, memoarima ili nešto slično, priznati kako je bila „velika greška“ to nekritičko podržavanje samo šiptarske strane, a na štetu Srba. Naravno, nama od tog njihovog priznanja neće biti ništa bolje. Ali, ni gore. Pod uslovom, da danas, pre no što stvar nije otišla isuviše daleko, prestanemo da ko kuče jurimo svoj sopstveni rep i da se konačno okrenemo samo i jedino sebi. Da shvatimo prostu činjenicu: zapadne države koje su razbile bivšu Jugoslaviju, priznale secesiju Slovenije i Hrvatske, celo Jadransko more koje je pripadalo Srbiji i delom Italiji poklonile Hrvatima, sponzorisale zločinačke pogrome Srba iz Krajine, zapadne Slavonije i sa Kosova i Metohije – nije, valjda, da će nam danas postati najbolji prijatelji i dobročinitelji?!

I ŠTA ĆEMO MI TAMO? Svi, naime, znamo da su šanse za opstanak EU, barem u ovoj vrsti reinkarnacije „Varšavskog pakta“ u kojem je „Moskva“ današnji Berlin – minimalne. Pogotovo što se Velika Britanija, praktično, nikada i nije osećala delom Evrope, nego je sebe uvek nazivala „Ostrvo“. I – šta ćemo, onda, mi tamo? Razume se, nesporno je da bi sa EU trebalo da razvijamo dobre ekonomske odnose, kao, uostalom, i sa celim svetom. Pre svega sa Rusijom i Kinom, ali i sa zemljama Afrike, „zaboravljenim Crnim kontinentom“ od strane njegovih bivših kolonizatora, današnje bele hrišćanske, protestantske civilizacije. A samo članstvo u EU bi, po svemu sudeći, moglo da bude pogubno po našu ekonomiju.
S političke tačke gledišta stvari stoje još gore. Jer, vidimo da je danas glavna poluga za ucenjivanje Srbije dobijanje datuma za prijem u članstvo u EU. Istovremeno, pored secesije Šiptara, i neke naše komšije, pre svega Mađari (ali, u manjoj meri i Rumuni i Bugari) počinju da nam dele „dobre savete“ u vezi sa pravima njihovih nacionalnih manjina u Srbiji, koje im niko ne traži, a koja su na najvišem svetskom nivou građanskih i demokratskih sloboda. Šta ako i pored svega, pored praktičnog odricanja od Kosova i Metohije, ne dobijemo taj famozni „datum“, jer će se pojaviti neki novi uslovi, nekih novih ucenjivača oko nas? Onih od čijih glasova zavisi sve, jer se u EU odlučuje konsenzusom.
I tako još onoliko puta dok ne nestanemo kao narod i kao država – i dok baronesa od Apholanda ne završi i sedmu knjigu svojih memoara!

[/restrictedarea]

 

6 komentara

  1. Kad ćemo se mi-Srbi probuditi?
    Nikad nismo shvatili ko stoji iza sukoba, dovedenog do genocida u
    najstrašnijim zločinima, između Hrvata i nas, delovanja “ustaškog cvijeća” pa ni sukoba sa Albancima (koje hoćemo da “bijemo”
    upotrebom, za njih ponosnig imena, Šiptar).
    Dok smo tek nedvno, egzaltirani otkrićem ko je iza nekih epizoda u našoj istoriji, ni danas ne vidimo kontinuitet delovanja i nepromenjene motive iza.
    Baronesa je samo tužna figurina kojoj mi dajemo vrednost.
    Ko kontroliše najveći krimi-bizniis nije tajna, ami govorimo
    o mafiji, kojoj je biznis lizovan, a gazda nije promenjen.
    Mi-Srbi nismo ni u biznisu (ikao neki …damci i kojekoji ..ći jesu) ni predmet ičega drigog, osim “konačnog rešenja”
    Zato, molim autora da ne pomaže “projektu”, verujući da nam
    otvara oči.
    Srboljub Savić

    • Moram da priznam da nisam najbolje razumeo prethodni komentar, isuviše je literaran, visokoparan, a deluje kao da svojim “intelektualizmom” baš čini ono što g. Savić zamera Đaji: da Đaja “pomaže projektu”. Apsolutno mi nije jasno kom “projektu”, inače jedno od najboljih “Pečatovih”, a samim tim i srpskih pera, “pomaže”. Niti da da nam “otvara oči”. Autor čini ono što uvek čini u svojim kolumnama. On nastupa kao “vox populi” I govori istinu, s kojom, dodušem, neko može da se složi,ali I ne mora. Što se mene tiče, uživam u Đajinim tekstovima I uživaću u nadalje. Takođe, puno pozdrava za najbolju redakciju u zemlji!

  2. Ja takođe nisam razumela komentar gospodina Savića i ne znam šta je hteo zapravo da kaže, osim da potvrdi ono što je Đaja već i napisao: da je tzv. baronesa samo paravan za uništavanje Srbije do kraja! A, što se tiče “otvaranja očiju”, pa neka ih tako vrsni autori kao što je g. Đaja neprekidno otvaraju. Srbiji nikada toga nije dosta, jer su Srbi zaista veoma često slepi kod očiju. Međutim, koliko ja vidim, ta ujdurma sa “baronesom” ne prolazi kod Nikolića, Vučića i Dačića i čekaju nas teški, ali ponosni trenuci u kojima ćemo sa novom vlašću konačno reći “ne” našim ubicama i krenuti na put našeg pravoslavlja i konačnog spasenja!

  3. Ja mislim da i Savić i Đaja plediraju za istu stvar, a da je samo razlika u tome što jedan piše knjiški, “ex katedra” – a drugi, Đaja, najfinijim novinarskim stilom, rasnog kolumniste. Dakle, pozdrav svima, a posebno redakciji “Pečata” i samo napred!

  4. “Kada više ne bude na platnom spisku u EU i kada šiptarska mafija definitivno zagospodari celom Evropom, možda će, kao i mnogi njeni prethodnici, Ketrin Ešton naknadno u svojim intervjuima, memoarima ili nešto slično, priznati kako je bila „velika greška“ to nekritičko podržavanje samo šiptarske strane, a na štetu Srba”
    Molim vas oprostite na “zagonetnom” i “zbrdasdolisanom” komentaru.
    Na komentar, naveo me je citirani podnaslov.
    Inače, članke g. Đaje rado čitam i volim. Međutim:
    Ceo narko biznis u svetu (uglavnom) kontroliše CIA, kojoj je
    prihod od njega, galavni izvor ilegalnih sredstava (van kontrole
    moćnog odeljnja finasija, državne administracije SAD) za sav podrivački rad u svetu. Sadašnji podpredsednik- DŽ. Bajden (bio na vrlo visokom položaju u CIA)zato imaključnu ulogu u stvaranju
    albanske “mafije” sa KiM. Veliki deo posla italijanske mafije je
    predat, po sistemu lizinga, šiptarskoj, od KiM, preko cele Evrope
    do SAD. Pored ostalog, stvorena je i maska, Američko-Albanska
    Građanska Liga (Diogardija, Ramuš Haradinaj, DŽ. Bajden, …, foto dokumenta lako dostupna). Tako, ova mafija već deluje u celoj Evropi ali je pod kontrolom CIA-e.
    Da nismo u tom biznisu, verujem da je svakako jasno. To što su
    “naši” dileri i dobavljači i prevoznici (kao slavni Joca Amsterdam,
    Šarići, Amerika, …), ne znači da su u rangu albanske mafije.
    Uostalom, zasipanje omladine drogom je deo projekta, gde je novac
    bitan ali ne cilj.
    Svi prihvatamo da je genocid nad Jevrejima ustvari “projekat” (a ne bi bio genocid, da nije). Neki su svesni da je i CIA, američka
    vlada , kao i britanska znala genocid, od početka, pa …
    Nemci, SAD i V.B. takođe su znali za genocid nad nama-Srbima, a
    šta su uradili, znamo. Doduše, iako profesorka S. Avramović, nije
    krila svoje otkriće o A. Paveliću, na platnom spisku britanske MI6, to ѕanemarujemo.
    Zanemarjemo činjenice o inspiratorima rasističkih teorija, Francuzima i Englezima, jakoj nacističkoj struji u V.B., spasu
    preko 50.000 nacističkih ratnih zločinaca u SAD, …
    Ni danas ne vidimo da je današnji Iѕrael, novi “koncentarcioni
    logor” (polovina svih Jevreja), priopremljen za “konačno rešenje
    jevrejskog pitanja”. Druga polovina, u SAD su već amerikanci.

    Ne marimo, što od ubistva Kaarđorđa, do danas, ništa se Srbiji nije kruupno desilo bez istih “prstiju”, čak ni genocid nad
    nam mnogi mi, ne prepoznajemo.
    U rasističkim teorijama, koje je Hitler pretvorio u dela, na
    svetu ima mesta samo za “arijevce”, Jevreje treba potpuno eliminisati, dok Slovene treba i “de fakto” dovesti u “pravi” položaj.
    (Ako neko osporava, pitajući za Poljake, zaboravlja da oni treba
    da svojim rukama rade na cilju. Ni “Khatinjska šuma” nije van …
    Takođe Hrvati imaju, principijelno istu ulogu, a njima su pridruženi naši muslimani i naši Albanci.)
    Upravo, nesvesni “projekta” mi se nismo branili, već u savezništvu
    se klanjali i neprekidno ginuli.
    Naši istoričari, budući, jedva nešto više od hroničara, intelektualna elita (po našim merilima), nikad nas nisu probudili.
    Učimo, ko ubi Karađorđa, ko preuze “vlast”, a ko veliku korist,
    za male pare i jednu glavu, kao da nas nije ni interesovalo.

    Međutim, CIA je samo jedan organ i služba, a “gazda” je iznad.
    Koliko britansko učešće “na vrhu”, ne znam, ali sigurno nije
    beznačajno. Baronesa, je tu, gde je, po “britanskoj vertikali”,
    prvo u EZ, pa tek sa Tačijem. Baronesa, nema ništa zajedničko
    sa K. del Ponte, a od mesta odgoja, dobila je da nikad ne može
    da prizna (ni pomene) grešku (pogotovo što ni zasluge ni “greške”
    nisu njene).
    Ono što naѕivam “projektom”, iako nema naziv, ne znači da nije
    stvaran. Znaju oni, šta je država, da Srbije nema bez KiM, pa
    nam svašta pričaju, sa jednim ciljem, da mi poklonimo državnost
    i legitimitet kriminalu. Albance su stavili u službu, dali im
    “podršku” (koju Albanci vrlo skupo plaćaju), a baronesa “igra”.
    Tako, “projekti” su konačno rešenje srpskog i konačno rešenje
    jevreskog pitanja.
    Srboljub Savić

  5. Procitah da je gospodin Djaja postavljen za direktora pozorista na Terazijama.Bravo,bravo…to vraca nadu da skolovani i normalnu ljudi imaju perspektivu u Srbiji.Uspesan rad zelim!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *