Med i mleko

Milorad Vučelić, glavni urednik

Srbijom bi potekli med i mleko ako bi, i kada bi promenili Ustav. Nema dana da neki naš političar to ne kaže. Da nema Ustava oni bi se neviđeno razmahali i uopšte se ne zna gde bi nam bio kraj. To razlikuje srpske od šiptarskih političara. Šiptarski političari se drže svog ustava k’o pijan plota, a kako i ne bi kada je on moderan i izgrađen na Ahtisarijevom planu. Srpski je prilično konzervativan, narodski rečeno on je demode, a kako i ne bi bio kad počiva na vekovnoj ustavnoj tradiciji i mnogovekovnoj državnosti. Pregovori u Briselu bi se već odavno uspešno završili da nema tvrdokornog Tačijevog ustavobraniteljstva. Neko će na sve to dodati da je taj isti Ahtisarijev plan tri puta odbijen u Savetu bezbednosti UN. Tako se broj komplikacija i usložnjavanja beskrajno umnožava i tako će to biti, „igrom slučaja“, sve do Vidovdana ove godine, kada će sve postati jasnije ako ne i sasvim jasno. Ali to je samo još jedna velika komplikacija u nizu.
Situacija u zemlji je toliko teška da je za njeno razumevanje neophodno potražiti pomoć od ozbiljnih naučnih umova. Naša sreća u nesreći je da Srbija ima ljude koji mogu da nama običnim smrtnicima naučno pojasne ovo čudo koje nas je snašlo. I zaista jedna od najuglednijih sociologa dr Vesna Pešić, samo ovaploćenje savremene građanske Srbije, nije žalila truda da utvrdi i odredi pravu dijagnozu stanja u kojem se zemlja nalazi.
Kako i dolikuje tako prosvećenom i značajnom umu kao što je Vesna, ona je preciznom sociološkom analizom otkrila da su Čerčil i De Gol konačno dobili svog dostojnog naslednika u Ivici Dačiću. Dugo je Evropa čekala da za Čerčila i De Gola pronađe dostojnog nastavljača spremnog da obavi najveće poslove novog doba. Ali, ovo poluvekovno čekanje na kraju se isplatilo. Pobednike Drugog svetskog rata Čerčila i De Gola svojim delovanjem je, po Vesninom vrednom hvale uvidu, nadvisio naš premijer. I već Devetog maja engleski i francuski veterani iz Drugog svetskog rata će moći oduševljeno da pozdrave pojavljivanja na evropsku tlu Ivice Dačića, nastavljača Čerčila i De Gola. Možemo samo zamisliti sa kojim će osećanjem ponosa i iskrene radosti pravi britanski rodoljubi i francuske patriote pozdraviti novu evropsku zvezdu, srpskog premijera Dačića.
Nema sumnje da je ovaj zapaženi sociološki podvig Vesna Pešić ostvarila zahvaljujući jednom važnom uvidu velikana sociologije u Srbiji. Pogađate li odmah da je reč o znamenitoj misli da se patriotizam ne sipa u traktore, koju je izrekao značajan sociolog i tako reći politički filosof Dragan Marković Palma. Svi se sećamo sa kojim je samo oduševljenjem „druga Srbija“, sve sa zapadnim ambasadorima, slavila ovaj izvanredan domet uma. Palma je, kako mu i dolikuje, jednim potezom razotkrio svu složenost srpskog društvenog života. Na tragu ovog već gotovo klasika srpske sociologije, dr Vesna Pešić je proširila i zaokružila misao otkrivajući da je Dačićeva pregovaračka sposobnost u dijalogu sa uvaženim gospodinom Tačijem, ravna ulogama koje su u istoriji imali Čerčil i De Gol.
Ali, da ne bi ostali nepravični prema sociologu Vesni Pešić, i da ne bi sva slava otišla samo Dačiću, trebalo bi reći i neku reč zaslužene hvale za Vesnu. Jer, ako je s pravom Dačić stavljen u red De Gola i Čerčila, onda i Vesni, zbog ovog zaista izvanrednog naučnog otkrića, mora pripasti neko zavidno mesto u sociologiji.
Zbog delikatnosti teme ostavljam čitaocima da odrede na kojeg velikog sociologa ili mislioca im liči Vesna Pešić. Recimo, uveren sam da je ona zaslužila da je poredimo sa velikanom kakav je Toma Akvinski. Dačić je Čerčil, a Vesna je Toma Akvinski. Kakva smo mi srećna zemlja. Nema nam zime kad imamo ovakve gorostase u sociologiji i politici. Sretenjska odlikovanja Vesnu svakako neće mimoići, naravno čim ih dobiju Sonja Biserko i Nataša Kandić. Veran Matić iz B92 ga je već zasluženo dobio.
Nekada se „Nikšićko pivo“ reklamiralo kao „odlikovano“. Sada ćemo u Srbiji moći da čujemo nove propagandne poruke. „Gledajte odlikovani B92“, čitajte izveštaje „Odlikovanog Helsinškog odbora Sonje Biserko“, svakako defilujte na „Odlikovanoj gej paradi“, u posetu nam je došao „Odlikovani Jelko Kacin“…
Bilo kako bilo nama je sa ovakvim odlikovanim i zasad još neodlikovanim divovima upala kašika u med. Med se iz kace preliva. A izliveno i prosuto mleko već teče Srbijom. Do ovog srljanja u progres po propisima EU uredno smo pili mleko bez obzira na suše i vlažnu klimu. (Pročitati tekst Saše Francistija „Invazija malih zelenih aflatoksina“ u ovom broju „Pečata“).
O „aferi mleko“ se već sve zna i jasno je da je ovo bio jedan od isplaniranih udaraca već razorenoj srpskoj privredi. Logično je da je udarac zadat iz poslednjeg uporišta vlasti žutog kartela, iz Pokrajinske vlade Vojvodine i njoj bliskih firmi. Trebalo bi uništiti ono što je preostalo od ekonomske nezavisnosti zemlje. Ne valja mleko, mada je bolje deset puta od onoga u Americi. I zato se ne kupuje. Štetu podnose maloprodajni lanci i mlekare. Mlekare ne otkupljuju mleko od seljaka i malih i velikih farmera, jer ono navodno ne valja. Oni pak moraju da muzu krave i prosipaju to mleko iz dana u dan, zato što nema ko da ga otkupi. Izostaju ionako male državne subvencije. Seljaci moraju da hrane krave hranom koju su ranije kupili i za koju se sada kaže da ne valja, a valjala je kada su im je prodavali. Ne valja više ni sir, ni keks, ni čokolada, ni meso…
Za čudo je što neko već nije rekao da je zabranjeno kupati se u mleku. Sve proizvedeno u Srbiji je opasno. Mora se uvoziti i mora se uzimati hrana za krave samo od firmi žutog kartela. Odande je sve lekovito. Preciznim udarcem uzdrmana je celokupna naša poljoprivreda i prerađivačka industrija. Izazvana je neviđena panika i pomama. Policiji se već prijavljuju očevi i majke koji svojoj deci daju mleko. Odrasli koji piju mleko se odvode kao suicidni u psihijatrijske klinike. Lancu loših posledica nema kraja. Rečna riba u Srbiji je otrovna, pa bi trebalo uzimati samo zamrznute osliće iz Japana, jer tamo je raspad nuklearne elektrane delovao lekovito. Političko delovanje žutih dobija sve opakije oblike.
Opušteni su samo oni koji ne žive u Vojvodini i Beogradu. Anketirani građani iz Niša, Jagodine i Kragujevca izjavljuju da i ne haju za te priče i bezbrižno piju mleko. Lako je njima, oni nemaju Ješića i pokrajinu.
Ukratko, Srbijom teku med i mleko.
Ali ne lezi vraže, kao grom iz vedra neba, jedan od najvećih američkih i svetskih filmskih glumaca Tom Henks (na naslovnoj je strani ovog „Pečata“) je izjavio da je Kosovo Srbija. To je u političkom rukovodstvu ove zemlje izazvalo veliko negodovanje, nedoumice i nepoverenje.
Zašto?
Zato što je ovde vladajuće geslo: Srbiju za datum!

19 komentara

  1. Nazalost mreza organizacija i ljudi koji rade na razgradnji Srbije daleko prevazilazi broj onih kojima je do Srbije stalo.Svakako da to nije doslo preko noci vec se ja ne tome radilo decenijama.Sada skoro i da ne vidim nacin kako se osloboditi brojnih Natasa,Sonja,Ceda,Nenada…..ambasadora… Delim misljenje sa vama,ali sam uznemiren zbog nemoci i apatije gradjana.Jednostavno nemate vise sa kime nesto pokrenuti.Uz uzasnu ekonomsku situaciju,marionetsku vlast…jasno je da je ostala samo-prica o datumu.Vidite da narod vise niko nista i ne pita.A i narod je digao ruke od svega.To je ono najgore.

  2. Srbiju je napala opasna ,skoro smrtonosna,bakterija!

    Ta vrsta bakterija,iako vekovima poznata domacoj i svetskoj javnosti,uglavnom pritajena,sada je specijalno opasna,agresivna i ima zurbu?!
    Ne znam latinski naziv istih,ali u slobodnom prevodu,te bakterije se zovu “SRBOTOKSINI”.
    SRBOTOKSINI imaju “ljutski lik”…time je Srbija jedna od retkih zemalja,gde bakterije imaju licnu kartu,”aktivno ucestvuju” u svim sferama drustvenog zivota i imaju status “zasticene vrste”,u Sbiji.
    SRBOTOKSINA ima svagde,u svim “slucajevima”,u svim “pitanjima”,u svim “aferama”…ima ih u agraru,bankarstvu,sportu…sve do “kosovskog pitanja”.
    Specijalna “zona delovanja” SRBOTOKSINA je “resavanje srpskog nacionalnog pitanja”.
    Tu su SRBOTOKSINI,postigli “najbolje rezultete”.
    Zbog SRBOTOKSINA,srpsko “pitanje”, deluje neresivo?!
    Za to dobijaju i medjunarodne nagrade i priznanja.
    Sve svetske “laboratorije”,tretiraju SRBOTOKSINE kao postojane,dosledne i “od reci”.

    Ne znam ko ce pobediti u ovom “bakterioloskom ratu” ,da li navodne bakterije iz srpskih namirnica,ili,opisane baterije iz “srpskih razmirica”…ali vidim da SRBOTOKSINI ,u Srbiji,razaraju i stoku i ljude.

    Ali,nema predaje…SRBOTOKSINIMA,kao i svim bakterijama,najvise skodi -“losa klima”.Treba stvoriti “ambijent”,u kome se SRBOTOKSINI tesko razmnozavaju i jos teze,deluju…

    Pre neki dan,kuvar predsednika Nikolica,rece da zvanice i dalje sluze,u predsednistvu,i Angelu Merkel su…sa kompletom posudja iz Nemacke,koje ima na svakom tanjiru,grb SFRJ???
    Eto,Srbija se “ponosi” simbolima SFR Jugoslavije,na najvisem nivou?

    Recimo,da sam ja Toma,popio bih dve-tri i pozvao Palmu i rekao mu da hitno dodje sa Betovenom i Surdom,da uz “sirtaki”,polupamo SFRJ escajg…recimo.
    Ili bih ga javno prodao,kao nekada Seselj u Zemunu…a pare dao da deciju kliniku…recimo.

    U oba slucaja,to bi bila jako “losa vest”,za SRBOTOKSINE.

  3. Potajno sam se nadao da će se posle 6. maja vladajuće geslo (Kosovo za kandidaturu) promeniti ali nije. Dobili smo još veće evroentuzijaste. Evropa i dalje nema alternativu s tim što se sada to i ne dovodi u pitanje.

  4. Neznam vise sta reci o ovim izdajnicima,koji nazalost sada vode ovu zemlju,koji su se toliko osilili da sve pred sobom gaze kako bi udovoljili zahtevima EU i amera,nasih najvecih neprijatelja. Evo napr.Vucic pre odlaska u Nemacku(inace njemu prijateljsku zemlju,narodu Srbije sigurno ne,jer je ta zemlja najveci srbomrzac i najveca zla nanela upravo srpskom narodu,koja nazalost i dalje cini,otimajuci delove srpske teritorije)izjavi kako ce tamo ubediti i privoleti kancelarku Merkel za taj njemu zanacajan datum za pregovore o ulasku u tu njegovu,Dacicevu i Nikolicevu(narodnu ne)EU. I sta bi,covek bez imalo stida,vraca se u zemlju i svi njegovi mediji saopstavaju udarnu vest:Vucic uspeo da osigura datum,jer ga pobogu Berlin i cela nemacka podrzava. A istina je sledeca:Vucica u nemacku Merkelova nije ga ni primila niti videla,ali iz kurtoazije zakazala mu prijem kod cinovnika zvanog savetnik savetnika Merkelove,da ne bi ga vratila nazad a bas da ga niko ne zarezuje. I umesto da kaze istinu,da je Vucko odbacen kao obicna krpa posle upotrebe,ali brzo ce biti to isto Dacic i Nikolic(posle predaje KiM),naprotiv Vucko se hvali kako je svojim odlaskom doprineo da se taj datum realizuje. A on zapravo nije ni opravdao svoje troskove kao i onih koje je odveo u tu Nemacku,jer je odbacen odmah u startu.Znaci da vrati sve putne troskove,jer je setkao bezveze. Kakvo ponizavanje,zamislite da je njihov ministar odbrane dosao u Srbiju,pa Vucko bi mu ljubio ruke i noge sa svim pocastima,uz direktno izvestavanje svih medija,a narocito one njegove(RTS,pink,B92,kurir,informer…) koje sve unapred znaju koga ce Vucko da hapsi i sta ce tamo uhapseni kazati (posto svakog jutra dobijaju koverte od Vucka sta ce se desavati narednih dana).Toliko vidljivo i bezobrazno,pa kad je i od Vucka mnogo je. Srecom narod je uvideo da su ovi samo nastavljaci BoTa i njegove politike,pa ce ih brzo odbaciti kao krpe,kao sto to cini zapad i ameri kada ih upotrebe i vise im ne trebaju. Ali ove odbacene krpe morace jednog dana da odgovaraju narodu za sva zla koja su im nanaeli. Sudjenje ce sigurno biti javno,da moze svaki gradjanin da otprati do kraja, tj do odlaska u njihove zasluzene celije tzv. samice.

  5. Glas Pečata se širi na sve četiri strane nemogu to zaustaviti
    ni ŽUTI,RIĐI i NATO IMPERIJA. Pomislismo daće promena nastala 6
    Maja popraviti nacionalno sjedinjenje i donekle ujediniti želje
    Srba dase politička situacija stabilizuje dobili smo veći haos
    nego pre izbora.Mleko sa Medom popišmo sa gorkom pilulom koju
    nam izgovori Nikolić 14 Maja a potvrdi na Sretenje kada se Preobrazi u EU BORCA bez premca i to u PRISUSTVU Patrijarha.
    Sada se vidi zašto je JOE BAJDEN svečano primljen u DEČANIMA.
    SNS i njen Predsednik razleteo se po svetu Nudi prodaje: ONO što
    je oteto za vreme komunista i ŽUTOG KARTELA. Napumpanu popularnos
    koristi za sledeće izbore,a narod gladan prevaren TAPŠE KOME???

  6. Lako ćemo mi Srbi sa Dačićem.Smestićemo mi njega tamo gde mu je mesto.Problem je u tome što će nam on sa pozicije EU funkcionera ko zna do kada krojiti kapu.Žalosna stvarnost.>Ali jadni narod nema vremana da analizira političare.On samo traži bolje .Ko ga bolje laže taj je najbolji.Ali ja sam Dačića proćitao još2008.

  7. Gospodine Vucelicu,
    Dokle ce Srbija biti “Only Brick In The Wall”?

  8. Hvala “Pečatu” jer ukaѕuje na pravo značenje toksičnih nastupa “junaka” koji sikću sa svih strana vladajućih medija.

  9. Glupo je mesati narod u ovo, jer je vekovima narod stoka koja radi, placa i ratuje, ali se ne pita nizasta. Prebacivati narodu neodgovornost i apatiju bilo bi kao da osudjuses coveka koji je bacen na dno bunara i nema nacina odatle da izadje.Glavni adut srpskih izdajnika je srpska nesloga,jer je Srbinu novac cilj i svrha zivota i jer su Srbi zaboravili i Lazarev i Svetosavski zavet koje podvode pod legendu, a Ahtisarijev plan i evroatlanske integracije kao jedinu realnost.Ja sam sa sela i imala sam farmu. Nemozete da zamislite otkada ovo datira i na koji je sve nacin poljoprivreda unistavana.Prvo, ni osamdesetih nisu isplacivali mleko na vreme niti mu je cena vredela vise od flase kisele vode.Kada su uzimali uzorke ,uzimali su sa dna kante jer je mleko emulzija i voda je na dnu a masnoca na vrhu, znaci kralo se na masnoj jedinici. Za stoku je vazilo isto, kasne isplate , zakidanje na meri, kada uzimaju stoku drze je po ceo dan da kalira ( izgubi na tezini), a stocnu vagu su obavezno bazdarili pogresno.Mene bi deda izmerio kuci i na stocnoj vagi kada dodjemo u zadrugu i obavezno sam imala od 3do 5 kilograma manje, sto kada se proracuna na bika od 10 metara (1000kg) je mnogo novca. Zadruge su vodili hostapleri, dosada nikome nije smetalo svi im se uvlace u dupe i sad smo tu gde smo jer ovo pravilo vazi za sve oblasti zivota. U firmi moga muza su zaposlili debila potpuno neupotrebljivog samo zato sto mu je deda u Skupstini. I sta Vam bre nije jasno?

  10. Srbislav Ilić

    Najbitnije pitanje svih pitanja je borba protiv bele kuge u Srbiji i među Srbima.Svaka rođena beba treba da nas raduje ali u Srbiji treba preokrenuti trend sa sadašnjeg da imamo više umrlih u to da bude više rođenih.Jedino što je mjerljivo je da se Hrvata rađa godišnje manje za 6.500 a Srba za čak preko 35.000 bebica znači izumiremo pet puta ili 500 % brže od Hrvata a busamo se da smo rodoljubi. Nemože netko biti Srbin rodoljub ako nema minimalno petoro dece.

  11. Poštovana redakcijo, zamolio bih vas da se pod hitno pozabavite celokupnom političkom pozadinom ove afere i da isčeprkate i objavite sve relevantne činjenice, jer u Srbiji odgovorni žurnalisti ili nisu sposobni ili ne smeju da rade ono zašta su plaćeni i što im je profesionalna dužnost. Jedina u javnosti poznata i nesporna činjenica je maksimalo dozvoljena koncentracija aflatoksina M1 u mleku od 0,05 mikrograma po kilogramu. I to je skoro sve. Zna se još da je pre toga iznosila 0,5 mgr/kg, dakle 10 puta više, i da je zbog bezaltenativnih evropskih integracija smanjena za 90%. Tako je mleko koje je do juče bilo zdravo preko noći postalo otrovno. Kada je to tačno urađeno ne zna se, licitacije idu od pre godinu ipo dana do pre tri godine. Zašto nisu prethodno smanjene maksimalno dozvoljene koncentracije u stočnoj hrani sa višegodišnjim prelaznim periodom koji bi domaćim prerađivačima omogučio prilagođavanje novom standardu kao što je to učinjeno u eu da bi se izbeglo upravo ovo što se desilo u Srbiji, ne zna se takođe. Ko su odgovorni u Cvetkovićevoj vladi za donošenje odgovarajućeg zakona i koju ulogu u ovoj aferi igraju političari poput Milice Delvić, koja slovi za apsolutnog eksperta za „evropska pitanja“, ali i drugih viskostručnih perjanica DS-a i današnjeg URS-a. Zbog čega je usvojena tako niska dozvoljena koncentracija koja je skoro na nivou Nemačke (0,02 mgr/kg) bez prelaznog perioda, iako je u nekim zapadnim zemljama i unutar i izvan eu dozvoljena koncentracija i preko 10 puta viša. Obzirom da je toksičnost aflatoksina svugde ista ove razlike u maksimalno dozvoljenim koncentracijama između pojedinih zemalja ukazuju na to da te regulative prevashdno služe zaštiti tamošnjih proizvođača od nepoželjne inostrane konkurencije a u daleko manjoj meri, ako uopšte, zdravstvenoj zaštiti potrošača. Da li je tadašnja vlada bila prinuđena od strane eu da donese ovakav zakon na svoju štetu nemajući manevarski prostor ili je to namerno urađeno u interesu uvoznog lobija i određenih stranih igrača. Lično sam ubeđen da nije nestručnost u pitanju već podla namera da se uništi domaća poljoprivreda. Jedini pozitivan aspekt ove afere je da DS ovim udarom na srpskog seljaka i domaću prerađivačku industriju nastavlja put političkog samoubistva i u Vojvodini. Nadam se da će u tome uspeti do kraja.

  12. Cilj i svrha ove kampanje je zatvranje domaće proizvodnje hrane i onda uvoz od Unijata !?
    Znači, narod ostaviti bez posla, uništiti vlastitu proizvodnju / ubiti seljaka !?/, i na najednostavniji način omogućiti stranom faktoru, kontrolu /!?/ nad svim aspektima života do uništenja naroda i države…
    BO-TA kaže, gdje ja stadoh vi nastavite…!?
    Dole Dačić, dole Vučić, dole Nikolić
    / svaki od njih pojedinačno, unutar svojih kompetencija radi protiv naroda i države ! / …
    Dijaspora

    • a dokle ce vojvodjanski ‘premijer’ biti – “vecito bezgresan” ??? Kako to oni ‘stite’ paore ?! Zar pitanje ostavke cele vojvodjanske ‘vlade’ – ostaje – van ‘dnevog reda’ ?! Kao i pitanje ‘hrvatskog lobija’ u RTV ??? Zaklanjaju se iza programa na jezicima manjina ?! Pa to je postojalo, jos dok Pajtic, Jesic & co. – jos nisu ni bili u ‘planu’ ??! A o nacionalnom ‘kljucu’ i pristojnosti se, takodje ranije vodilo racuna ?! A ako je kukuruz u Sremu ‘zagadjen’ – sto to Jesic nije prvo ‘rascistio’ sa svojim sremcima ??!

  13. Zabranimo table mesta na latinci hrvatijancima po Severnoj Srbiji kao što njihovi demonokrate brane ćirilicu Srbima u Vukovaru. Zašto da Srbi budu uvek budale ? Oprostili smo i zaboravili Jasenovac pa smo dobili oluju . Dok smo oprostili i zaboravili oluju dolazi zabrana ćirilice ? Dok hrvatske firme izvoze u Srbiju i kupuju firme po Srbiji mi u Hrvatskoj ne smemo zbog njihovih ” branitelja ” pa do kada tako? A normalne države od kad je sveta i veka sve rešavaju reciprocitetom. Dok oni maltretiraju Srbe po Hrvatskoj mi trebamo podsetiti onako prijateljski hrvatijance po Srbiji da imaju sva prava kao Srbi u Hrvatskoj. Znači u mestima gde ih nema minimalno 35 % odmah skinuti latinične table i postaviti samo čirilične. Do kada će Hrvatska biti samo država Hrvata a Srbija Hrvata i Srba sa istim pravima ?

  14. Cela hajka, potiče od “žutih” gubitnika i mentora im. Tužni robovi,
    a nazovi novinari, takmiće se u izmišljanju, naduvavanju i napadima na sadašnju Vladu-jamu kopaju.
    Narodnu-“Ko drugome jamu kopa, sam …”, i kad znaju, misle da ne
    važi za njih. Koliko svojim “pisanijem” štetu nanose (ono malo)privredi, narodu i Srbiji, i svojoj (već jadnoj)struci, ne mare, jer veruju da je “kopanje rupa za latrine” najisplativije
    (zanemarujući, kad se, u njih, upada).
    To što je jasno, kad je sve počelo ( a u “ona” vremena, pored
    krađa i “kraduckanja”, stadardi su bili svetski, često iznad evropskih) i šta se sve krije iza “kopanja”, nažalost ne može ni da
    izađe u javnost.
    Srboljub Savić

  15. Iz mene umalo da potekne povraćanjak! Moji poznanici mi redovno šalju autonomaške perverzije o promeni Ustava Srbije i Vojvodini! Želi neko i krv da potekne !

  16. Gospodine Vucelicu. Citam komentare na Vas clanak i svi su na mestu. Pisu ljudi iy srca sa strepnjom i zebnjom za buducnost svoje dece. Nije mi jasno odkud ovoliko svetskog sljama i vucibatina kod nas u Srbiji. Pa onaj Vlahovic i pitic i dan danas upropastavaju ovu pitromu zemlju sa radnim ljudima. Zamislite paradoks u zemlji koja je pravila tenkove,topove,avione,helikoptere,traktore,kombajne i mnogo toga jos, kao milost novog svetskog poretka od strane dinkica u nebo se uzdize nekakva fabrika ,,instalacija za automobile,, a to je tehnologija za teletabise. Sve su raskrcmili pa su se sada bacili i na EPS. Prodavace nam struju po EU cenama a neznam kako cemo je placati, verovatno u naturi. Nece ovako dugo.

  17. BO-TA,Dacic,Nikolic,Vucic sve sam izdajnik do izdajnika,najradije bi menjali ustav svaki dan,a zna se sta je ustav,sve se radi u skladu sa ustavom a ne menja se da bi se uradilo nesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *