Srbija predlaže rešenje za paralelizam

BEOGRAD, 9. januara 2013. (Beta) – Rezolucijom o pregovorima sa Prištinom, Srbija predlaže rešenje kojim će se prevazići paralelizam i paraliza institucija na Kosovu, čime se priznaje njegova celovitost u smislu Rezolucije SB UN 1244, ali bez priznavanja nezavisnosti, izjavio je u sredu premijer Srbije Ivica Dačić.

“Potrebne su nam institucije koje priznaju i Beograd i Priština, i mi ovim dokumentom dajemo naše vidjenje kako da se reši problem”, kazao je Dačić na konferenciji za novinare nakon zajedničke sednice Vlade i predsednika Srbije, na kojoj su usvojeni Platforma i Rezolucija o Kosovu i Metohiji.

U tekstu Platforme nema odredbi iz prvobitne verzije predsednika Srbije Tomislava Nikolića o mogućnosti prekida pregovora sa Prištinom, kao i da nema principa da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno, istakao je premijer.

“Nama je cilj da dobijemo datum pregovora. Ne možemo se boriti ako smo van procesa… a zdrav razum nam govori da je EU naš logičan izbor”, kazao je Dačić.

Premijer je rekao da Vlada Srbije može da prihvati sve što ne ugrožava njene nacionalne interese i da, zarad dobijanja datuma za pregovore za članstvo u EU, želi da ima inicijativu i da učestvuje u tehničkom dijalogu sa Prištinom.

5 komentara

  1. Gos, Daćiću Srbija je uvek bila za mir u Staroj Srbiji, Šiptari
    i njihovi savetnici mir i normalan život na tim prostorima. Sada
    kada smo dovedeni do prosjačkog ŠTAPA Vi tražite rešenje koje
    Šiptari neće prihvatiti oni idu na maksimum jer imaju zaštitu.
    1244 rezolucija je naš oslonac sve ispod toga je izdaja.

  2. “……………….a zdrav razum nam govori da je E U nas logican izbor”! (Dacic) E pa “logican izbor” je bombardovao SRBIJU, otimao i otima KOSMET, ucjenjuju , ponizavaju, omalovazavaju, osudio je SRBE u Hagu na preko 1000 godina, a sve ostale ucesnike u ratu OSLOBODIO,spreman je i da otme VOJVODINU , …………. a sada neka mi netko spoji DACICA i ZDRAV RAZUM !

  3. Kome prodajete MU, za BU, odavno mi znamo taj njihov zdrav razum
    Dačiću. Možda vi morate verovati u taj zdrav razum ali Srbija
    nesme i nemora verovati jer je prevarena gospodo VLASTO DRŠCI.

  4. Kako mene nerviraju nasi politicari, govore sve nesto okruglo pa na cose. Postavila bih samo jedno pitanje, da li je Kosovo nase ili nije nase? Zelim odgovor kratak i jasan, da ili ne kao kada me maticar pitao na vencanju. Bez filozofije.Kao i EU, da ili ne.Ovo sto se radi je rasprodaja Srbije na dobos. Evropa Srbiji duguje mnogo, Srbi su ostavili kosti na Kosovu i zaustavili i oslabili Turke, umesto da su ih kurvinski propustili. Tok istorije bi bio drugaciji, zauzvrat oni pomazu sepratiste i bombarduju suverenu i nezavisnu drzavu i nasilnim putem joj prekrajaju granice.Postavljaju nam standarde i uslove koje normalan covek nemoze da prihvati. Nasa deca bi trebala da rade kao roblje za arapske i evropske gazde. Ja imam sina i uvek mu kazem da je casnije poginuti za slobodu nego biti rob ceo zivot.Zelim da moj narod shvati da su i politicari ljudi i da nisu imuni na bol, nas je vise i oni nas treba da se boje , a ne mi njih. Sta je zivot, samo jedan tren.

  5. PARALELIZAM je kada jedno mislis,drugo govoris a trece radis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *