DSS:UČVRŠĆUJU GRANICU S KOSOVOM

BEOGRAD, 22. januar 2013. (FoNet) – Šef Poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić ocenio je danas da Vlada Srbije, nastavljanjem dijaloga sa predstavnicima Kosova, učvršćuje granicu sa svojom pokrajinom, zbog čega je zatražio odgovor Vlade Srbije na pitanje da li će verodostojno obavestiti građane o čemu se razgovaralo na poslednjem sastanku u Briselu.

Samardžić je u Skupštini Srbije istakao da je granica sa Kosovom dodatno učvršćena posle dogovora premijera Srbije Ivice Dačića sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem o naplati poreza, PDV i drugih nameta na robu koja ide u Pokrajinu, pre svega na sever. Prema njegovim rečima, Srbi na severu Kosova i Metohije su jasni u stavu da takav dogovor ne prihvataju, jer se time učvršćuje i legitimiše granica Srbije i Kosova. Samardžić je istakao da je na sastanku otvoreno i pitanja institucija države Srbije na severu.

Dačić govori da institucije tamo treba da budu srpske, a ne Srbije, a Tači govori da su počeli razgovori o demontiranju institucija Srbije i stvaranju nekih drugih, po ugledu na plan Martija Ahtisarija, rekao je Samardžić.

Samardžić je kritikovao državu i zbog odnosa prema današnjoj ceremoniji prenosa posmrtnih ostataka kralja Petra II Karađorđevića, koja po njegovom mišljenju, više liči na privatnu stvar porodice Karađorđević.

2 komentara

  1. Neraskidivo je “bratstvao i jedinstvo” medju DS i DSPS,Dacicev SPS.
    Ko je protiv “bratstva i jedinstva” DS I DSPS,on ne samo da je protiv Srbije,on je i protiv same Evrope…
    ZIVELO BRATSTVO I JEDINSTVO!ZIVELO!!!
    “Bratstvo i jedinstvo” DS i DSPS,je ocuvanje “tracije” na Balkanu,to je “dodir” istoka i zapada,Srbije sa Evropom…
    To je Jugoslavija u …Srbiji!!!?
    U tom “bratstvu i jedinstvu”,DS je svog PRVOG, pokojnog predsednika Djindjica ,sahranio u Aleji velikana (?!)…drugog predsednika,Tadica,UZDIGAO,ucinio ga POCASNIM,jer se nikoga ne odrice,(kao Hrvati)…,koji je sada,u nase ime,kod Obame…i sadasnjeg predsednika Djilasa,koji nikad jaci nije bio,zahvaljujuci DSPS…inaugurisao kao NEZAOBILAZNOG?!
    A DSPS…Dacicev SPS…svoga PRVOG do sada jedinog,predsednika Milosevica,sahranio je polutajno u privatnom dvoristu na periferiji Srbije,(?!)…odrekao ga se,ne treba mu,”ne treba nam”…ideologiju stranke kao “socijalisticke” poklonio je Tadicu,clanu rukovodstva socijalisticke internacionale (?!),
    i tako propagira “suverenost”,svoje ideologije i politike.

  2. Treba ustavni sud da presudi dali je ovo sto vlada radi po zakonu!
    DSS je jos jedina stranka koja uporno upozorava… nazalost,kao da to niko ne cuje.
    Posebno sto je ocigledno da neko laze! Ili Dacic ili Taci!
    Narod je prevaren i ugrozen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *