Србија предлаже решење за паралелизам

БЕОГРАД, 9. јануара 2013. (Бета) – Резолуцијом о преговорима са Приштином, Србија предлаже решење којим ће се превазићи паралелизам и парализа институција на Косову, чиме се признаје његова целовитост у смислу Резолуције СБ УН 1244, али без признавања независности, изјавио је у среду премијер Србије Ивица Дачић.

“Потребне су нам институције које признају и Београд и Приштина, и ми овим документом дајемо наше видјење како да се реши проблем”, казао је Дачић на конференцији за новинаре након заједничке седнице Владе и председника Србије, на којој су усвојени Платформа и Резолуција о Косову и Метохији.

У тексту Платформе нема одредби из првобитне верзије председника Србије Томислава Николића о могућности прекида преговора са Приштином, као и да нема принципа да ништа није договорено док све није договорено, истакао је премијер.

“Нама је циљ да добијемо датум преговора. Не можемо се борити ако смо ван процеса… а здрав разум нам говори да је ЕУ наш логичан избор”, казао је Дачић.

Премијер је рекао да Влада Србије може да прихвати све што не угрожава њене националне интересе и да, зарад добијања датума за преговоре за чланство у ЕУ, жели да има иницијативу и да учествује у техничком дијалогу са Приштином.

5 коментара

 1. РАДОСЛАВ

  Гос, Даћићу Србија је увек била за мир у Старој Србији, Шиптари
  и њихови саветници мир и нормалан живот на тим просторима. Сада
  када смо доведени до просјачког ШТАПА Ви тражите решење које
  Шиптари неће прихватити они иду на максимум јер имају заштиту.
  1244 резолуција је наш ослонац све испод тога је издаја.

 2. “……………….a zdrav razum nam govori da je E U nas logican izbor”! (Dacic) E pa “logican izbor” je bombardovao SRBIJU, otimao i otima KOSMET, ucjenjuju , ponizavaju, omalovazavaju, osudio je SRBE u Hagu na preko 1000 godina, a sve ostale ucesnike u ratu OSLOBODIO,spreman je i da otme VOJVODINU , …………. a sada neka mi netko spoji DACICA i ZDRAV RAZUM !

 3. Коме продајете МУ, за БУ, одавно ми знамо тај њихов здрав разум
  Дачићу. Можда ви морате веровати у тај здрав разум али Србија
  несме и немора веровати јер је преварена господо ВЛАСТО ДРШЦИ.

 4. Kako mene nerviraju nasi politicari, govore sve nesto okruglo pa na cose. Postavila bih samo jedno pitanje, da li je Kosovo nase ili nije nase? Zelim odgovor kratak i jasan, da ili ne kao kada me maticar pitao na vencanju. Bez filozofije.Kao i EU, da ili ne.Ovo sto se radi je rasprodaja Srbije na dobos. Evropa Srbiji duguje mnogo, Srbi su ostavili kosti na Kosovu i zaustavili i oslabili Turke, umesto da su ih kurvinski propustili. Tok istorije bi bio drugaciji, zauzvrat oni pomazu sepratiste i bombarduju suverenu i nezavisnu drzavu i nasilnim putem joj prekrajaju granice.Postavljaju nam standarde i uslove koje normalan covek nemoze da prihvati. Nasa deca bi trebala da rade kao roblje za arapske i evropske gazde. Ja imam sina i uvek mu kazem da je casnije poginuti za slobodu nego biti rob ceo zivot.Zelim da moj narod shvati da su i politicari ljudi i da nisu imuni na bol, nas je vise i oni nas treba da se boje , a ne mi njih. Sta je zivot, samo jedan tren.

 5. PARALELIZAM je kada jedno mislis,drugo govoris a trece radis.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *