Tito i Vučelić

Reagovanje čitaoca sa sajta “Novi Standard” na tekst Milorada Vučelića  ODGOVOR LJILJANI SMAJLOVIĆ ILI TEŠKO POBEĐENIMA, ALI I POBEDNICIMA”

Studenti su u pravu:

Povremeno se u komentarima povlači neka veza između Tita, titoizma i Milorada Vučelića glavnog i odgovornog urednika „Pečata“ Negde je reč o neznanju a negde o zloj nameri.Istine radi, kao i zbog toga što veoma cenim „Novi standard“, Vučelić je 1970. i 1971. uređivao „Student“ i tada je i objavljena u dva nastavka diskusija na Pravnom fakultetu u Beogradu a povodom ustavnih amandamana i pripreme za Titov Ustav iz 1974. Godine. Tu su objavljeni i tekstovi profesora Mihajla Đurića, zbog kojih je on odrobijao oko godinu dana. Nekoliko brojeva „Studenta“ je zabranjeno zbog napada na Tita. Zabranjen je i broj „Studenta“ koji je preneo šta studenti Beogradskog univerziteta mislili i rekli o ovim amandmanima…A onda je na samom kraju 1971.“Student“ povučen iz prodaje i zabranjen jer je sadržao neke podatke o Titovom učešću u likvidacijama a sam Broz je označen kao „srž državne birokrtatije“. Posle neviđene kampanje (Broz je „Studentu“ na velikom mitingu u Bugojnu posvetio ceo jedan pasus napada),smene, ostajanja bez posla, istrage , optužnice i suđenja Vučelić i njegovi saradnici (Jovica Aćin, Predrag Bogdanović –CI) su osuđeni na godinu dana zatvora na dve godine uslovno. Sve se ovo dešavalo pod pokroviteljstvom ondašnjih srpskih liberala. Suđenje je završeno 1972, godine kada je Vučelić imao 24 godine. Sve rečeno je istine radi i lako je proveriti. Koliko su do tih godina Tito i Vučela sarađivali i u kakvim su odnosima bili verovatno će se nešto naći u Brozovom tajnom arhivu jer Broz je ostao poznat po tome što je održavao čvrste drugarske veze sa gimanzijalcima i veoma držao do njihovog mišljenja.

http://www.standard.rs/milorad-vucelic-odgovor-ljiljani-smajlovic-ili-tesko-pobedjenima-ali-i-pobednicima.html

4 komentara

  1. Samo napred Vucela! Ala si ih “nagazio”, dok se ovako brane!

  2. Drug Tio je rekao: “Studenti su u pravu!”, ali je
    zato poslao miliciju da ih izmlati!

    Dragan Slavnić

  3. VELIKA PODRSKA PECATU IZ RF…DOBRI STE…A O CEDI COPAVOM KAD IZADJE ISTINA NA VIDELO SAMO O SAHRANI……..MNOGI KOJI SU PLAKALI TADA….STIDECE SE SAMI SEBE…E MOJ GLUPI SRBINE…ZA DZELATOM SE PACA KAMEN A NE PLACE SE….A O STRANIM DELEGACIJAMA…….VELIKI SKUP HAHAHAHOHOHOHOHIHIHIHI………..BEZBOZNICI PROKLETI……

  4. POzdrav Miloradu Vucelicu, to ko je ko bio znamo mi njegovi prijatelji.Vucela je uvek bio na strani svog srpskog naroda i drzave Srbije i takav je i danas kao urednik “Pecata”!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *