Тито и Вучелић

Реаговање читаоца са сајта “Нови Стандард” на текст Милорада Вучелића  ОДГОВОР ЉИЉАНИ СМАЈЛОВИЋ ИЛИ ТЕШКО ПОБЕЂЕНИМА, АЛИ И ПОБЕДНИЦИМА”

Студенти су у праву:

Повремено се у коментарима повлачи нека веза између Тита, титоизма и Милорада Вучелића главног и одговорног уредника „Печата“ Негде је реч о незнању а негде о злој намери.Истине ради, као и због тога што веома ценим „Нови стандард“, Вучелић је 1970. и 1971. уређивао „Студент“ и тада је и објављена у два наставка дискусија на Правном факултету у Београду а поводом уставних амандамана и припреме за Титов Устав из 1974. Године. Ту су објављени и текстови професора Михајла Ђурића, због којих је он одробијао око годину дана. Неколико бројева „Студента“ је забрањено због напада на Тита. Забрањен је и број „Студента“ који је пренео шта студенти Београдског универзитета мислили и рекли о овим амандманима…А онда је на самом крају 1971.“Студент“ повучен из продаје и забрањен јер је садржао неке податке о Титовом учешћу у ликвидацијама а сам Броз је означен као „срж државне бирокртатије“. После невиђене кампање (Броз је „Студенту“ на великом митингу у Бугојну посветио цео један пасус напада),смене, остајања без посла, истраге , оптужнице и суђења Вучелић и његови сарадници (Јовица Аћин, Предраг Богдановић –ЦИ) су осуђени на годину дана затвора на две године условно. Све се ово дешавало под покровитељством ондашњих српских либерала. Суђење је завршено 1972, године када је Вучелић имао 24 године. Све речено је истине ради и лако је проверити. Колико су до тих година Тито и Вучела сарађивали и у каквим су односима били вероватно ће се нешто наћи у Брозовом тајном архиву јер Броз је остао познат по томе што је одржавао чврсте другарске везе са гиманзијалцима и веома држао до њиховог мишљења.

http://www.standard.rs/milorad-vucelic-odgovor-ljiljani-smajlovic-ili-tesko-pobedjenima-ali-i-pobednicima.html

4 коментара

  1. Samo napred Vucela! Ala si ih “nagazio”, dok se ovako brane!

  2. Драган

    Друг Тио је рекао: “Студенти су у праву!”, али је
    зато послао милицију да их измлати!

    Драган Славнић

  3. VELIKA PODRSKA PECATU IZ RF…DOBRI STE…A O CEDI COPAVOM KAD IZADJE ISTINA NA VIDELO SAMO O SAHRANI……..MNOGI KOJI SU PLAKALI TADA….STIDECE SE SAMI SEBE…E MOJ GLUPI SRBINE…ZA DZELATOM SE PACA KAMEN A NE PLACE SE….A O STRANIM DELEGACIJAMA…….VELIKI SKUP HAHAHAHOHOHOHOHIHIHIHI………..BEZBOZNICI PROKLETI……

  4. POzdrav Miloradu Vucelicu, to ko je ko bio znamo mi njegovi prijatelji.Vucela je uvek bio na strani svog srpskog naroda i drzave Srbije i takav je i danas kao urednik “Pecata”!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *