SA PROTESTA U JARINJU:DA OSTANEMO DEO SRBIJE

Foto: TV Most

Okupljenim građanima koji od jutros protestvuju na mestu gde se grade objekti za primenu Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima obratili su se čelnici lokalnih samouprava iz četiri Opštine sa severa Kosova i uputili poruke da će narod protestvovati sve dok ne dobje garancije da neće biti granice između Kosova i centralne Srbije.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić podsetio je da „je sinoć Dejan Pavićević objašnjavao srpskom narodu da će sve isto biti samo da će se dve strane približiti“.
„Nije računao na nas i na ovaj narod, neka se približe mi ih čekamo, rekao je Ristić i dodao“da na ovom parčetu svete srpske zemlje, koju sve tri strane koriste i pokušavaju da naprave granicu što im narod neće dozvoliti“.
Ristić je rekao da „srpski domaćin nikada nije prodavao zemlju i kuću da bi ishranio porodicu već ju je obrađivao i hranio je „.
On je poručio Beogradu i Srbiji da“građani neće odustati, ne zato što su velike patriote već zato što drugog izbora nemaju“.
„Mi čuvamo svoju decu i porodice , odustajanjem od kosovske zemlje treba da znaju da odustaju od srpskog naroda. Rekao je on i dodao da su i Srbi sa Kosova deo istog naroda i to žele da ostanu.
Ristić je istakao „da ako mo 4745 dama opstajali i borili se do 10. decembra moramo svi da ostanemo ovde pa da vidimo na toj vagi šta je preče datum za neka pregovore ili sudbina celog srpskog naroda.
Predsednik Optine Zvečan Dragiša Milović je ponovio da narod neće granicu između dva dela Srbije i dodao da je dogovor sa poslednjeg sastanka u kabinetu predsednika države da se narodu kaže istina o Sporazumima postignutim u Briselu.
I potpresednici Opštine Leposavić i Kosovska Mitrovica Radoš Mihajlović i Momir Kasalović pozvali su na slogu i jedinstvo srpskog naroda i pozvali predstavnika vlasti i crkve da se na mestu gde građani od jutros protestuju obrate narodu i kažu da nće biti granice između dva dela iste države Srbije.
Na Jarinju je mirno a okupljen je veliki broj građana.

Izvor: TV Most

4 komentara

  1. I sta reci nego izdaja zemlje od strane ovih vlastodrzaca izdajnika i sluge neprijatelja zemlje Srbije. Pod hitno narod Srbije na noge, da otkriju izdajstvo zemlje,a izdajnike na preki sud na celu sa poredsednikom Srbije,premijerom i sve ministre u vladi. Izabrati privremeno novog vodju naroda do novih izbora. Zaustaviti sva izdajstva koja su dosad ucinjena od strane ovih bestidnika izdajnika svog naroda i drzave.

  2. Sta se to desilo sa velikim predsednikom Nikolicem,ponosnim srbinom sumadincem, sto se ucutao, ni da bekne. Eh secam se kako se durio na izborima,lazuci narod, sve ce znati sta se desava kad on postane predsednik. Ama znace narod i sta su Tadicevi sve potpisali oko izdaje Kosova,a on morace da sve to ponisti,tako je nekad pricao bajke narodu. I muk od predsednika kao da ne postoji,nema ga. Uljuljkala ga CIA. A nekad kad je bio opozicija isao je da hrabri taj narod na licu mesta,drzao govore u Kos.Mitrovici. Sta se to desilo stobom Nikolicu, zasto dozvoljavas ovakve izdaje u koje i sam ucestvujes. Moraces to jednoga dana da odgovaras i objasnis narodu na sva postavljena pitanja, kada bude bilo javno sudjenje za izdajstvo zemlje. A onda sledi dozivotna u samici tebi i celoj vladi na celu sa Dacicem. Izdajice svoje zemlje i naroda tamo zavrsavaju.

  3. Nedajte se braco Srbi! Uz vas smo svi !

  4. Koja izdaja!Ovi nas sigurno guraju u rat,mozda i svetski…..Gavrilo Princip je sa nekoliko momaka zapalio planetu i pobedio!Tako ce biti i sada…Nece Srbin ropstvo,ni Tacija,ni NATO/a,ni EU,a ni izdaju u svojim redovima.Proci ce i ovo ludilo od globalista,ma nisu ni oni vecni.Zamisle li se oni koji podizu sada granicu izmedju Srbije i Kosova i Metohije,sta ce i kuda ce kad prodje ovo ludilo….11 godina petokolonasi su nekaznjeno prolazili za izdaju zemlje,pa misle stalno ce tako biti i imati zaledjinu globalista.Znaju li oni da zlocin nikada ne zastareva…Nikada nije kasno izvesti pred lice pravde one koji su kidnapovali Milosevica i zbog vlasti prodali ga NATO/Haskom tribunalu.Sta da kazem…izdrzite Srbi,nikada nam nije bilo lako,ali znajte da ce i ovaj puta pobediti dobro,to jest mi.Smrt fasizmu!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *