СИТУАЦИЈА НИЈЕ ПРИЈАТНА

Фото: Фонет

БЕОГРАД, 04. фебруар 2013. (ФоНет) – Потпредседник Владе Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је данас да ситуација ни за кога није пријатна, после објављивања информација о сусрету премијера Ивице Дачића са чланом Шарићевог клана Родољубом Радуловићем и нагласио да је пре неколико дана сазнао за то. Вучић је, после седнице Председништва странке, рекао да му је Дачић о сусрету са Радуловићем рекао исто што је саопштио и јавности да никада са тим човеком није причао о неким пословима.

“То је све што могу да кажем, иначе бих био нечастан човек да преносим приватне разговоре”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је затечен питањем да ли би правио Владу са Дачићем да је знао да његове везе са Радуловићем.

“Затекли сте ме питањем и нисам у стању да вам одговорим у овом тренутку”, истакао је Вучић.

Упитан има ли поверење у Дачића, Вучић је одговорио да када је прављен коалициони споразум између СНС и Социјалистичке партије Србије (СПС) није било историјског помирења, нити се је било љубљења и грљења.

“Мислим да је Влада обавила значајан посао за земљу”, рекао је Вучић и нагласио да је Влада, на чијем је челу Дачић, направила вишеструко бољи посао од претходне.

“Наши лични односи ни за кога у Србији нису важни и не мислим да било кога треба да брину”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да нема шта да замери бившем шефу Националног савета за безбедност Миодрагу Ракићу, али је истакао да може да му замери у политичком смислу, јер је Демократска странка пре неколико месеци хтела да прави владу

са СПС, иако су Борис Тадић и Ракић знали за контакте Дачића са Радуловићем. Ни Ракић, ни Тадић нису починили кривично дело, истакао је Вучић. Вучић је нагласио да инситуције раде свој посао и напоменуо да он неће бити део тима који ће тражити од тужилаца да праве процесне сметње.

“Тужиоци су ти које воде истраге. Тужилац зна шта је његов посао и на томе ћемо инсистирати. Свако ко је починио кривично дело одговараће”, поручио је Вучић. Према његовим речима, у Србији не воде поступке ни новине, нити други медији, већ пре свега тужиоци у сарадњи са другим државним органима. Вучић је нагласио да у Влади Србије никада неће седети криминалци. Он је рекао да ни из једне службе безбедности није изашао ниједан папир, већ су папири излазили из полиције. Вучић је рекао и да се на данашњој седници Владе неће разговарати о избору директора полиције.

4 коментара

  1. Cestitam Vucicu na drzanju.Gospodin covek…u svakom pogledu.
    Mislim da treba odrzati prevremenu rekonstrukciju Vlade,u kojoj bi gospodin Dacic napustio mesto ministra Policije.
    Pre toga,dakle,odmah,gospodin Veljovic treba da napusti mesto direktore Policije.
    Ta dva poteza su optimalni minimum za bilo koji dan vise ove Vlade.
    Kada govorim o Vladi,pre svega mislim na borbu protiv korupcije.

  2. … bitan je, redosled ‘koraka’ ?! Ako do otkrivanja mnogih ‘tajni’ nije moglo da dodje za vreme vlade Tadica i njegovog kabineta – kakve li to ‘skelete’ cuva u svom ‘ormanu’ – Djilas ??? I, koliki je njegov stvarni medijski uticaj ( i u ovoj ‘aferi’ ) ?! Tesko se otvaraju fioke, dok neko ne ode u – ‘fioku’ ?! A institucije, neka nastave sa svojim radom ?!

  3. Гос, Вучић правилно размишља и повлачи добре политичке потезе!!!
    Није Дачић нерањив питање је када направити правилан потез за
    нове изборе. ДС-СПС имају још доста симпатија, мора СНС остварити
    неки видљиви бољитак живота. Хапшења и испитивања треба да теку
    својим током,Србија је гладна ПРАВДЕ И ИСТИНЕ о ЖУТОМ КАРТЕЛУ И
    НАТО ИМПЕРИЈИ.Гос. Вучићу доста је ИГАРА НАРОД ТРАЖИ ЛЕБА И СА
    ЛЕБОМ.

  4. Dali je Dacic nezamneljiva spona u srpskoj politici bez koje se ne moze formirati ni jedna vlada. Malo, malo pa se otkrije neka nova afera koje jasno ukazuju da da je Dacic svuda gde se okrece neki novac (afera “kofer”)ali ipak se sve nekako stisa a Dacic krupnim politickim koracima ide dalje. Dok je javnosti zamazivao oci izlazeci gotovo svake veceri na dnevnik sa saopstenjima o hapsenju sitnih kriminalaca kao da je portparol MUP-a a ne ministar, istovremeno se sastajao sa celnicima narko-klanova. Samo naivni mogu poverovati u objasnjenje da nije znao sa kim se sastaje? Sta ce ministar policije u drustvu sa krupnim kriminalcima. Bilo mu je namesteno??? O kakvim je tu poslovima rec i o cemu se uopste moze razgovarati na takvim sastancima? Sve je vise otvorenih pitanja za jednog sada se vec moze reci kontroverznog premijera a mozda bi javnost sa tim u vezi i trebala saznati po kojim to kriterijumima premijer bira sebi savetnike kao sto je Ivica Toncev, jedan totalno neopbrazovan tip. Mozda bi se tim objasnjenjem saznalo jos puno toga. Dali su novi izbori resenje za rasplet politicke situacije u Srbiji? Bojim se da jos uvek nisu jer bi se moglo desiti da ni sledeca vlada ne bi mogla biti formirana bez Dacica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *