Sednica vlade i predsednika o platformi sutra

BEOGRAD – Zajednička sednica vlade i predsednika Srbije, na kojoj će se, kako se očekuje, vlada izjasniti o platformi za Kosovo i Metohiju, usvojiti rezoluciju i proslediti je parlamentu na izjašnjavanje trebalo bi da bude održana sutra, rečeno je Tanjugu u vladajućoj koaliciji.

Sednica je, prema najavama čelnika koalicije trebalo da bude održana danas, ali nije formalno zakazana i, kako je rečeno, biće održana sutra.

Prema saznanjima Tanjuga, nadležnima je u vladi sinoć prosleđen nacrt rezolucije pripremljen u Kabinetu predsednika na kojem se i dalje radi.
Sporno je, kako je rečeno, da li će u konačnom tekstu rezolucije biti pozivanje na platformu ili će se izbeći formalno pominjanje tog pojma.

Takođe, ostaje i pitanje da li će dokument imati i deo sa obrazloženjima.

Prema saznanjima Tanjuga, vlada bi trebalo da usvoji dva teksta – rezoluciju, koja je obavezujući dokument i o kojoj će se izjašnjavati i poslanici, i platformu.

Rezolucija se sastoji od pet tačaka, a kako je Tanjug ranije pisao, među njima se nalaze – da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, da će dijalog sa Prištinom biti nastavljen i da svaki pomak u tom dijalogu mora da prati i napredak Srbije na putu evrointegracija, zatim rešavanje statusa severa pokrajine, kao i posebne garancije individualnih i kolektivnih prava za Srbe južno od Ibra.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da će zajednička sednica vlade i predsednika Srbije biti održana sutra.

“Sednica je zakazana za sutra zato što se ocenilo da je tako potrebno. Nema nikakvih nesuglasica, političkih razmimoilaženja – i vlada, i predsednik misle isto, i to će se videti sutra”, rekao je Vulin Tanjugu.

On je podsetio da je i premijer Ivica Dačić rekao da će se sednica o tom pitanju održati osmog ili devetog januara.

Jedan komentar

  1. Sada sama SRBIJA veze rezultate pregovora sa Pristinom za eurointegraciju!!! Do sada se tvrdilo da su to dva odvojena procesa!
    Pita li itko gradjane SRBIJE, zele li oni u ovakvu EUROPU. Ako je Dacicu toliko stalo do EUROPE, neka ide , siroko mu polje, i neka ne gura SRBIJU tamo, a ukoliko mu ikada i uspije da ju uguram, od SRBIJE nece ostati niti malo s………….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *