SITUACIJA NIJE PRIJATNA

Foto: Fonet

BEOGRAD, 04. februar 2013. (FoNet) – Potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da situacija ni za koga nije prijatna, posle objavljivanja informacija o susretu premijera Ivice Dačića sa članom Šarićevog klana Rodoljubom Radulovićem i naglasio da je pre nekoliko dana saznao za to. Vučić je, posle sednice Predsedništva stranke, rekao da mu je Dačić o susretu sa Radulovićem rekao isto što je saopštio i javnosti da nikada sa tim čovekom nije pričao o nekim poslovima.

“To je sve što mogu da kažem, inače bih bio nečastan čovek da prenosim privatne razgovore”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je zatečen pitanjem da li bi pravio Vladu sa Dačićem da je znao da njegove veze sa Radulovićem.

“Zatekli ste me pitanjem i nisam u stanju da vam odgovorim u ovom trenutku”, istakao je Vučić.

Upitan ima li poverenje u Dačića, Vučić je odgovorio da kada je pravljen koalicioni sporazum između SNS i Socijalističke partije Srbije (SPS) nije bilo istorijskog pomirenja, niti se je bilo ljubljenja i grljenja.

“Mislim da je Vlada obavila značajan posao za zemlju”, rekao je Vučić i naglasio da je Vlada, na čijem je čelu Dačić, napravila višestruko bolji posao od prethodne.

“Naši lični odnosi ni za koga u Srbiji nisu važni i ne mislim da bilo koga treba da brinu”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da nema šta da zameri bivšem šefu Nacionalnog saveta za bezbednost Miodragu Rakiću, ali je istakao da može da mu zameri u političkom smislu, jer je Demokratska stranka pre nekoliko meseci htela da pravi vladu

sa SPS, iako su Boris Tadić i Rakić znali za kontakte Dačića sa Radulovićem. Ni Rakić, ni Tadić nisu počinili krivično delo, istakao je Vučić. Vučić je naglasio da insitucije rade svoj posao i napomenuo da on neće biti deo tima koji će tražiti od tužilaca da prave procesne smetnje.

“Tužioci su ti koje vode istrage. Tužilac zna šta je njegov posao i na tome ćemo insistirati. Svako ko je počinio krivično delo odgovaraće”, poručio je Vučić. Prema njegovim rečima, u Srbiji ne vode postupke ni novine, niti drugi mediji, već pre svega tužioci u saradnji sa drugim državnim organima. Vučić je naglasio da u Vladi Srbije nikada neće sedeti kriminalci. On je rekao da ni iz jedne službe bezbednosti nije izašao nijedan papir, već su papiri izlazili iz policije. Vučić je rekao i da se na današnjoj sednici Vlade neće razgovarati o izboru direktora policije.

4 komentara

  1. Cestitam Vucicu na drzanju.Gospodin covek…u svakom pogledu.
    Mislim da treba odrzati prevremenu rekonstrukciju Vlade,u kojoj bi gospodin Dacic napustio mesto ministra Policije.
    Pre toga,dakle,odmah,gospodin Veljovic treba da napusti mesto direktore Policije.
    Ta dva poteza su optimalni minimum za bilo koji dan vise ove Vlade.
    Kada govorim o Vladi,pre svega mislim na borbu protiv korupcije.

  2. … bitan je, redosled ‘koraka’ ?! Ako do otkrivanja mnogih ‘tajni’ nije moglo da dodje za vreme vlade Tadica i njegovog kabineta – kakve li to ‘skelete’ cuva u svom ‘ormanu’ – Djilas ??? I, koliki je njegov stvarni medijski uticaj ( i u ovoj ‘aferi’ ) ?! Tesko se otvaraju fioke, dok neko ne ode u – ‘fioku’ ?! A institucije, neka nastave sa svojim radom ?!

  3. Gos, Vučić pravilno razmišlja i povlači dobre političke poteze!!!
    Nije Dačić neranjiv pitanje je kada napraviti pravilan potez za
    nove izbore. DS-SPS imaju još dosta simpatija, mora SNS ostvariti
    neki vidljivi boljitak života. Hapšenja i ispitivanja treba da teku
    svojim tokom,Srbija je gladna PRAVDE I ISTINE o ŽUTOM KARTELU I
    NATO IMPERIJI.Gos. Vučiću dosta je IGARA NAROD TRAŽI LEBA I SA
    LEBOM.

  4. Dali je Dacic nezamneljiva spona u srpskoj politici bez koje se ne moze formirati ni jedna vlada. Malo, malo pa se otkrije neka nova afera koje jasno ukazuju da da je Dacic svuda gde se okrece neki novac (afera “kofer”)ali ipak se sve nekako stisa a Dacic krupnim politickim koracima ide dalje. Dok je javnosti zamazivao oci izlazeci gotovo svake veceri na dnevnik sa saopstenjima o hapsenju sitnih kriminalaca kao da je portparol MUP-a a ne ministar, istovremeno se sastajao sa celnicima narko-klanova. Samo naivni mogu poverovati u objasnjenje da nije znao sa kim se sastaje? Sta ce ministar policije u drustvu sa krupnim kriminalcima. Bilo mu je namesteno??? O kakvim je tu poslovima rec i o cemu se uopste moze razgovarati na takvim sastancima? Sve je vise otvorenih pitanja za jednog sada se vec moze reci kontroverznog premijera a mozda bi javnost sa tim u vezi i trebala saznati po kojim to kriterijumima premijer bira sebi savetnike kao sto je Ivica Toncev, jedan totalno neopbrazovan tip. Mozda bi se tim objasnjenjem saznalo jos puno toga. Dali su novi izbori resenje za rasplet politicke situacije u Srbiji? Bojim se da jos uvek nisu jer bi se moglo desiti da ni sledeca vlada ne bi mogla biti formirana bez Dacica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *