НИКОЛИЋ И ДАЧИЋ СЕ ОБАВЕЗАЛИ

Фото: ФоНет

БЕОГРАД, 28. новембар 2012. (ФоНет) – Председник Србије Томислав Николић и премијер Ивица Дачић данас су се обавезали да ће до 4. децембра председницима четири општине са севера Косова доставити, у писаном облику, технички протокол о спровођењу до сада постигнутих споразума Београда и Приштине. У разговору са председницима општина са севера Косова, Николић је рекао да Србија никада неће признати једнострано проглашену независност Косова и Метохије, а да ће учинити све што је у њеној моћи да се обезбеди бољи живот, мир и сигурност грађана који тамо живе, саопштила је Прес служба председника Републике. Дачић је представнике четири општине обавестио о процесу имплементације до сада постигнутих споразума са Приштином, пре свега о заједничкој управи административним прелазима и о споразуму о слободи кретања. Председници четири општине са севера Косова и Метохије затражили су да технички протокол за имплементацију споразума ни на који начин не промовише или представља увод у независност Косова. Како је саопштено, Николић и Дачић обавезали су се да “технички протокол у писаном облику, потписан од стране привремених власти у Приштини и Републике Србије, доставе до 4. децембра, након чега ће се председници четири општине обратити грађанима севера Косова и Метохије”.

Николић и Дачић су разговарали са председницима општина Косовска Митровица Крстимиром Пантићем, Зубин Поток Славишом Ристићем, Звечан Драгишом Миловићем и Лепосавић ДрагишомВасићем.

5 коментара

 1. РАДОСЛАВ

  Очигледо да Србија односно ЖУТИ КАРТЕЛ СА НОВИМ СТАРИМ ДАЧИЋЕМ
  прави границу са Србијом. Поставља се питање зашто СНС пристаје
  на подређен положај у Влади Патријарх и Србија коју он предстаља
  тражи одговор.

 2. Stvarno mi žao tih Srba na KiM-Žurba vlasti me baš plaši.Bilo bi logično da se sprovede ekonomski i drugi sporazumi sa Rusijom pa onda da se krene u INTEGRISANE prelaze.No biće ipak da sa Rusi mnogo daleko.Ta fraza Putin i Rusija je uz vas baš mi ne prija uvu.

 3. Sve sto je potpisao ZUTI KARTEL treba ponistiti, jer je stetno za SRBIJU. Sto se tice medjunarodnog prava i postivanja potpisanih ugovora i dogovora, podsjetimo se kako to rade EU mudraci i Amerikanci, sta je sa R-1244, sta ono bi sa KUMANOVSKIM SPORAZUMOM……………..oni nista ne postuju sto potpisu.Ako mali Ivica nista od njih nije u stanju da nauci, neka se sjeti vica o Titu, pa neka od tuda izvuce zakljucke…..Vozio se Tito autom, i naisao na raskrsnicu , put u lijevo – putokaz – KOMUNIZAM, put desno – putokaz KAPITALIZAM. “Kuda da skrenem”, pita ga vozac, a Tito odogvara “Daj lijevi zmigavac, a vozi desno” ……………… pametnom dovoljno!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Василим

  Побогу, па нормално је да се поништавају штетне одлуке, без обзира ко их је донео, јер ако су штетне и противне интересима ту нема дилеме.

  Ово су изговори, ово је настављање пузеће политике, ово личи на можда и већу велеиздају.

  Велика је СРАМОТА и очигледно превара да се Србима представља плана 4. децембра, значи почеће да примењују ту издајничку одлуку, па ће тек да обавесте Србе о чему се ради.???

  Нема бре предаје!

  Догодина у царском Призрену!

 5. Pitam se zasto taj Nikolic nije odmah dao tu platformu o KiM, jel ona i dalje je “drzavna tajna” (to vam dodje da narod ne sazna pravu istinu namere izdajnika),zasto je nudi tek 4 decembra,a 3 dec.postavlja kontejnere za sluzbenike carina i na taj nacin obelezava granicu. E posle 4.dec.kad prouce platformu predsednici opstina bice kasno za reakciju naroda,granica je vec uspostavljena. Oni kobajagi nece da priznaju nezavisnost,ali sve prakticne radnje preduzimaju da nezavisnost tzv.Kosova sama po sebi dodje. To se zove podmuklo izdajstvo,ali morace jednoga dana za sve ove zulume koji su uradili zemlji i narodu odgovarati pred sud pravde. Toliko je ovo izdajstvo providno,neznam mozda misle da je narod potpuno poludeo,a oni mogu da rade sta im je volja,slusaju,puzajuci izvrasavaju sve naloge od strane nalogodavaca EU i Amera,najvecih neprijatelja Srbije i srpskog naroda. Dokle tako,videcemo,moramo da im se suprostavimo i narod digne na noge,vec je ionako dosta kasno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *