САОПШТЕЊЕ РЕДАКЦИЈЕ ” П Е Ч А Т А“

Веома су хитро Демократска странка, Радио-телевизија Војводине, НУНС, УНС, АНЕМ… (ако смо некога прескочили, није намерно) одреаговали на текст Миодрага Зарковића „Ди су наши ТВ новци?!“, објављен у новом броју „Печата“. И својом нам реакцијом показали с ким имамо посла. Како?

У овом тексту изнели смо конкретне и прецизне податке о бахатом расипању новца грађана ове земље, о баснословним (за наше прилике) приходима неколицине звезда Радио-телевизије Војводине, и истовременом гомилању милионских (у еврима) дугова на покрајинском јавном сервису; објавили смо то, вођени идејом да јавност заиста има право да зна све, а нарочито да има право да зна како се трош(кар)и њен новац.

И стигао нам је одговор. Оптужили су „Печат“, који их је оптужио да несавесно и бахато троше јавни новац, за говор мржње и распиривање националне мржње!? И циљ су постигли; скочиле су све поменуте организације на „Печат“ због тог говора и распиривања, а о потрошеним новцима на Радио-телевизији Војводине се уопште и не говори. И то, заправо, а не наш некакав говор мржње, и јесте био главни циљ читаве операције. Др’жте лопова!

Али када смо већ код говора мржње, и посебне забринутости коју су ове организације организовано исказале за РТВ и Сабахудина Динка Грухоњића, председника онога што се назива Независним удружењем новинара Војводине, подсетимо како нам је председник Грухоњић честитао нову 2013. годину: „Гледам сада клинце на Лиману… Имају од осам до 14 година, наоружани су петардама… Они би, нема сумње, у руке узели праве пушке, пушкомитраљезе, снајпере, базуке, минобацаче… само да доврше покољ који су им очеви започели… Нико ништа научио није, јер је национализам метастазирао у галопирајући тумор мозга. Покушавајући се прилагодити томе, такви људи овдашњи су се претворили у звери. Они шкргућу зубима на сваком ћошку, на свакога. Они не знају шта је љубав, не сећају је се, а самим тим су престали желети љубав. Они се најбоље осећају када мрзе.“И тако даље, све и том тону, и не само у овом празничком тексту. Школски пример говора мржње. И у данашњој Србији сасвим допуштен јер је окренут против Срба, па макар то била и малолетна деца.

На ове Грухоњићеве фашистоидне импресије, са жаљењем констатујемо, колеге из УНС-а и НУНС-а нису тако хитро реаговале, као што су се хитро одазвале позиву ДС-а да се због (подметнутог нам) говора мржње осуди „Печат“. Ако су Грухоњићев фашизам прећутали зато што им је промакао, ево, сада им на њега поново скрећемо пажњу, и пружамо им прилику да исправе утисак који се створио после њиховог напада на „Печат“ – да их говор мржње уопште и не занима, већ да их занимају само налози Демократске странке, Драгана Ђиласа и Бојана Пајтића.

Док за Радио-телевизију Војводине, и оне који тим јавим сервисом управљају, питање остаје: Ди су наши новци? И од тог питања побећи неће, ма колико покушавали да се од њега сакрију лажним и организованим нападима на једини лист слободне Србије.

Претходно реченом, а да неко не би помислио да бежимо од на силу наметнуте теме о говору мржње морамо додати још по коју реченицу.
Да Радио Телевизија Војводине није јавни сервис грађана познато је.То убедљиво показују грађани масовним и готово потпуним неплаћањем радио телевизијске претплате. Саопштењем Покрајинског одбора Демократске странке постаје јасно да је  РТВ страначки приручни сервис Демократске странке. Још више је  јасно и да ДС стоји иза доследне антисрпске оријентације ове медијске куће. Баш као што стоји иза свих финансијских злоупотреба и крвничког трошења  државног новца у РТВ чему је и био посвећен текст  објављен у “Печату”. Демократска странка нимало случајно користи и неке метафоре о проливању крви  подсећајући себе и нас на све оно сто је чинила и још увек чини народу тамо где је на власти и наносећи држави тешко поправљиве штете. Пили су и пију крв држави и њеним грађанима.
Какве везе може имати „Печат“ са “све тежим животом грађана” за који искључиву одгворност сноси до јуче у Србији владајућа, а у Војводини и Београду, још увек владајућа Демократска странка. Уместо да одговоре шта је са оним силним лоповлуцима и крађама које су починили и још увек чине они у вези са текстом Миодрага Зарковића  говоре о неким “лошим економским потезима владе”.
Значајно је  што су се уз Демократску странку сврстала сва она силна удружења о чему ћемо опширније писати у следећем броју “Печата”. Они тобоже принципијелно и забринуто учествују у покушају једне обмане и лажи по којој су у Србији угрожени они који су запосели све радио-телевизијске медије са националном фреквенцијом, градске телевизије, штампане медије, министарства, места председника скупштинских одбора, посланике, невладине организације  које се финансирају из иностранства, тужилаштва и обична и специјална и ратна, судове и полицију, и из тих заштићених тврђава свим могућим оружјем бљују огањ и причају о својој угрожености и угрожености својих најближих. Шта им то још треба да би се осећали заштићеним од свог народа? И шта је ту говор мржње? Треба ли сви да занемимо пред овом државном силом и пропагандом да нас не би осудили за говор мржње? Што се “Печата” тиче одговоре већ знате и добијаћете их редовно из броја у број. Да није тако онда не би били убедљиво најтиражнији политички недељник у Србији.
Засто се не би смело ономе ко је и речју и делом доказани србомрзац и зато је још од државе Србије издашно и богато плаћен, рећи да је србомрзац? И зашто је неевропски  волети Србе, а бити против њих и мрзети их еуропски? Зашто се не би смело некоме ко чини доказане лоповлуке и злодела  поменути националну припадност? Јесу ли сви лопови и уништивачи државне имовине подразумевајући Срби?  Поготово због тога сто србомрштво у Србији нити било где другде није кривично дело већ је  дуго негована и за друштвени успех неопходна врлина. Сме ли се неком ко је своју мржњу против Срба довео до расистичких висина рећи да је расиста? Зашто би некога у таквом систему вредности са таквом заштитом било страх што није Србин и зашто би се он због тога стидео кад се већ не стиди тога што отворено мрзи Србе? Зашто би некога Хрвата био стид што припада хрватском лобију и што га није било стид када је захваљујући том истом лобију приграбљена у бесцење онолика земља и државна имовина у Војводини и Београду? Зашто некога ко се буса у груди својом мржњом према Србима и ко се хвали да није Србин не подсетити, као што је ред, да је и тада грађанин Србије и да му то налаже бар елемнтарну пристојност. Зато што им не ваљају Срби они би на њеној теритоији да направе државу Војводину и још су заштићени тиме сто су примера ради Хрвати, Шиптари или Црногорци.
О свему томе у следећем броју “Печата”.

29 коментара

 1. Bravo za “Pecat”, odlicno je za pocetak! Sta li sve one pobrojane jadove sve ceka. Dzaba im je sva sila sveta pred “Pecatom”!

 2. Sto nam vi iz “Pecata” ne odgovorite otkud naprednjak Cvijan na strani DS i Canka?Zasto on juri Nase i sada ce sigurno i “Pecat”.Po cijem nalogu? Da li je napustio Vucica i Tomu i vratio se zutima i Tadicu? Inace cestitam na odgovoru vasim napadacima mada sam ocekivao vise i ostrije, Nadam se da ce to biti u narednom broju.

 3. Mislim, uz sve uvazavanje Pecata, da ste preterali pominjuci Ljilju Smajilvic a zapostavljajuci Nina Brajevica njenog sekretara. On je u UNS-u najuticajniji.

 4. Alal vam vera i svaka vam cast na ovom reagovanju i saopstenju. Konacno da neko kaze neku postenu recenicu. Na glavu su nam se popeki s tim govorom mrznje. Oni su ugrozeni a tuku po nama iz svih medija i busija vlasti. I kradi,kradu… Zaboravljate samo da nijednom zutom funkcioneru nije pala dlaka s glave pa su zato sada tako agresivni. Ako je bilo korupcije pa koga su to onda binismeni na celu sa Miskovicem podmicivali. Podmicuje se vlast a zuti su sa Dacicem bili na vlasti. Hoce li oni ikada odgovarati? Sumnjam.

 5. Citam redovno “Pecat” i imali ste i imate moju punu podrsku, ali nece niko odgovarati zaarcenje i kradju drzavnih para u RTV, bas kao sto nisu odgovrali ni zbog pljacki i Srbijagasu,Telekomu, Galenici…Trebalo je borbu protiv korupcije poceti tamo gde je rec o drzavnoj imovini i drzavnim novcima pa makar tamo bili sve socijalisti. O tome bi trebalo “Pecat”da pise. Imao bi jos vise citalaca i bio jos uticajniji. I ovako se vi nedeljici zajedno ne mogu meriti s “Pecatom”.

 6. Vec drugi dan grme zuti i zloupotrebljavaju nacinalnu frekvenciju poverenu im od Srbije. A RRA cuti. Sta to radi nas postovani vladika Porfirije? Ovo je najgora zloupotreba medija od strane privatnih lica koja su uhvacena u kradji drzavnog novca i jedne zute politicke stranke poznate sakupljene u zutom kartelu. Da li je mogce da je “Pecat” sam naspram sve ove kiminalne druzine i da niko ne sme rec da progovori u vasu odbranu? Gde je ta nacionalna inteligencija, gde su vam ti vasi brojni i uvazeni saradnici,akademici? Sta je sa Dverima? Ni da pisnu. U redu, dovoljni ste vi i sami da ih pocistite ali ipak bi bio red da neki politcar progovori u vasu odbranu. Svi junaci nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase. Vaisi citaoci su zato uz vas. Od sledeceg broja kupovacu u znak podrske dva primerka “Pecata” i to petkm rano ujutro jer se brzo rasproda.

 7. Družina oko vojvođanskih Tv zvezda i drugih Gruhonjića oglasila se baš uočibogojavljenske noći. I na Bogojavljenje, takođe. Biće da je tačno ono u šta naš narodveruje, kada tvrdi da se u toj noći i u tom danu ne samo ispunjavaju želje,već i saznaje istina o svemu i svima. I videsmo istinu o ovim „podvižnicima” javne reči. U žurbi i nervozi, pokazaše oni na Bogojavljenje svoje lice. Ružno i tužno. I bezbožno kao što to lažljiva i obmanjivačka lica uvek jesu.

 8. Bravo „Pečatovci”. Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti. Jeste list slobode, i ne dajte da vas pokolebaju i lecnu ovi bestidni fariseji koji se tako obrušuju na vas, sve dižući maglu i dimne zavese od svojih prostačkih laži. Nema slobode bez istine i hrabrosti da se ona
  kaže. Zaboravljaju fariseji da Srbija istinu zna i kada ćutke preko laži prelazi!

 9. U osnovi vas podrzavam ali ipak gresite kada u drustvo sa Gruhonjicem trpate UNS i Ljilju i Nina. Nisu oni videli Gruhinjiceve tekstove jer bi sigurno reagovali. Ne gledaju oni niti su u obavezi da gledaju RT Vojvodine. Da oni to gledaju drugacije bi pisali. A sto im neko ne dojavi. Pa, nisu oni zaduzeni da sve znaju. Kada im se lepo kaze kao sto to rade Djilas i Pajtic oni oma poslusaju. Zasto im niste kazali njima kogogod lepo kaze oni jos lepse urade. Sve po redu. Niko vam nije kriv sto im niste lepo kazli.

 10. Samo srpski izdajnici ,gde god da su,ne cuju mars hrvatske cizme,u sred Beograda.
  Samo zahvaljujuci srpskim izdajnicima,medijska okupacije Srbije procentualno je ravna fasistickoj okupaciji Srbije tokom 2SR.
  Samo zahvaljuju srpskim izdajnicima,Beograd je “svetionik” okupatorske kulture i njen glavni promoter,a”ruza hrvatska” u Beogradu dobija svoju reafirmaciju,kao 1941.g.”lili marlen”,sa nemackog vojnog radio Beograda.
  U medijskom smislu,sve je isto,samo Nemaca ,U CIZMAMA,nema.Jer ih ima u vlasnickim strukturama nekih medija.
  Samo zahvaljujuci srpskim izdajnicima,Hrvatska realizuje sveobuhvatnu i agresivnu drzavnu politiku u Srbiji…kupuje sta hoce,uredjuje sta hoce,dolazi u Srbiju ko hoce…za njih je Beograd,mesto koje treba “osloboditi”,od Srba.
  Samo zahvaljujuci srpskim izdajnicima,Srbija “ne vidi” antisrpsku politiku Hrvatske,i hoce u zagrljaj dzelatu.Obecavaju nam “put u Evropu”,na kome nas ceka odluka HRVATSKOG SABORA…koji nam NIKADA NECE DATI DA UDJEMO U EU,osim ako im ne damo SVE.Ukljucujuci i kosti predaka,jer od toga “hrvatski covijek”,moze napraviti “hrvatsku”,naftu.
  Samo zahvaljujuci srpskim izdajnicima,Srbija “ne vidi” ni da glas “ZA” ,od Hrvatske nije dobio Vuk Jeremic,kao kandidat za mesto predsedavajuceg GSUN,od jedne godine.OD SAMO JEDNE GODINE?!
  Nisu se cak uzdrzali,nego su bili PROTIV,a nama se o Hrvatskoj bajke pricaju i ubrzava vestacki proces pomirenja.
  Na kraju,samo srpskim izdajnicima smetaju reci “Pecata”.

 11. Vasa od Vojvodine

  Prosto je neverovatno da Pajtic i zuti kartel optuzuju Pecat da rusi stabilnost Vojvodine! Jeste da ste vi jaki ali kakva je to stabilnost Vojvodine koju jedan tekst mze da srusi. Zuti su potpuno izgubili glavu i sada ocigledno luduju. Ne uspevaju snozno da ih stabilizuju ni ova razna udruzenja koja su protiv Srbije bili i ostali ujedinjeni. Najbolje bi bilo da Gruhonjic preuzme uzde u DS-u jer bi ga odmah podrzali sva udruzenja koja ga i sada podrzavaju.

 12. Sto pominjete nas autohtone Crnogorce iz junackog Lovcenca i sire. Nismo mi kao ovi kolonisti Crnorgorcu mi smo u Vojvodini starosedeoci oduvek otkad je Duklje i otkad je Ilira u vidu nase brace Siptara. Vi kada bi nesto znali o braci Hrvatima znali bi da su oni poreklom iz Irana, Persijanci i zato smo mi Crnogorci u stvari Staropersijanci i zato Crveni Hrvati.Pa i Muslimani su staropersijanci u stvari i zato “cvijece hrvatskog naroda”. Sve ovo je opstepoznato nego vi iz Pecata ne znate, a ne zna ni onaj vas Dmitrovic. Prave knjige u ruke pa bi onda i RTV i Gruhonjica kako treba razumeli i znali da Vojvodina u stvari pripada nama Pesijancima da ste se vi Srbi tek kasnije doselili. Da pojasnim kaa se kaze Vojvodina Vojvodjanima misli se Vojvodina Persijancima i Ilirima. Zato su i potomci Ilira kao sto je onaj Stanaj koga su na pravdi Boga stavili u zatvor kupovali zemlju u Backoj i Banatu. Vracali su nazad svoju od Srba otetu ocevinu. Isto to je radio i Saric, jer zasto bi mu inace Novi Sad bio centar svih aktivnosi. Ali necu vise da vas poducavam. Uzalud je.

 13. Ovo je govor mrznje prema nama Crnogorcima s kojima pokusavate da se sprdate. Da sta znate o etnogenezi Sava Drljevica i dicnom sinu Crne Gore Sekuli Drljevicu koji satka i otkova lijepu nasu crnogorsku himnu nebi ovako pisali.Sledi tuzba nas Crnogoraca, pa cete vidjeti ko je orvak u pikadu prastarom crnogorskom sportu. Dosta je govora mrznje prema nama Crnogorcima. Necete kao sto ste naumili.Sve se vidi i po tome sto Gruhonjic i oni koji ga iz duse podrzavaju ne mrzi nas Crnogoc nego vas Srbe. S vama nista vise.

 14. Dzaba nam je braco Crnogorci.Nema nam srece dok ne organizujemo neki mars i demonstracije pred “Pecatom” i da ako treba ostanemo na cici zimi dok taj list ne prestane da izlazi. Samo pricate a dje vam je junastvo. Secate li se kako je nekada nas brat Marcinko zabranio Srbima i Beogradanima da dolaze u Novi Sad. Setimo nase brace Sogorova, Pinkija, Grneta…podjimo njihovim stopama. Sledimo njihovo delo i misao budimo dostojni dela velikoga Jevema Brkovica i sledimo drzavnicke misli Ranka Krivokapica.Sledimo predobrog Novosadjanima Borka Stefanovica koji u korak sledi sledi Ranka, jer imaju toliko tog zajednikog, i napravi granicu prema Kosovu. Ranko u Crnoj Gori a Borko na na Kosovu, neka sada zajedno sa Pajticem uspostave ganicu Vojvodine.

 15. Pisete bas kao da RT Vojvodine nije isto sto i RTS. Sto se pravite nevesti i neuki? Dokle tako ?

 16. Čitam vas /skoro/ svaki broj. Kvalitet i istinu koju imate, nema niko! Čak i oni malo upućeni osećaju i razumeju ono što pišete. Jedino protivnicima Srba i kolaboracionistima može da smeta pisanje “Pečata”! Pogotovu Gruhonjiću. Nije zaslužio veliko slovo ali ga onda ne bi apostrofirali. Gosp. Vučeliću – do pobede!

 17. Ljudi, ne budite naivni. Nije ova hajka na pecat zbog spornog clanka. Taj clanak je samo povod za pokusaj ukidanja jednog od izuzetno retkih preostalih demokratskih medija u ovoj zemlji. Njima su jos sporniji mnogobrojni clanci Mare Knezevic koji otkrivaju mracnu istinu o GMO hrani, vakcinama i mikrocipovima, Natasini u kojima kao i Mara, upozorava na unistavanje zivotne sredine, a i pokrece osetljivo pitanje gradjanskog dostojanstva, Zoranovi u kojima pruza podrsku Siriji (na sta su posebno osetljivi i sto sam posebo voleo da komentarisem dok i meni nisu „ukinuli licencu“ za to pa sada veoma, veoma retko procitate neki od mojih komentara), kao i vredni clanci mnogih drugih novinara vaseg i naseg lista. Do sada su samo vrebali trenutak da vam „skoce za vrat“ (treba li ovde koristiti znakove navoda?) i stave tacku na sve to.
  Problem se sastoji u tome sto su oni koji najvise javno velicaju demokratiju i toleranciju drugacijeg misljenja od svog, upravo najmanje tolerantni prema ma kakvom ispoljavanju razlicitog misljenja, pa makar ono bilo iskazano kao rec, komentar ili novinski clanak. Ovo bi moglo da se pretvori u velicanstveni udar na preostalu slobodnu rec. „Ko ima nesto da kaze, neka kaze to sada ili“ se bojim da nece vise imati prilike za to.

 18. Doci ce vreme, ako vec i nije tu, kada niko nece smeti da otvori usta, jer ce se plasiti zbog svake svoje reci. A to ce se zvati sloboda govora.

 19. Похвала за Печат наравно али ове коментаре из принципа не читам јер иако је текст писан ћирилицом они упорно одговарају латиницом. Ако сте СРБИ онда пишите нашим писмом !!!

 20. Ha,ha,nasli se evropejci uvredjeni,istina boli……11 godina Srbija je u medijskom mraku DS/a.Posle njih Srbija se nece oporaviti za sledecih 100 godina.

 21. Петар М

  Добро они туку по вама из Печата, али туку по Србији и Србима већ годинама и стално лопужају, а не може им нико ништа. Где су државни ревизори да уђу у ту РТВ где је криминалистичка полиција. Сто не уђу тамо и наћи ће све доказе поред оних који сте већ изнели па да видимо како изгледа та њихова тужба. Страхујем да ће ова власт чекати да почне судски процес према вама па ће тек онда почети да их истражује. Ово је њихов маневар у том правцу и треба их спречити да то и ураде. Пошто сам сигуран да ова власт и Дачић неће дати на њих предлажем вам да ви против њих поднесете тужбу због пљачке државне имовине. Да коначно видимо ” ди су наши новци”. Бојим се да ће бити појо вук магарца. Ниједном жутом нити Чанковом није досада фалила длака с главе. Шта је са Развојном банком Војводине, Развојним фондом, Србијагасом…Па што онда да не буду безобзирн Неће смети ове из РТВ ни да пипну а не да похапсе и осуде због привреднг криминала.

 22. Gde je sada taj Smajlovickin UNS.Zasto RTV nije objavila ni rec iz Pecatovog odgovora na optuzbe, a bila je to duzna da uradi bar u najskracenijem vidu jer oni su javni servis a ne prcija pokrajinskih vlasti. Zasto sada cuti Ljljin i Brajovicev UNS? Sto sada ne reaguju nego cute? Znam ja da su oni isto drustvo sa RTV i DS-om ali mogli su bar onako reda radi da nam zamazu oci. Kakva je to jadna druzina. Nema tu ni traga od bilo kakvog principa, niti je bilo.To su obicni propagandisti. Puna podrska Vucelicu i Pecatu.

 23. Perfekna sinhronizacija sa delovanjem RT Vojvodine, UNS-om, NUNS-om, ANEM-om i Pajticevim DS-om. Hajka na Pecat a odmah zatim zahtevi Madara za autonomijom. Povika na govor mrznje i to poput barazne vatre a onda stupaju na scenu oni DZVM i traze pregovore sa Beogradom u autonomiji. Toliko je povidno da ce mozda cak na to reagovati i postojeca vlast u Srbiji. Ako imaju i malopameti i odovornosti hoce. Da vidimo ko su i ta su. Za Dacica vec,doduse, znamo, ali da vidimo kakvi su Toma i Vucic na megdanu.

 24. Sada se vidi pravo lice i smisao hajke na “Pecat”. Ko to dosada nije znao sada zna. A ako ne vidi i ne zna nece da vidi i zna, a onda je nista drugo nego sauesnik u zajednickom zlocinacom poduhvatu protiv Srbije. Zakasne li sada Srb zakasnice zauvek.

 25. ZdravkoJablan

  Da ne bi bilo zabune.UNS smatra da su clanovi rukovodstva RT Vojvodine medju kojima ima i sefova finansija, tehnike, direktora kolege novinari. Njihove kolege svakako jesu ali ne po osnovi novinarstva. Smajlovicka i ne smatra da u Pecatu ima novinara nego kaze nimalo slucajno “Pecat ne ume”, a ne novinar Pecata ili kolega. Sada bar znamo ko su Smajlovickine kolega i da ako daju lovu mogubiti kilometrima daleko od novinarstva.Ona i ne pominje kolege u Pecatu nego kolega u RTV. Cudi me da je to i Pecat u svom odgovoru prevideo, a i svi drugi koji komentarisu na sajtu Pecata. Nije lako uvideti svaku perfidiju,pa da vam pomognem kada im budete u novinama odgovarali.

 26. Krenulo se na Pecat , kako bi ucutkali novinare koje javno govore istinu.

 27. Сиви Соко на Јаблану се њише, гледа около у равници цвили.
  Орлови круже у висинама гнеза праве на планинским висовима да
  сачувају СРПСТВО од АУТОНОМАША Чанка-Пајтића.Са ПЕЧАТОМ печате
  ударамо, над прокламацијом у одбрани СРПСТВА И СРБИЈЕ. Они на
  Западу ударише на Ратка, ови овде на СЛОБОДУ ГОВОРА И ПИСМА где
  једино ПЕЧАТ у одбрани стоји.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *