Седница владе и председника о платформи сутра

БЕОГРАД – Заједничка седница владе и председника Србије, на којој ће се, како се очекује, влада изјаснити о платформи за Косово и Метохију, усвојити резолуцију и проследити је парламенту на изјашњавање требало би да буде одржана сутра, речено је Танјугу у владајућој коалицији.

Седница је, према најавама челника коалиције требало да буде одржана данас, али није формално заказана и, како је речено, биће одржана сутра.

Према сазнањима Танјуга, надлежнима је у влади синоћ прослеђен нацрт резолуције припремљен у Кабинету председника на којем се и даље ради.
Спорно је, како је речено, да ли ће у коначном тексту резолуције бити позивање на платформу или ће се избећи формално помињање тог појма.

Такође, остаје и питање да ли ће документ имати и део са образложењима.

Према сазнањима Танјуга, влада би требало да усвоји два текста – резолуцију, која је обавезујући документ и о којој ће се изјашњавати и посланици, и платформу.

Резолуција се састоји од пет тачака, а како је Танјуг раније писао, међу њима се налазе – да Србија никада неће признати независност Косова и Метохије, да ће дијалог са Приштином бити настављен и да сваки помак у том дијалогу мора да прати и напредак Србије на путу евроинтеграција, затим решавање статуса севера покрајине, као и посебне гаранције индивидуалних и колективних права за Србе јужно од Ибра.

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да ће заједничка седница владе и председника Србије бити одржана сутра.

“Седница је заказана за сутра зато што се оценило да је тако потребно. Нема никаквих несугласица, политичких размимоилажења – и влада, и председник мисле исто, и то ће се видети сутра”, рекао је Вулин Танјугу.

Он је подсетио да је и премијер Ивица Дачић рекао да ће се седница о том питању одржати осмог или деветог јануара.

Један коментар

  1. Sada sama SRBIJA veze rezultate pregovora sa Pristinom za eurointegraciju!!! Do sada se tvrdilo da su to dva odvojena procesa!
    Pita li itko gradjane SRBIJE, zele li oni u ovakvu EUROPU. Ako je Dacicu toliko stalo do EUROPE, neka ide , siroko mu polje, i neka ne gura SRBIJU tamo, a ukoliko mu ikada i uspije da ju uguram, od SRBIJE nece ostati niti malo s………….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *