БАРОНЕСА

Пише АЛЕКСАНДАР ЂАЈА

Када више не буде на платном списку у ЕУ и када шиптарска мафија дефинитивно загосподари целом Европом, можда ће, као и многи њени претходници, Кетрин Ештон  накнадно у својим интервјуима, мемоарима или нешто слично, признати како је била „велика грешка“ то некритичко подржавање само шиптарске стране, а на штету Срба

исока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон изјавила је крајем прошле недеље, на тродневном неформалном скупу глобалних политичких лидера у белгијској престоници, да се током недавних посета Београду и Приштини уверила како постоји искрена жеља да се дијалог успешно заврши, али да је коначни исход у рукама учесника, и одала је признање председнику Владе Србије Ивици Дачићу и косовском премијеру Хашиму Тачију на политичкој храбрости. „Веома поштујем то што њих двојица седе заједно“, рекла је Ештонова.

КАО БОРО И РАМИЗ Када би човек био толико наиван да поверује у ове речи, помислио би да је само питање дана када ће премијер Србије Ивица Дачић и бивши командант терористичке ОВК Хашим Тачи полетети један другом у братски загрљај, као „Боро и Рамиз“, те уз литар шљивке запевати родољубиве партизанске песме! Међутим, леди Кетрин Ештон, баронеса од Апхоланда, зна да од те фарсе неће бити ништа, а да је она само „истурено одељење“ америчких ултиматума и уцена Србији, овог пута, уместо у крстарећим ракетама, упакованим у „бомбоњеру“ са племићким грбом!

[restrictedarea] Јер, да успјех у дијалогу зависи стварно од учесника дијалога, до договора би можда и дошло. Али, све је супротно од баронесиних речи! Ништа не зависи од Срба и Шиптара, већ од САД-а и ЕУ, и то, превасходно од држава у ЕУ које су признале независност Косова и чине све да то признање, које се очигледно показало као велика грешка, на сваки начин оправдају. Наравно, најлакши начин за такву бестидност јесте понижавање Србије, уцењивањем са датумом пријема у фантомску ЕУ, док Шиптаре посматрају као своје личне „кућне љубимце“ који им, истина, тренутно чине посао – али које ће експресно да шутну на улицу чим им више не буду потребни. С друге стране, Америка и даље спонзорише терористичку државу Косово, забијајући тако клин у леђа старим европским државама (међу којима би, да је морала и правде, Србији припало почасно место) – панично страхујући од могућности политичког и економског мира и благостања у Европи, као од свог последњег, самртног ропца! Није случајно што су САД своја два џиновска војна, економска и политичка корака начинила после Првог и Другог светског рата. А данас, на жалост највећег светског паразита, глобални светски мир предуго траје. Ратови на Балкану, у Ираку, Афганистану, Либији и Сирији, исувише су „мали“ и недовољно крвави да би нахранили војну индустрију и економију овог „алиена“ с оне стране Океана (као и његовог послушног „малог брата“ с ове стране, Велику Британију, коју би, без својих некадашњих колонија и помоћи Америке, данас једноставно прогутало море).
А, баронеса, ко баронеса! Када више не буде на платном списку у ЕУ и када шиптарска мафија дефинитивно загосподари целом Европом, можда ће, као и многи њени претходници, накнадно у својим интервјуима, мемоарима или нешто слично, признати како је била „велика грешка“ то некритичко подржавање само шиптарске стране, а на штету Срба. Наравно, нама од тог њиховог признања неће бити ништа боље. Али, ни горе. Под условом, да данас, пре но што ствар није отишла исувише далеко, престанемо да ко куче јуримо свој сопствени реп и да се коначно окренемо само и једино себи. Да схватимо просту чињеницу: западне државе које су разбиле бившу Југославију, признале сецесију Словеније и Хрватске, цело Јадранско море које је припадало Србији и делом Италији поклониле Хрватима, спонзорисале злочиначке погроме Срба из Крајине, западне Славоније и са Косова и Метохије – није, ваљда, да ће нам данас постати најбољи пријатељи и доброчинитељи?!

И ШТА ЋЕМО МИ ТАМО? Сви, наиме, знамо да су шансе за опстанак ЕУ, барем у овој врсти реинкарнације „Варшавског пакта“ у којем је „Москва“ данашњи Берлин – минималне. Поготово што се Велика Британија, практично, никада и није осећала делом Европе, него је себе увек називала „Острво“. И – шта ћемо, онда, ми тамо? Разуме се, неспорно је да би са ЕУ требало да развијамо добре економске односе, као, уосталом, и са целим светом. Пре свега са Русијом и Кином, али и са земљама Африке, „заборављеним Црним континентом“ од стране његових бивших колонизатора, данашње беле хришћанске, протестантске цивилизације. А само чланство у ЕУ би, по свему судећи, могло да буде погубно по нашу економију.
С политичке тачке гледишта ствари стоје још горе. Јер, видимо да је данас главна полуга за уцењивање Србије добијање датума за пријем у чланство у ЕУ. Истовремено, поред сецесије Шиптара, и неке наше комшије, пре свега Мађари (али, у мањој мери и Румуни и Бугари) почињу да нам деле „добре савете“ у вези са правима њихових националних мањина у Србији, које им нико не тражи, а која су на највишем светском нивоу грађанских и демократских слобода. Шта ако и поред свега, поред практичног одрицања од Косова и Метохије, не добијемо тај фамозни „датум“, јер ће се појавити неки нови услови, неких нових уцењивача око нас? Оних од чијих гласова зависи све, јер се у ЕУ одлучује консензусом.
И тако још онолико пута док не нестанемо као народ и као држава – и док баронеса од Апхоланда не заврши и седму књигу својих мемоара!

[/restrictedarea]

 


6 коментара

 1. Кад ћемо се ми-Срби пробудити?
  Никад нисмо схватили ко стоји иза сукоба, доведеног до геноцида у
  најстрашнијим злочинима, између Хрвата и нас, деловања “усташког цвијећа” па ни сукоба са Албанцима (које хоћемо да “бијемо”
  употребом, за њих поносниг имена, Шиптар).
  Док смо тек недвно, егзалтирани открићем ко је иза неких епизода у нашој историји, ни данас не видимо континуитет деловања и непромењене мотиве иза.
  Баронеса је само тужна фигурина којој ми дајемо вредност.
  Ко контролише највећи крими-бизниис није тајна, ами говоримо
  о мафији, којој је бизнис лизован, а газда није промењен.
  Ми-Срби нисмо ни у бизнису (икао неки …дамци и којекоји ..ћи јесу) ни предмет ичега дригог, осим “коначног решења”
  Зато, молим аутора да не помаже “пројекту”, верујући да нам
  отвара очи.
  Србољуб Савић

  • Moram da priznam da nisam najbolje razumeo prethodni komentar, isuviše je literaran, visokoparan, a deluje kao da svojim “intelektualizmom” baš čini ono što g. Savić zamera Đaji: da Đaja “pomaže projektu”. Apsolutno mi nije jasno kom “projektu”, inače jedno od najboljih “Pečatovih”, a samim tim i srpskih pera, “pomaže”. Niti da da nam “otvara oči”. Autor čini ono što uvek čini u svojim kolumnama. On nastupa kao “vox populi” I govori istinu, s kojom, dodušem, neko može da se složi,ali I ne mora. Što se mene tiče, uživam u Đajinim tekstovima I uživaću u nadalje. Takođe, puno pozdrava za najbolju redakciju u zemlji!

 2. Ja takođe nisam razumela komentar gospodina Savića i ne znam šta je hteo zapravo da kaže, osim da potvrdi ono što je Đaja već i napisao: da je tzv. baronesa samo paravan za uništavanje Srbije do kraja! A, što se tiče “otvaranja očiju”, pa neka ih tako vrsni autori kao što je g. Đaja neprekidno otvaraju. Srbiji nikada toga nije dosta, jer su Srbi zaista veoma često slepi kod očiju. Međutim, koliko ja vidim, ta ujdurma sa “baronesom” ne prolazi kod Nikolića, Vučića i Dačića i čekaju nas teški, ali ponosni trenuci u kojima ćemo sa novom vlašću konačno reći “ne” našim ubicama i krenuti na put našeg pravoslavlja i konačnog spasenja!

 3. Ja mislim da i Savić i Đaja plediraju za istu stvar, a da je samo razlika u tome što jedan piše knjiški, “ex katedra” – a drugi, Đaja, najfinijim novinarskim stilom, rasnog kolumniste. Dakle, pozdrav svima, a posebno redakciji “Pečata” i samo napred!

 4. “Када више не буде на платном списку у ЕУ и када шиптарска мафија дефинитивно загосподари целом Европом, можда ће, као и многи њени претходници, Кетрин Ештон накнадно у својим интервјуима, мемоарима или нешто слично, признати како је била „велика грешка“ то некритичко подржавање само шиптарске стране, а на штету Срба”
  Молим вас опростите на “загонетном” и “збрдасдолисаном” коментару.
  На коментар, навео ме је цитирани поднаслов.
  Иначе, чланке г. Ђаје радо читам и волим. Међутим:
  Цео нарко бизнис у свету (углавном) контролише ЦИА, којој је
  приход од њега, галавни извор илегалних средстава (ван контроле
  моћног одељња финасија, државне администрације САД) за сав подривачки рад у свету. Садашњи подпредседник- Џ. Бајден (био на врло високом положају у ЦИА)зато имакључну улогу у стварању
  албанске “мафије” са КиМ. Велики део посла италијанске мафије је
  предат, по систему лизинга, шиптарској, од КиМ, преко целе Европе
  до САД. Поред осталог, створена је и маска, Америчко-Албанска
  Грађанска Лига (Диогардија, Рамуш Харадинај, Џ. Бајден, …, фото документа лако доступна). Тако, ова мафија већ делује у целој Европи али је под контролом ЦИА-е.
  Да нисмо у том бизнису, верујем да је свакако јасно. То што су
  “наши” дилери и добављачи и превозници (као славни Јоца Амстердам,
  Шарићи, Америка, …), не значи да су у рангу албанске мафије.
  Уосталом, засипање омладине дрогом је део пројекта, где је новац
  битан али не циљ.
  Сви прихватамо да је геноцид над Јеврејима уствари “пројекат” (а не би био геноцид, да није). Неки су свесни да је и ЦИА, америчка
  влада , као и британска знала геноцид, од почетка, па …
  Немци, САД и В.Б. такође су знали за геноцид над нама-Србима, а
  шта су урадили, знамо. Додуше, иако професорка С. Аврамовић, није
  крила своје откриће о А. Павелићу, на платном списку британске МИ6, то ѕанемарујемо.
  Занемарјемо чињенице о инспираторима расистичких теорија, Французима и Енглезима, јакој нацистичкој струји у В.Б., спасу
  преко 50.000 нацистичких ратних злочинаца у САД, …
  Ни данас не видимо да је данашњи Иѕраел, нови “концентарциони
  логор” (половина свих Јевреја), приопремљен за “коначно решење
  јеврејског питања”. Друга половина, у САД су већ американци.

  Не маримо, што од убиства Каарђорђа, до данас, ништа се Србији није круупно десило без истих “прстију”, чак ни геноцид над
  нам многи ми, не препознајемо.
  У расистичким теоријама, које је Хитлер претворио у дела, на
  свету има места само за “аријевце”, Јевреје треба потпуно елиминисати, док Словене треба и “де факто” довести у “прави” положај.
  (Ако неко оспорава, питајући за Пољаке, заборавља да они треба
  да својим рукама раде на циљу. Ни “Кхатињска шума” није ван …
  Такође Хрвати имају, принципијелно исту улогу, а њима су придружени наши муслимани и наши Албанци.)
  Управо, несвесни “пројекта” ми се нисмо бранили, већ у савезништву
  се клањали и непрекидно гинули.
  Наши историчари, будући, једва нешто више од хроничара, интелектуална елита (по нашим мерилима), никад нас нису пробудили.
  Учимо, ко уби Карађорђа, ко преузе “власт”, а ко велику корист,
  за мале паре и једну главу, као да нас није ни интересовало.

  Међутим, ЦИА је само један орган и служба, а “газда” је изнад.
  Колико британско учешће “на врху”, не знам, али сигурно није
  безначајно. Баронеса, је ту, где је, по “британској вертикали”,
  прво у ЕЗ, па тек са Тачијем. Баронеса, нема ништа заједничко
  са К. дел Понте, а од места одгоја, добила је да никад не може
  да призна (ни помене) грешку (поготово што ни заслуге ни “грешке”
  нису њене).
  Оно што наѕивам “пројектом”, иако нема назив, не значи да није
  стваран. Знају они, шта је држава, да Србије нема без КиМ, па
  нам свашта причају, са једним циљем, да ми поклонимо државност
  и легитимитет криминалу. Албанце су ставили у службу, дали им
  “подршку” (коју Албанци врло скупо плаћају), а баронеса “игра”.
  Тако, “пројекти” су коначно решење српског и коначно решење
  јевреског питања.
  Србољуб Савић

 5. Procitah da je gospodin Djaja postavljen za direktora pozorista na Terazijama.Bravo,bravo…to vraca nadu da skolovani i normalnu ljudi imaju perspektivu u Srbiji.Uspesan rad zelim!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *