VLADA UBRZANO IDE KA USPOSTAVLJANJU GRANICE

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije  Slobodan Samardžić ocenio je danas da Vlada Srbije u pregovorima sa Prištinom ubrzano ide ka uspostavljanju granice s Kosovom.

Samardžić je na redovnoj konferenciji za novinare  ukazao da će ukoliko se primeni sporazum o integrisanom upravljanju prelazima, Srbija i Kosovo uspostaviti granicu.

„Time će Srbija učiniti jedan strašno važan korak u priznavanju nezavisnog Kosova. Budući da Srbija učestvuje u postavljanju granice s jednim delom svoje teritorije, to znači da ona taj deo prihvata kao drugu državu“, kazao je Samrdžić.

Po njegovim rečima, jasno je da je primena sporazuma o upravljanju prelazima, koja je najavljena za decembar, apsolutni prioritet i da se Evropskoj uniji očigledno s tim žuri.

Ocenio je i da će Srbija uspostavljanjem granice „ispuniti želju“ Evropske unije o poštovanju teritorijalnog integriteta Kosova.

Samardžić je predstavnike aktuelne vlasti optužio i da javnosti ne obelodanjuju sve detalje i šta podrazumeva primena sporazuma s Prištinom.

„To sada čini šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin. On je nekoliko puta davao izjavu… i krivotvorio dogovorene zaključke, Tehnički protokol i dogovor koji je  Dačić imao sa  Tačijem u Briselu“, rekao je Samardžić.

On je ocenio da nije tačno da će na prelazima s Kosovom biti poreznici, a ne carinici.

„Na severu Kosova stanovništvo ne prihvata ove mere i poteze zato što je svesno šta mu je namenjeno… ima dosta informacija da su oni jako uzbuđeni zbog toga i da je moguće da preduzmu neke akcije protesta – mirnih, svakako“, kazao je Samardžić.

On smatra i da je najavljivana platforma Vlade za pregovore s Kosovom obesmišljena pošto su pregovori poodmakli.

„Ja strahujem da Vlada zapravo ima platformu, a to je plan Martija Ahtisarija, jer se sve odvija prema tom dokumentu“, kazao je Samardžić.

Potpredsednik DSS je ocenio i da se „datumom o početku pregovora sa EU maše kao šargarepom ispred nosa našoj vlasti“ i da bi to mogla da bude sitna, beznačajna nagrada za ustupke u vezi s Kosovom.

Izvor: http://dss.rs

3 komentara

  1. Pa Seselj je iz Haga govorio da ce ova vlada priznati KiM. Cak je i sviju zenu sngazovao za kandidata predsjednika i pokusao da im pomrsi racune. A narod ko ovca, smijao mu sr i izrugivao se. E sada, sto ste trazili to ste i dobili. A onda slijede Vojvodina, te Raska, te Medvedja, republika Srpska,…

    • Mnogo je naivan srpski narod,premnogo!Dok ih ne mlatne po nosu oni ne veruju!Pa nista onda,sami su trazili!Pogledajte samo sta se radi po Srbiji!?Ubijaju jedni druge,napadaju od vozaca po Gradskom saobracaju,pa do cistaca ulica,a kada ih pozovu u mobilizaciju onda ih nema nigde,pobegnu glavom bez obzira,kriju se po moru,vikendicama,beze u inostranstvo,…..tipicni primeri srpskog “junastva”!

  2. Ovde je na delu izdaja, nema tu druge reci koja bi odgovarala. Ovo je “Visijevska Srbija”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *