Moderni janičari

Milorad Vučelić, glavni urednik

U nedelju na Svetog Jovana zazvonio mi je telefon. Odmah sam prepoznao glas. To je bio Radovan Karadžić, tvorac Republike Srpske i ratni vožd srpskog naroda preko Drine. Čestitao mi je Krsnu slavu i pozdravio sve prijatelje koji su došli na slavu. A i imao je koga pozdraviti. Prva pomisao posle završenog razgovora bila je šta bi rekli ovi miševi koji kevću ovih dana na „Pečat“, da znaju da me je sam Radovan Karadžić, srpski heroj i simbol sveg čestitog i ponosnog srpstva, zvao da čestita Svetog Jovana.
Ali odmah mi kroz glavu preleti druga misao. Šta su ovi napadi na „Pečat“, spram napada na Radovana! Nas po nalogu sitnih stranih činovničića napadaju srbomrsci i bedna služinčad zapadnih sila. A na Karadžića, tog srpskog diva, udario je Satana i vezanog ga drže u Haškom kazamatu.
Znam da će Karadžića osuditi 2014. godine, na Stogodišnjicu podviga Gavrila Principa. Ako ga silnici, gazeći istinu i pravdu, osude, srboubice će likovati mislivši da su se osvetili srpstvu i Gavrilu Principu. A ne znaju, jadni i kukavni, da će time samo Karadžića uzvisti i podignuti u one svetle visine koje je dostigao večni junak Gavrilo Princip.
Mogu samo pretpostaviti kako se muče ovi hulitelji na „Pečat“ dok čitaju ovaj hvalospev Radovanu Karadžiću. A moja iskrena namera je da im pokažem koliki su bednici i koliko ih srpski narod prezire. Samo vi kevćite, samo radite svoj pogani antisrpski posao. Ali da znate, ni mi nećemo odstupiti. Razobličićemo vašu mržnju i nećemo vam dati da nesmetano kaljate ni slovo S, jer nam tako počinje nacionalno ime. „Pečat“ će braniti srpske interese i zastupati srpsko stanovište, i svom snagom kritikovati pripadnike našeg roda i državljane Srbije koji mrze ovu zemlju i srpski narod. Nećemo dozvoliti da neko, samo zato što ima hrvatsko ime ili mađarsko prezime, sebi daje slobodu da širi govor mržnje prema srpstvu. Još ćemo manje dozvoliti da oni koji radi za novac protiv srpstva uzimaju maha i pljuju po „Pečatu“. Naprotiv, javno im kažemo: niste vi ni prvi, ni poslednji janičari koji su Srbiju pohodili! I koje smo kako dolikuje ispratili.
A sada se, nažalost, moramo spustiti znatno, znatno niže.
Danima zloupotrebljavajući nacionalnu frekvenciju, družina iz „Radio-televizije Vojvodine“ vodi svoj privatni rat protiv novinara, saradnika i urednika „Pečata“, o čemu se možete objektivno obavestiti u ovom broju našeg nedeljnika, kao i na našem sajtu. Ko im sve nije pritekao u pomoć. Na čelo ovih jurišnika i hrvatskih lobista stalo je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Srbije, dakle, vlast. Oni su otišli najdalje. Obećali su veliku pomoć RTV-u i jasno i glasno rekli da protiv „Pečata“ i njegovih urednika „Tužilaštvo mora da reaguje“. Alal vera državnom sekretaru za kulturu i informisanje Gordani Predić, i velike čestitke njenom ministru.
Oni svi zajedno, tobože principijelno i zabrinuto, učestvuju u pokušaju stvaranja jedne velike laži i obmane, po kojoj su u Srbiji životno ugroženi oni koji su zaposeli gotovo sve radio televizije sa nacionalnom frekvencijom, na čelu sa B92 i RTV, javne servise, gradske televizije, štampane medije, ministarstva, mesta predsednika skupštinskih odbora, mesta poslanika, od vlade i iz inostranstva izdašno finansirane nevladine organizacije, tužilaštva, i obična, i specijalna, i ratna, sudove i policiju, i iz tih zaštićenih tvrđava svim mogućim oružjem bljuju oganj po svima onima koji ih kritikuju, i istovremeno pričaju o sopstvenoj ugroženosti i ugroženosti svojih najbližih. Imaju li i oni, koje ova mašinerija vlasti i propagande uzima na nišan, svoje najbliže?
Šta im je još potrebno da bi se osećali zaštićenim od svog naroda?
Šta je tu govor mržnje? Treba li svi da zanemimo pred ovom državnom silom i propagandom da nas ne bi osudili za govor mržnje? Što se „Pečata“ tiče, odgovore već znate i dobijaćete ih redovno, iz broja u broj. Imaćete od koga da čuju istinu. Da nije tako ne bismo bili ubedljivo najtiražniji politički nedeljnik u Srbiji.
Zašto se ne bi smelo, i po kojem to višem zakonu, onome ko je i rečju i delom dokazani srbomrzac, a uz to je izdašno i obilato od države plaćen i pod visokom zaštitom ministrastva, reći da je srbomrzac? Zašto je neevropski voleti Srbe, a biti protiv njih i mrzeti ih europski?
U prošlom broju „Pečata“ naš urednik Miodrag Zarković je argumentovano pokazao kako se u RTV-u bahato i protivzakonito rasipa državni novac. Na kraju teksta piše sledeće: „Na osnovu uvida u nacionalnu pripadnost većine rukovodilaca RTV-a, od kojih su neki pobrojani u ovom tekstu, ali i na osnovu pregleda programskog sadržaja novosadske televizije, teško je izbeći zaključak da iza tog zločina stoji razgoropađeni hrvatski lobi“.
Upravo ta polurečenica razgoropadila je hrvatski lobi i njegove pridružene članove, i izvela ih na svetlo dana. Prethodnih godina hrvatski lobi je tiho i efikasno radio. Uspeli su da u tišini pokupuju hiljade hektara plodne zemlje u Vojvodini, dobar deo prerađivačke industrije i trgovinske lance. U sadejstvu sa njima kupovine su obavljali, da budemo politički korektni, Podgoričanin Antun Stanaj i Pljevljak Darko Šarić. I niko nije ni prstom makao, ni pisnuo. A kada se pojavio arapski kapital, kao ozbiljan i po državu koristan investitor, pokrenuli su se neki navodni paori i njihova navodna udruženja, i po komandi pokrajinskih žutih vlasti i njihovog stranačkog servisa RTV-a (pročitati Saopštenje redakcije „Pečata“ u ovom broju) krenuli u združeni političko-propagandni napad na Vladu Srbije.
Sve opisano je lako prepoznatljivo, jer je o činjenicama reč. Borba za tuđe interese ima svoju dugu tradiciju, samo se u pravim okupacijama zove na jedan način, a u mekim na drugi način (pročitati izjavu akademika Vasilija Krestića u ovom broju „Pečata“).
Zašto se nekome ko čini dokazane lopovluke i krivična dela ne bi mogla pomenuti nacionalna pripadnost? Zašto bi nečija nacionalna pripadnost garantovala imunitet od svake odgovornosti?
Srbomrstvo u Srbiji, niti bilo gde drugde, nije krivično delo nego je, naprotiv, vrlo negovana i za društveni uspeh neophodna vrlina i garancija uspeha. Sme li se nekome ko je svoju mržnju protiv Srba doveo do rasističkih visina reći da je rasista? I ako ne sme, zašto ne sme? Zašto bi nekoga u takvom sistemu poželjnih vrednosti i sa takvom zaštitom vlasti bilo strah što nije Srbin i zašto bi se on zbog toga stideo, kad se već ne stidi toga što otvoreno mrzi Srbe? Zašto bi nekog Hrvata bilo stid što pripada hrvatskom lobiju, i što ga nije bilo stid kada je zahvaljujući delovanju tog lobija prethodnih godina i decenija urađeno ono što smo opisali? A nije reč samo o državnoj imovini u Vojvodini nego i u Beogradu.
Zašto nekoga ko se busa u grudi svojom mržnjom prema Srbima i ko se hvali da nije Srbin ne podsetiti, kao što je red i običaj, da je i tada građanin Srbije i da mora poštovati bar zahteve elementarne pristojnosti? Zato što im ne valjaju Srbi oni bi na srpskoj teritoriji da naprave nezavisnu državu Vojvodinu i još su zaštićeni time što su, recimo, Hrvati, Šiptari ili dukljanski Crnogorci.
Vidimo da Srbiju razdire pitanje šta sa, iz centra Preševa izmeštenim spomenikom terorističkoj OVK. Ta zabrinutost je daleko veća nego što je ikada bila briga za kulturna blaga iz depoa Narodnog muzeja ili Narodne biblioteke. Pa da i mi damo prilog rešavanju ovog velikog problema. Najbolje bi bilo da trajno ostane na kamionu i da se vozi širom regiona Srbije. Dok se ne donese takva odluka trebalo bi ga smestiti u neki od muzejskih depoa, po mogućstvu onih koji su pod upravom Pokrajinske vlade Vojvodine, a uz direktan prenos na RTV-u.
Naravno da ćemo podeliti posao, pa je „Pečat“ spreman da objavi tužni spisak srpskih žrtava koje je posejala ova teroristička banda, a što je jedan istoričar već zatražio. Znamo da za objavljivanje ovakvog spiska ne postoji zainteresovanost onih koji napadaju „Pečat“. Ovi moderni janičari na svom spisku drže ceo jedan narod.
Kako smo kako dolikuje ispratili sve one pre njih, tako ćemo i ove.

 

20 komentara

  1. ” Najstrozije se zabranjiva spominjanje bilo kojeg soja virusa ( i onih od gripa), bakterija, bacila itd. – kao GOVOR MRZNJE ! A isto tako, ako ne i strozije, da se koristi beli lukac, kuvana rakija i vino dr. protiv nespomenutih – kao politicka nekoretnost !” /// izvor: od PR Caca , LAPRD NEWS , sa sednice MZ ‘Gornji Sor “, sponzorisane od Donje Saksije — copuright

  2. Koliko puta smo na vestima čuli kako je neki Srbin u u nemačkoj nešto uradio .. dobro ili loše nebitno … bitno je da sam barem sto puta slušao takve vesti i da se niko nije bunio .. u čemu je sad problem?

  3. Nedaj se Vucela,i mi smo vec 10 godina zabranjeni za Vojvodjanske medije.

  4. Gospodo iz Pecata,
    Neka dzukela neka kevcu. Sta dzukele drugo znaju nego da kevcu. Gazda da dzukeli malo hleba i dzukela mora za rad tog gazde da kevce i kevce ceo dan. Ko nista drugo nije u stanj da radi on samo i moze da kevce tako da na njihovo kevtanje ne treba se ni obazirati. Jer dzukela ne laje radi sela nego radi sebe. Tako i oni radi sebe i ono malo srebrenjaka sto dobijaju moraju da kevcu. Zato kada prodjete pred njih baci te im malo hleba.

  5. Pa dobro Vucelicu, kako ste mogli da prepustite partiju onom politickom mutantu i profesionalnom janicaru ? Vidite li koliko je zastranio ? Tesko nama sa takvima.

  6. Igor M. Đurić

    “Turci jaki, izdajnici jaki – moj serdare, na dobro ne sluti”. – Njegoš

    Pozdrav i podrška!
    Igor M. Đurić, književnik

    • Sve je utihnulo u srebroljublju, i nažalost Srpski narod po ko zna koji put u svojoj istoriji platiće hedonizam svoje “elite” koja u određenim istoriskim trenutcima, nije smela svojim životima da svedoči istinu.
      Iz istog razloga ne vidi se jasno trag ni ovoga pečata.
      Voleo bih lično da svaki novi broj pečata ostavi jasan trag tekstovima koji se bave pitanjem, ŠTA NAM JE ČINITI?

  7. Imam losu vest za gospodu Dacica,Draskovica,Jovanovica, Djilasa…,a to je dug USA,koji je prema izvestaju jednog njihovog instituta,2010.g.,iznosi 60% bruto proizvoda…,a losija strana,ove lose vesti je prognoza,da ce taj dug 2025.g.,biti 108%?!BP,sto se navodi u knjizi Zbignjeva Bzezinskog,iz 2012.g.,Strategijska vizija.Amerika i kriza globalne moci.

    Bzezinski sada zagovara redefinisanje odnosa sa Kinom i Rusijom,jer kaze da je Amerika propustila sansu posle hladnog rata i da je skorasnji primat Kine i Rusije ,neminovan.

    Ako mi budemo slepo isli za,gore navedenom, gomilicom “eurofanova”,opet ce mo se naci na suprotnoj strani sa USA,oni ce biti sa Kinom i Rusima,a mi sa nekom “briselskom sektom”,Rompejom i slicnim…koju Draskovic Vuk,velica sa ushicenjem i kaze,verovatno rasirenih ruku i gledajuci u nebo-“sjedinjene evropske drzave”???Ah,taj raj na zemlji…

    Ustvari,njihova politika ,Dacica i slicnih…i jeste na nivou sekte,nikako ozbiljne religije ili ozbiljne politike.
    Gospoda Dacic,Draskovic,Jovanovic…lice na mladog Jovana Skerlica,koji je i umro mlad,ali ima svoju “ranu fazu”,kada je verovao u “bratstvo i jedinstvo”,u jugoslovenstvo,u “evropski put”,i u,latinicu?!Kada je govorio o “dva puta”,evropski i pogubni,ako se zapadu suprotstavimo…
    Ali,Skerlic ,bard srpske knjizevnosti…je imao vise prava da bude i malo naivan,jer nije video prvi svetki rat i dalje,sve do danas…sve strahote srpskog naroda.

    Cudi da navedena gomilica “eurofanova”,znajuci za sve sta se desilo od 1914.g.,srpskom narodu,ne haje,ni za ono sto su im rodjene oci videle?
    Vole bratstvo i jedinstvo ,posebno u Srbiji,vole latinicu,veruju u “Uniju”,u ZAPADNO-evropski put…?

    Ali,zelim ovu gomilicu “eurofanova”,u nasoj kuci,da potsetim i UPOZORIM, da je Jovan Skerlic,u svojoj kasnijoj fazi,isto kao Zbignjev Bzezinski,”spustio loptu”,kada je shvatio sta je zapravo “evropska vizija”,koju sada protagonizuje srpski predsednik Vlade,Gospodin Ivica Dacic,na radost “briselske sekte”.

    Posle pogroma Srba u Zagrebu,1899.g.,i antisrpske histerije,povodom proslave Zmajevog rodjendana…bilo je kao u Spegeljevo vreme…Hrvati su divljali,od kola do kola,od vrata do vrata…srpskih.
    To je Skerlica jako razocaralo u njegovoj jugoslovenskoj viziji.
    Godinu dana pred smrt,1913.g.,dakle pre 100 godina,videvsi ponasanje “briselske sekte”,tzv.Evrope, u balkanskim ratovima,Skerlic je rekao da se “Evropa odrekla svojih tradicionalnih vrednosti”,da je postala “ZAJMODAVAC,BERZIJANAC I INDUSTRIJALAC”…
    Skerlic je kritikovao “samozivu i licemernu Evropu,koja je poslala svoju flotu u Turske vode,samo da bi tamo branila profit svojih liferanata i koncesionara,a ostala je bezdusna,gluva i slepa za ugnjetavanje,pokolje i genocid nad pravoslavnim hriscanima”.

    Prakticno poslednja ,u ovom kontekstu,Skerliceva poruka bila je :
    “I po humanosti hriscanske i civilizovane Evrope,koja je laznim interesima mira pokrivala svoju sebicnost i grabljivost,Balkan bi danas bio,jedno veliko grobljiste”.

    Dacicu…predsednice,brate…da bi smo uzviknuli odlucno “Evropa zdaj”,moramo postati Slovenci.Ovako ne ide.
    Videla zaba da se konji potkivaju,pa digla nogu…Budi Bog s nama.

    • Danas je objavljena vest da se Turska okrece Rusiji i Kini,i da ce pristupiti “Sangajskoj grupi”,jer EU ne daje nikakve signale za prijem u Uniju.To je izjavio turski premijer Erdogan.(KURIR)
      Nas premijer kaze,da Srbija ima “pozitivne signale”?!

  8. “Prokleta da je zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano”!

  9. SVIM SRBIMA SRETNA KRSNA SLAVA SVETI SAVA…AMIN BOZE

  10. Ja u cuda ne verujem…ali
    da se javi bas Vama i to na
    Svetog Jovana…
    mozda bi, zbog Vere, trebali
    da ga ostavite na miru…

    poz

    • Uredništvo

      Potovani Aleksandre! Nema tu nikakvog cuda. Karadzic i ja smo prijatelji punih cetvrt veka i cujemo se i danas povremeno, tacnije kada se on javi jer ga ja ne mogu zvati. Javio se Radovan Karadzic da mi cestita krsnu slavu Svetog Jovana i rekao da pozdravim moje goste od kojih su mnogi i njegovi prijatelji. To je istina kao i sve drugo sto sam o njemu napisao.I bas zbog Vere koju pominjete ga niti smo niti cemo ga “ostaviti na miru” u Seveningenu a pod giljotinom Haskog tribunala.Pozdrav Milorad Vucelic

    • Aleksandre,…mora da si mlad.
      Upravo zbog Vere,i kao ljudi,treba da se izvinemo Radovanu Karadzicu,i to ne jednom…zbog sramnog postupka sake izdajnika,koji su i njega prodali,kao sto su vec prodali svoju Veru za veceru.

  11. Kao uvek i kako treba, komentar adekvatan sorti kojoj je za nauk posvećen… ali mi se naslov “ne dopada”, a napisaću razlog.
    Nisu ONI “janičari”, a još DALJE su od “moderni” !
    ONI se PROSTITUIŠU , toga se ne stide i TO promovišu. I taj “zanat” je dignut na viši i obrazovaniji nivo, osim na “SMETLIŠTIMA”.
    Umešala se i “vedeta” pisanija Politike, hvala Joj na nehatnoj iskrenosti, da Nas “edukuje” da postoji i Zakon koji TU političku prostituciju reguliše i doznačila Nam je i datum od kada MU je rok upotrebe i mesto porekla i izvora Te pošasti za osobe bez morala i časti – ALI SE “ISPLATI” jer se ta “VRLINA” za dobre strane novce NAPLATI!
    Naj LEPŠE u svemu je što su AKTERI naprosto PRESTRAVLJENI i sada medijskom “talambasi-jadom” pokušavaju da se OKURAŽE. Oni naprosto nemaju ni mere, ni granice, niti vode računa o visini i količini BESA i MRŽNJE prema SVEMU SRPSKOM, apsolutno prema SVEMU što je S od SRPSKOG ! Naprosto su u samrtnom ropcu ! Očajnici u suludom pokušaju “vraćanja na staro”, kao pokušaj SUMANUTOG im ADOLFA i ostalih FIRERČIĆA! Van svega su, pa i van Sveta. Već su postali “REMETILAČKE DEPONIJE” koje će uskoro reciklirati”! Ko bi normalan,a kamol’ muzički obrazovan HISTERISAO zbog “MARŠA NA DRINI” koji je u sred BEČA GROMOGLASNO POZDRAVLJEN I POČAŠĆEN ??? Samo ONI: u agoniji SU, nemoralni SU i nenormalnu SU!
    “U strahu su velike oči”…
    S poštovanjem !

  12. Gospodine Vučeliću,sretna Vam slava i moja je to slava.Molim da budete sretni dok plaćenici kevću.Lekar sam i znam da im nije lako u 4 zida..taj užas od izdaje je pakao-ešarpe Nataše Kandić,cipele Smajlovićke to ne mogu izbrisati u njihovoj duši.Kući nema publike,gazde ne haju, stvari ne govore,pa ni ne teše..skinu se uveče,pojede se losos..Duša njih tada boli,maske svrbe,laž izjeda..jadan je taj dan i san…Vi ste pametan,čist,častan,pošten i sve slično tome,tudje nećete,svoje branite,zar tu ima zbora.Moraju Vas napadati,svedok ste njihovog jada,napad je odbrana,priča od koje ne čuju glasove koji ih progone…djavo mora lajati i lagati,ako utihne,puca..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *