ДСС:УЧВРШЋУЈУ ГРАНИЦУ С КОСОВОМ

БЕОГРАД, 22. јануар 2013. (ФоНет) – Шеф Посланичке групе Демократске странке Србије Слободан Самарџић оценио је данас да Влада Србије, настављањем дијалога са представницима Косова, учвршћује границу са својом покрајином, због чега је затражио одговор Владе Србије на питање да ли ће веродостојно обавестити грађане о чему се разговарало на последњем састанку у Бриселу.

Самарџић је у Скупштини Србије истакао да је граница са Косовом додатно учвршћена после договора премијера Србије Ивице Дачића са косовским премијером Хашимом Тачијем о наплати пореза, ПДВ и других намета на робу која иде у Покрајину, пре свега на север. Према његовим речима, Срби на северу Косова и Метохије су јасни у ставу да такав договор не прихватају, јер се тиме учвршћује и легитимише граница Србије и Косова. Самарџић је истакао да је на састанку отворено и питања институција државе Србије на северу.

Дачић говори да институције тамо треба да буду српске, а не Србије, а Тачи говори да су почели разговори о демонтирању институција Србије и стварању неких других, по угледу на план Мартија Ахтисарија, рекао је Самарџић.

Самарџић је критиковао државу и због односа према данашњој церемонији преноса посмртних остатака краља Петра II Карађорђевића, која по његовом мишљењу, више личи на приватну ствар породице Карађорђевић.

2 коментара

 1. Neraskidivo je “bratstvao i jedinstvo” medju DS i DSPS,Dacicev SPS.
  Ko je protiv “bratstva i jedinstva” DS I DSPS,on ne samo da je protiv Srbije,on je i protiv same Evrope…
  ZIVELO BRATSTVO I JEDINSTVO!ZIVELO!!!
  “Bratstvo i jedinstvo” DS i DSPS,je ocuvanje “tracije” na Balkanu,to je “dodir” istoka i zapada,Srbije sa Evropom…
  To je Jugoslavija u …Srbiji!!!?
  U tom “bratstvu i jedinstvu”,DS je svog PRVOG, pokojnog predsednika Djindjica ,sahranio u Aleji velikana (?!)…drugog predsednika,Tadica,UZDIGAO,ucinio ga POCASNIM,jer se nikoga ne odrice,(kao Hrvati)…,koji je sada,u nase ime,kod Obame…i sadasnjeg predsednika Djilasa,koji nikad jaci nije bio,zahvaljujuci DSPS…inaugurisao kao NEZAOBILAZNOG?!
  A DSPS…Dacicev SPS…svoga PRVOG do sada jedinog,predsednika Milosevica,sahranio je polutajno u privatnom dvoristu na periferiji Srbije,(?!)…odrekao ga se,ne treba mu,”ne treba nam”…ideologiju stranke kao “socijalisticke” poklonio je Tadicu,clanu rukovodstva socijalisticke internacionale (?!),
  i tako propagira “suverenost”,svoje ideologije i politike.

 2. Treba ustavni sud da presudi dali je ovo sto vlada radi po zakonu!
  DSS je jos jedina stranka koja uporno upozorava… nazalost,kao da to niko ne cuje.
  Posebno sto je ocigledno da neko laze! Ili Dacic ili Taci!
  Narod je prevaren i ugrozen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *