Модерни јаничари

Милорад Вучелић, главни уредник

У недељу на Светог Јована зазвонио ми је телефон. Одмах сам препознао глас. То је био Радован Караџић, творац Републике Српске и ратни вожд српског народа преко Дрине. Честитао ми је Крсну славу и поздравио све пријатеље који су дошли на славу. А и имао је кога поздравити. Прва помисао после завршеног разговора била је шта би рекли ови мишеви који кевћу ових дана на „Печат“, да знају да ме је сам Радован Караџић, српски херој и симбол свег честитог и поносног српства, звао да честита Светог Јована.
Али одмах ми кроз главу прелети друга мисао. Шта су ови напади на „Печат“, спрам напада на Радована! Нас по налогу ситних страних чиновничића нападају србомрсци и бедна служинчад западних сила. А на Караџића, тог српског дива, ударио је Сатана и везаног га држе у Хашком казамату.
Знам да ће Караџића осудити 2014. године, на Стогодишњицу подвига Гаврила Принципа. Ако га силници, газећи истину и правду, осуде, србоубице ће ликовати мисливши да су се осветили српству и Гаврилу Принципу. А не знају, јадни и кукавни, да ће тиме само Караџића узвисти и подигнути у оне светле висине које је достигао вечни јунак Гаврило Принцип.
Могу само претпоставити како се муче ови хулитељи на „Печат“ док читају овај хвалоспев Радовану Караџићу. А моја искрена намера је да им покажем колики су бедници и колико их српски народ презире. Само ви кевћите, само радите свој погани антисрпски посао. Али да знате, ни ми нећемо одступити. Разобличићемо вашу мржњу и нећемо вам дати да несметано каљате ни слово С, јер нам тако почиње национално име. „Печат“ ће бранити српске интересе и заступати српско становиште, и свом снагом критиковати припаднике нашег рода и држављане Србије који мрзе ову земљу и српски народ. Нећемо дозволити да неко, само зато што има хрватско име или мађарско презиме, себи даје слободу да шири говор мржње према српству. Још ћемо мање дозволити да они који ради за новац против српства узимају маха и пљују по „Печату“. Напротив, јавно им кажемо: нисте ви ни први, ни последњи јаничари који су Србију походили! И које смо како доликује испратили.
А сада се, нажалост, морамо спустити знатно, знатно ниже.
Данима злоупотребљавајући националну фреквенцију, дружина из „Радио-телевизије Војводине“ води свој приватни рат против новинара, сарадника и уредника „Печата“, о чему се можете објективно обавестити у овом броју нашег недељника, као и на нашем сајту. Ко им све није притекао у помоћ. На чело ових јуришника и хрватских лобиста стало је Министарство културе и информисања Владе Србије, дакле, власт. Они су отишли најдаље. Обећали су велику помоћ РТВ-у и јасно и гласно рекли да против „Печата“ и његових уредника „Тужилаштво мора да реагује“. Алал вера државном секретару за културу и информисање Гордани Предић, и велике честитке њеном министру.
Они сви заједно, тобоже принципијелно и забринуто, учествују у покушају стварања једне велике лажи и обмане, по којој су у Србији животно угрожени они који су запосели готово све радио телевизије са националном фреквенцијом, на челу са Б92 и РТВ, јавне сервисе, градске телевизије, штампане медије, министарства, места председника скупштинских одбора, места посланика, од владе и из иностранства издашно финансиране невладине организације, тужилаштва, и обична, и специјална, и ратна, судове и полицију, и из тих заштићених тврђава свим могућим оружјем бљују огањ по свима онима који их критикују, и истовремено причају о сопственој угрожености и угрожености својих најближих. Имају ли и они, које ова машинерија власти и пропаганде узима на нишан, своје најближе?
Шта им је још потребно да би се осећали заштићеним од свог народа?
Шта је ту говор мржње? Треба ли сви да занемимо пред овом државном силом и пропагандом да нас не би осудили за говор мржње? Што се „Печата“ тиче, одговоре већ знате и добијаћете их редовно, из броја у број. Имаћете од кога да чују истину. Да није тако не бисмо били убедљиво најтиражнији политички недељник у Србији.
Зашто се не би смело, и по којем то вишем закону, ономе ко је и речју и делом доказани србомрзац, а уз то је издашно и обилато од државе плаћен и под високом заштитом министраства, рећи да је србомрзац? Зашто је неевропски волети Србе, а бити против њих и мрзети их еуропски?
У прошлом броју „Печата“ наш уредник Миодраг Зарковић је аргументовано показао како се у РТВ-у бахато и противзаконито расипа државни новац. На крају текста пише следеће: „На основу увида у националну припадност већине руководилаца РТВ-а, од којих су неки побројани у овом тексту, али и на основу прегледа програмског садржаја новосадске телевизије, тешко је избећи закључак да иза тог злочина стоји разгоропађени хрватски лоби“.
Управо та полуреченица разгоропадила је хрватски лоби и његове придружене чланове, и извела их на светло дана. Претходних година хрватски лоби је тихо и ефикасно радио. Успели су да у тишини покупују хиљаде хектара плодне земље у Војводини, добар део прерађивачке индустрије и трговинске ланце. У садејству са њима куповине су обављали, да будемо политички коректни, Подгоричанин Антун Станај и Пљевљак Дарко Шарић. И нико није ни прстом макао, ни писнуо. А када се појавио арапски капитал, као озбиљан и по државу користан инвеститор, покренули су се неки наводни паори и њихова наводна удружења, и по команди покрајинских жутих власти и њиховог страначког сервиса РТВ-а (прочитати Саопштење редакције „Печата“ у овом броју) кренули у здружени политичко-пропагандни напад на Владу Србије.
Све описано је лако препознатљиво, јер је о чињеницама реч. Борба за туђе интересе има своју дугу традицију, само се у правим окупацијама зове на један начин, а у меким на други начин (прочитати изјаву академика Василија Крестића у овом броју „Печата“).
Зашто се некоме ко чини доказане лоповлуке и кривична дела не би могла поменути национална припадност? Зашто би нечија национална припадност гарантовала имунитет од сваке одговорности?
Србомрство у Србији, нити било где другде, није кривично дело него је, напротив, врло негована и за друштвени успех неопходна врлина и гаранција успеха. Сме ли се некоме ко је своју мржњу против Срба довео до расистичких висина рећи да је расиста? И ако не сме, зашто не сме? Зашто би некога у таквом систему пожељних вредности и са таквом заштитом власти било страх што није Србин и зашто би се он због тога стидео, кад се већ не стиди тога што отворено мрзи Србе? Зашто би неког Хрвата било стид што припада хрватском лобију, и што га није било стид када је захваљујући деловању тог лобија претходних година и деценија урађено оно што смо описали? А није реч само о државној имовини у Војводини него и у Београду.
Зашто некога ко се буса у груди својом мржњом према Србима и ко се хвали да није Србин не подсетити, као што је ред и обичај, да је и тада грађанин Србије и да мора поштовати бар захтеве елементарне пристојности? Зато што им не ваљају Срби они би на српској територији да направе независну државу Војводину и још су заштићени тиме што су, рецимо, Хрвати, Шиптари или дукљански Црногорци.
Видимо да Србију раздире питање шта са, из центра Прешева измештеним спомеником терористичкој ОВК. Та забринутост је далеко већа него што је икада била брига за културна блага из депоа Народног музеја или Народне библиотеке. Па да и ми дамо прилог решавању овог великог проблема. Најбоље би било да трајно остане на камиону и да се вози широм региона Србије. Док се не донесе таква одлука требало би га сместити у неки од музејских депоа, по могућству оних који су под управом Покрајинске владе Војводине, а уз директан пренос на РТВ-у.
Наравно да ћемо поделити посао, па је „Печат“ спреман да објави тужни списак српских жртава које је посејала ова терористичка банда, а што је један историчар већ затражио. Знамо да за објављивање оваквог списка не постоји заинтересованост оних који нападају „Печат“. Ови модерни јаничари на свом списку држе цео један народ.
Како смо како доликује испратили све оне пре њих, тако ћемо и ове.

 

20 коментара

 1. ” Najstrozije se zabranjiva spominjanje bilo kojeg soja virusa ( i onih od gripa), bakterija, bacila itd. – kao GOVOR MRZNJE ! A isto tako, ako ne i strozije, da se koristi beli lukac, kuvana rakija i vino dr. protiv nespomenutih – kao politicka nekoretnost !” /// izvor: od PR Caca , LAPRD NEWS , sa sednice MZ ‘Gornji Sor “, sponzorisane od Donje Saksije — цопуригхт

 2. Чилеанац

  Колико пута смо на вестима чули како је неки Србин у у немачкој нешто урадио .. добро или лоше небитно … битно је да сам барем сто пута слушао такве вести и да се нико није бунио .. у чему је сад проблем?

 3. Nedaj se Vucela,i mi smo vec 10 godina zabranjeni za Vojvodjanske medije.

 4. Gospodo iz Pecata,
  Neka dzukela neka kevcu. Sta dzukele drugo znaju nego da kevcu. Gazda da dzukeli malo hleba i dzukela mora za rad tog gazde da kevce i kevce ceo dan. Ko nista drugo nije u stanj da radi on samo i moze da kevce tako da na njihovo kevtanje ne treba se ni obazirati. Jer dzukela ne laje radi sela nego radi sebe. Tako i oni radi sebe i ono malo srebrenjaka sto dobijaju moraju da kevcu. Zato kada prodjete pred njih baci te im malo hleba.

 5. Pa dobro Vucelicu, kako ste mogli da prepustite partiju onom politickom mutantu i profesionalnom janicaru ? Vidite li koliko je zastranio ? Tesko nama sa takvima.

 6. Игор М. Ђурић

  “Турци јаки, издајници јаки – мој сердаре, на добро не слути”. – Његош

  Поздрав и подршка!
  Игор М. Ђурић, књижевник

  • Sve je utihnulo u srebroljublju, i nažalost Srpski narod po ko zna koji put u svojoj istoriji platiće hedonizam svoje “elite” koja u određenim istoriskim trenutcima, nije smela svojim životima da svedoči istinu.
   Iz istog razloga ne vidi se jasno trag ni ovoga pečata.
   Voleo bih lično da svaki novi broj pečata ostavi jasan trag tekstovima koji se bave pitanjem, ŠTA NAM JE ČINITI?

 7. Imam losu vest za gospodu Dacica,Draskovica,Jovanovica, Djilasa…,a to je dug USA,koji je prema izvestaju jednog njihovog instituta,2010.g.,iznosi 60% bruto proizvoda…,a losija strana,ove lose vesti je prognoza,da ce taj dug 2025.g.,biti 108%?!BP,sto se navodi u knjizi Zbignjeva Bzezinskog,iz 2012.g.,Strategijska vizija.Amerika i kriza globalne moci.

  Bzezinski sada zagovara redefinisanje odnosa sa Kinom i Rusijom,jer kaze da je Amerika propustila sansu posle hladnog rata i da je skorasnji primat Kine i Rusije ,neminovan.

  Ako mi budemo slepo isli za,gore navedenom, gomilicom “eurofanova”,opet ce mo se naci na suprotnoj strani sa USA,oni ce biti sa Kinom i Rusima,a mi sa nekom “briselskom sektom”,Rompejom i slicnim…koju Draskovic Vuk,velica sa ushicenjem i kaze,verovatno rasirenih ruku i gledajuci u nebo-“sjedinjene evropske drzave”???Ah,taj raj na zemlji…

  Ustvari,njihova politika ,Dacica i slicnih…i jeste na nivou sekte,nikako ozbiljne religije ili ozbiljne politike.
  Gospoda Dacic,Draskovic,Jovanovic…lice na mladog Jovana Skerlica,koji je i umro mlad,ali ima svoju “ranu fazu”,kada je verovao u “bratstvo i jedinstvo”,u jugoslovenstvo,u “evropski put”,i u,latinicu?!Kada je govorio o “dva puta”,evropski i pogubni,ako se zapadu suprotstavimo…
  Ali,Skerlic ,bard srpske knjizevnosti…je imao vise prava da bude i malo naivan,jer nije video prvi svetki rat i dalje,sve do danas…sve strahote srpskog naroda.

  Cudi da navedena gomilica “eurofanova”,znajuci za sve sta se desilo od 1914.g.,srpskom narodu,ne haje,ni za ono sto su im rodjene oci videle?
  Vole bratstvo i jedinstvo ,posebno u Srbiji,vole latinicu,veruju u “Uniju”,u ZAPADNO-evropski put…?

  Ali,zelim ovu gomilicu “eurofanova”,u nasoj kuci,da potsetim i UPOZORIM, da je Jovan Skerlic,u svojoj kasnijoj fazi,isto kao Zbignjev Bzezinski,”spustio loptu”,kada je shvatio sta je zapravo “evropska vizija”,koju sada protagonizuje srpski predsednik Vlade,Gospodin Ivica Dacic,na radost “briselske sekte”.

  Posle pogroma Srba u Zagrebu,1899.g.,i antisrpske histerije,povodom proslave Zmajevog rodjendana…bilo je kao u Spegeljevo vreme…Hrvati su divljali,od kola do kola,od vrata do vrata…srpskih.
  To je Skerlica jako razocaralo u njegovoj jugoslovenskoj viziji.
  Godinu dana pred smrt,1913.g.,dakle pre 100 godina,videvsi ponasanje “briselske sekte”,tzv.Evrope, u balkanskim ratovima,Skerlic je rekao da se “Evropa odrekla svojih tradicionalnih vrednosti”,da je postala “ZAJMODAVAC,BERZIJANAC I INDUSTRIJALAC”…
  Skerlic je kritikovao “samozivu i licemernu Evropu,koja je poslala svoju flotu u Turske vode,samo da bi tamo branila profit svojih liferanata i koncesionara,a ostala je bezdusna,gluva i slepa za ugnjetavanje,pokolje i genocid nad pravoslavnim hriscanima”.

  Prakticno poslednja ,u ovom kontekstu,Skerliceva poruka bila je :
  “I po humanosti hriscanske i civilizovane Evrope,koja je laznim interesima mira pokrivala svoju sebicnost i grabljivost,Balkan bi danas bio,jedno veliko grobljiste”.

  Dacicu…predsednice,brate…da bi smo uzviknuli odlucno “Evropa zdaj”,moramo postati Slovenci.Ovako ne ide.
  Videla zaba da se konji potkivaju,pa digla nogu…Budi Bog s nama.

  • Danas je objavljena vest da se Turska okrece Rusiji i Kini,i da ce pristupiti “Sangajskoj grupi”,jer EU ne daje nikakve signale za prijem u Uniju.To je izjavio turski premijer Erdogan.(KURIR)
   Nas premijer kaze,da Srbija ima “pozitivne signale”?!

 8. “Проклета да је земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано”!

 9. SVIM SRBIMA SRETNA KRSNA SLAVA SVETI SAVA…AMIN BOZE

 10. Ja u cuda ne verujem…ali
  da se javi bas Vama i to na
  Svetog Jovana…
  mozda bi, zbog Vere, trebali
  da ga ostavite na miru…

  poz

  • Уредништво

   Potovani Aleksandre! Nema tu nikakvog cuda. Karadzic i ja smo prijatelji punih cetvrt veka i cujemo se i danas povremeno, tacnije kada se on javi jer ga ja ne mogu zvati. Javio se Radovan Karadzic da mi cestita krsnu slavu Svetog Jovana i rekao da pozdravim moje goste od kojih su mnogi i njegovi prijatelji. To je istina kao i sve drugo sto sam o njemu napisao.I bas zbog Vere koju pominjete ga niti smo niti cemo ga “ostaviti na miru” u Seveningenu a pod giljotinom Haskog tribunala.Pozdrav Milorad Vucelic

  • Aleksandre,…mora da si mlad.
   Upravo zbog Vere,i kao ljudi,treba da se izvinemo Radovanu Karadzicu,i to ne jednom…zbog sramnog postupka sake izdajnika,koji su i njega prodali,kao sto su vec prodali svoju Veru za veceru.

 11. Као увек и како треба, коментар адекватан сорти којој је за наук посвећен… али ми се наслов “не допада”, а написаћу разлог.
  Нису ОНИ “јаничари”, а још ДАЉЕ су од “модерни” !
  ОНИ се ПРОСТИТУИШУ , тога се не стиде и ТО промовишу. И тај “занат” је дигнут на виши и образованији ниво, осим на “СМЕТЛИШТИМА”.
  Умешала се и “ведета” писанија Политике, хвала Јој на нехатној искрености, да Нас “едукује” да постоји и Закон који ТУ политичку проституцију регулише и дозначила Нам је и датум од када МУ је рок употребе и место порекла и извора Те пошасти за особе без морала и части – АЛИ СЕ “ИСПЛАТИ” јер се та “ВРЛИНА” за добре стране новце НАПЛАТИ!
  Нај ЛЕПШЕ у свему је што су АКТЕРИ напросто ПРЕСТРАВЉЕНИ и сада медијском “таламбаси-јадом” покушавају да се ОКУРАЖЕ. Они напросто немају ни мере, ни границе, нити воде рачуна о висини и количини БЕСА и МРЖЊЕ према СВЕМУ СРПСКОМ, апсолутно према СВЕМУ што је С од СРПСКОГ ! Напросто су у самртном ропцу ! Очајници у сулудом покушају “враћања на старо”, као покушај СУМАНУТОГ им АДОЛФА и осталих ФИРЕРЧИЋА! Ван свега су, па и ван Света. Већ су постали “РЕМЕТИЛАЧКЕ ДЕПОНИЈЕ” које ће ускоро рециклирати”! Ко би нормалан,а камол’ музички образован ХИСТЕРИСАО због “МАРША НА ДРИНИ” који је у сред БЕЧА ГРОМОГЛАСНО ПОЗДРАВЉЕН И ПОЧАШЋЕН ??? Само ОНИ: у агонији СУ, неморални СУ и ненормалну СУ!
  “У страху су велике очи”…
  С поштовањем !

 12. Gospodine Vučeliću,sretna Vam slava i moja je to slava.Molim da budete sretni dok plaćenici kevću.Lekar sam i znam da im nije lako u 4 zida..taj užas od izdaje je pakao-ešarpe Nataše Kandić,cipele Smajlovićke to ne mogu izbrisati u njihovoj duši.Kući nema publike,gazde ne haju, stvari ne govore,pa ni ne teše..skinu se uveče,pojede se losos..Duša njih tada boli,maske svrbe,laž izjeda..jadan je taj dan i san…Vi ste pametan,čist,častan,pošten i sve slično tome,tudje nećete,svoje branite,zar tu ima zbora.Moraju Vas napadati,svedok ste njihovog jada,napad je odbrana,priča od koje ne čuju glasove koji ih progone…djavo mora lajati i lagati,ako utihne,puca..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *