Глас за патриоте – Први национални скуп солидарности са Кубом

На иницијативу амбасадора Кубе Мерцедес Мартинез Валдес, у Београду је у суботу 27. октобра ове године одржан Први национални скуп солидарности са Кубом. Били су позвани покрети, друштва и организације ангажоване на пословима информисања грађана Србије о проблемима с којима се сусреће кубански народ и држава Куба. У оквиру ове делатности, било је посебно речи о случају петорице политичких затвореника, оптужених и заточених у америчким затворима, а због борбе против наводног тероризма.
Том приликом је недељнику „Печат“ одато признање за коректно и непристрасно извештавање о догађајима везаним за Кубу. Представљен је и план акције како би се покренула кампања за информисање јавности о судбини заточених кубанских патриота.
С обзиром на предстојећи Међународни скуп подршке Куби у Берлину, договорено је да делегати из Србије обавесте Кубанце и поштоваоце Кубе о случају наших заточеника у Хагу, како би кубански народ схватио каква га судбина чека уколико подлегне притисцима и отвори „демократски дијалог“ са џелатима. Кастро је, поводом ударних вести послатих у етар из шпанског дневног листа „АБЦ“ о „погоршању његовог здравља“, поново упозорио на прљави рат против Кубе вођен из „кокошињца империјалистичке пропаганде“, што улогу независних медија чини још важнијом.
Амбасадор Кубе Мерцедес Мартинез Валдес је изразила, како је рекла,„наду да ће досадашњи члан Парламентарне групе за подршку Куби Томислав Николић из позиције председника Србије олакшати комуникацију с медијима и помоћи ширењу истине о Куби“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *