ВЛАДА УБРЗАНО ИДЕ КА УСПОСТАВЉАЊУ ГРАНИЦЕ

Потпредседник Демократске странке Србије  Слободан Самарџић оценио је данас да Влада Србије у преговорима са Приштином убрзано иде ка успостављању границе с Косовом.

Самарџић је на редовној конференцији за новинаре  указао да ће уколико се примени споразум о интегрисаном управљању прелазима, Србија и Косово успоставити границу.

„Тиме ће Србија учинити један страшно важан корак у признавању независног Косова. Будући да Србија учествује у постављању границе с једним делом своје територије, то значи да она тај део прихвата као другу државу“, казао је Самрџић.

По његовим речима, јасно је да је примена споразума о управљању прелазима, која је најављена за децембар, апсолутни приоритет и да се Европској унији очигледно с тим жури.

Оценио је и да ће Србија успостављањем границе „испунити жељу“ Европске уније о поштовању територијалног интегритета Косова.

Самарџић је представнике актуелне власти оптужио и да јавности не обелодањују све детаље и шта подразумева примена споразума с Приштином.

„То сада чини шеф Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин. Он је неколико пута давао изјаву… и кривотворио договорене закључке, Технички протокол и договор који је  Дачић имао са  Тачијем у Бриселу“, рекао је Самарџић.

Он је оценио да није тачно да ће на прелазима с Косовом бити порезници, а не цариници.

„На северу Косова становништво не прихвата ове мере и потезе зато што је свесно шта му је намењено… има доста информација да су oни јако узбуђени због тога и да је могуће да предузму неке акције протеста – мирних, свакако“, казао је Самарџић.

Он сматра и да је најављивана платформа Владе за преговоре с Косовом обесмишљена пошто су преговори поодмакли.

„Ја страхујем да Влада заправо има платформу, а то је план Мартија Ахтисарија, јер се све одвија према том документу“, казао је Самарџић.

Потпредседник ДСС је оценио и да се „датумом о почетку преговора са ЕУ маше као шаргарепом испред носа нашој власти“ и да би то могла да буде ситна, безначајна награда за уступке у вези с Косовом.

Извор: http://dss.rs

3 коментара

  1. Pa Seselj je iz Haga govorio da ce ova vlada priznati KiM. Cak je i sviju zenu sngazovao za kandidata predsjednika i pokusao da im pomrsi racune. A narod ko ovca, smijao mu sr i izrugivao se. E sada, sto ste trazili to ste i dobili. A onda slijede Vojvodina, te Raska, te Medvedja, republika Srpska,…

    • Mnogo je naivan srpski narod,premnogo!Dok ih ne mlatne po nosu oni ne veruju!Pa nista onda,sami su trazili!Pogledajte samo sta se radi po Srbiji!?Ubijaju jedni druge,napadaju od vozaca po Gradskom saobracaju,pa do cistaca ulica,a kada ih pozovu u mobilizaciju onda ih nema nigde,pobegnu glavom bez obzira,kriju se po moru,vikendicama,beze u inostranstvo,…..tipicni primeri srpskog “junastva”!

  2. Ovde je na delu izdaja, nema tu druge reci koja bi odgovarala. Ovo je “Visijevska Srbija”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *