ДЕКОДИРАЊЕ СРБА

Бистри се полако тај велики мутљаг око Србије и њеног ЕУ пута без алтернативе. Јасно је да не може, нити се икада, сем погубно по Србију, могла водити политика и Косово и ЕУ и да је право или-или, Косово или ЕУ. Или, још тачније, или Србија, или ЕУ. Или – најтачније или Србин, или ЕУ. Са или без уобичајене ограде о битној разлици између Европе и ЕУ. То показује и извештај некадашњег генералног конзула Кнежевине Србије Косте Цукића у Бечу из друге половине 19. века, који у интервјуу у овом броју „Печата“ наводи Мирослав Перишић:
„Европа има опште интересе и свака сила има своје појединачне интересе који се опште поштују, и сва Европа је заузета око тога да се у постојећем поретку ствари ништа не мења. Ко узможе и усхте да се томе прилагоди, тај се прима у друштво. Ко не може и неће, њему зло од Европе предстоји…“
У тај постојећи поредак ствари и „зло које предстоји“ укључила се у међувремену нека ЕУ и, изнад свега, америчка администрација. И широм света се може чути обновљени стари поклич „Нема слободе за непријатеља слободе“. А то шта је слобода и демократија и ко је непријатељ слободе и демократије одлучује у складу са својим пакленим интересима управо та америчка и, као њена пука испостава, бриселска администрација.
Срби на срећу и понос, и поред ужасног притиска и искушења никада нису прихватили овај став. И што је још важније нису били спремни на његово поунутрашњење.
Има ли боље илустрације и доказа овог налаза од свих дешавања око геј параде у Београду? Када скаредну антихришћанску изложбу ( видети илустрације и текстове у овом броју „Печата“) осуди Европски парламент и читав низ држава, онда је то европски, али када то осуди неко у Србији, онда је то крајње неевропско сведочанство о нетолеранцији у нашем друштву. Када папа римски осуди овакву изложбу, онда је то очекивано од неког ко брани хришћанство, али када то уради патријарх српски Иринеј, онда је то неочекивано и недопустиво. Скандалозно је што патријарх СПЦ-а подиже глас да би осудио највулгарније скрнављење Христоса! А на шта би друго требало и могао да реагује ако на ово неће!
Када готово сви муслимани у свету устану на ноге због вређања Мухамеда, онда је то очекивана реакција верника у одбрани своје вере. Уследи и америчко хапшење редитеља неког филма кога можда и нема. Када православци у Србији то и помисле да ураде, на њих се обрушавају свим могућим средствима. А ако којим случајем на то реагују згражавањем и презиром, онда се о њима говори као неким паганским слабоверницима који показују да им није ни до вере, ни до Христоса. Тако један евроунијатски провокатор и геј активиста каже да су слике са београдске изложбе у Србији општеприхваћене. Разлог је у томе што су их сви масовни медији објављивали, а насиља и разбијених глава и галерија није било.
Све што се могло учинило се да се у Београду испровоцира насиље. Држава је, тобоже, капитулирала. Капитулирала је држава која је од групе људи на једној изложби најгорих скаредности учинила најзаштићеније људе на планети! Нема државе која би тако одлучно демонстрирала силу као што је наша у одбрани групе добро плаћених и прононсираних антисрпских провокатора, да би они са речитим сладострашћем уживали у својим привилегијама. Све то је више него очигледно на фотографијама које објављујемо. Никада привилегије и иживљавања једне шачице људи која се лажно представља као угрожена мањина нису брањене толиком државном силом.
И добро је што је тако, јер је, неком вишом иронијом, заштитом привилегованих, одбрањен општи интерес. Боље је да за нашом „пропуштеном шансом“ кука неки Јелко Кацин, него да мајка неког окрвављеног дечака или повређеног полицајца превија убоје и ране свог детета.
Није само полицијска сила од две хиљаде и више људи, са све коњицом, оклопима и псима била сила одвраћања да се могући протести не претворе у насиље и произведу жртве. Охрабрујуће је то што је одвраћајући био и дубоки народни презир и ненаседање на добро организовану акцију провокације, у којој је већина медија безрезервно учествовала. Прозрело се шта је права намера тобожње сексуалне мањине и није се насело на провокацију која се с разлогом може назвати заједничким злочиначким подухватом. Наравно, што је за свако поштовање, није изостао и речит и симболизујући протест оних који су отворено и мирно демонстрирали против изложбе направљене за једно вече иживљавања.
Избистрило се у том мутљагу и талогу који полако са површине пада на дно, где му је увек и било место, да се у сталној пропаганди о евроатлантским интеграцијама не ради само о некаквој политичкој причи већ о хиперорганизованом и обилато плаћеном покушају прекодирања или потпуног декодирања Срба.
Тај покушај није успео и више нема шанси да успе.
Него, 8. октобра 1912. навршава се Стота годишњица када је Војска Црне Горе, као претходница Српске војске кренула у ослобађање Старе Србије.

 

11 коментара

 1. Ih, mislim jevropu, ignorisati vise. Prozreli smo ih, i sada ne treba da se pise o njoj ili spominje. Staviti im do znanja da su nevazni za nas. Mi ce mo slaviti nase potomke, 100 godisnjicu od Oslobadjanja nase teritorije od okupacije i Staviti im do znanja da ce mo to OPET uciniti. A oni neka se misle. Imaju oni dovoljno svojih problema oko evra,muslimana,zajednice,a sada i hrvata. Neka Kacin izgubi posao.

 2. РАДОСЛАВ

  Декор Европа и Косово више непаше разишло се једни понављају
  Други тумарају у свом без излазу и тражења спаса и опстанка на
  пшолитичкој сцени.СНС доби новог старог шефа странке прелиставају
  изјаве траже нови лик СНС.То је нормално ако се ослоне на искрене
  пријатење а то су Русија и њен председник. Излет у Германију видим као пробу који је имао Кнез Павле у освит Германског похода
  на Исток. У то тмурно време Краљевина Југославија шаље Амбасадора
  у Москву. Рат који је на помолу Турска Сирија нас опомиње да се
  држимо Русије стварамо добре односе са Германијом, а Европа има
  времена, Космет ЗАМРЗНУТИ И ДРЖАТИ СТАТУС НЕПРИЗНАВАЊА нека се
  велики туку у томе видим нашу корист.

 3. Da sablazni moraju doci, poznato je… Kao i to, da tesko onima od kojih poticu ?! “Eksperimentatori” ‘snimaju’ reakcije a mi mozemo da kazemo, da je dobro sto postoji volja i revnost da se suprotstavi bescascu ?!
  … Uzgred, niste objaviti “Paradoks nacionalizma” (str. 69.) da komentarisemo pisanje filozofa…. ?! Zasto se ‘brkaju’ rasprave o kulturi ( ‘agonistikos’ – u zaru, indukovanim visegodisnjom naopakom ‘drugosrbijanskom’ politikom ?!) od same kulture i njenih dela ??! I, zar filozofi, nakon sto su nihove ‘perjanice’ objavile ‘fajront’ njihovog ‘esnafa’ nisu prepustile ‘stvar’ sociolozima ?! ( gde i onaj sto nema sluha, moze da ocenjuje pevanje ?!) ?!

 4. Василим

  Вечерас је било декодирање Срба у ударном другом дневнику режимског РТС-а!?

  >>> У току дневника иде прилог о животу на Космету , у Приштини, новинар пита шиптаре како живе итд., али наједном констатује и новинар да се на Косову у току приватизација Телекома, Енергетких фирми, и других предузећа!?????????? – >>>>>>ТО СУ НАША ПРЕДУЗЕЋА, НАШИ РЕСУРСИ, и нико то не помиње нити тужи, захтева и сл.

  Све је ово део прихбватања од стране најновијег режима свих трулих споразума и наставак проклизавања у правцу признавања некакве терористичке творевине!

  Да додам , опет Дачић прича о подели Космета, (сви ћуте), и Вулин еуропејац нема преча посла него брани Вучића и антикорупцијске поступке ккоји воде,… а како видимо све је некако онако….но време нека каже…

  Значи нису случајно остали анитисрбски медији, све је то део споразума који прихвата и Вучић и Дачић и посебно НИколић, али по систему топло-хладно.
  Антисрбски медији и начин извештавања је исти или перфиднији…како и сами видите постигли су да се нико не буни на врло сумњиве изјаве које дају о Космету с времена на време и Дачић и Вучић и Николић,…већ се све спинује ,сада антикорупцијским хапшењима, сахранама краљевске породице, проглашавањем Драже мртвим и сл. стварима које се сервирају баш када треба успут да одраде неки посао за бриселце!

  • Da, a napokon bice politicar, koji propagira ‘neutralnost’, na red za da bi zaista uspesno zavrsili poso, naime Srbiji ni Kosovo, ni EU – ni iskreni(!) prijatelji.

   Dosta vise, ova izdaja mora da prestane, EUlex mora da napusti srpsku teritoriju, zna se ko i kako im je omogucio ulazak!

 5. Психолошки рат се води и у мирнодопским условима – И ВОДИЋЕ СЕ!!

 6. Pederi i lezbijanke ce unistiti najlepsu zemlju na svetu (Australiju). U Sidneju je poceo taj mars “ponosa”.
  Ima Boga.

 7. Василим

  Нови режим или јје наиван или саучествује са бриселцима или се део владе плаше, не знају шта чинити!

  На делу је огромно скретање пажње-спиновање, свкаодневнон наметање теме о јевропским интеграцијама, условима, изјавама којекаквих бриселаца, спиновање са другим темама и то преко државних медија РТС, Политика, Вечерње Новости…. и сви се праве луди или и су у страху или немоћни!
  МЕДИЈИ СУ ВАЖНИ, схватите !!!

  То добрим делом смета, отежава брбу против криминалаца, релативизује се све, скреће се пажња,…. у садејству са мафијом је и део тужилаштва, судства, јавних политичара, политичара у влади…..

  Треба да је јасно да је дошло време до коначног ударца и обрачуна са мафијом, који треб да траје неколико месеци, да се глваникримоси без обзира на положај похапсе и стрпају на робију, притвор, а не на слободу и тобожњу одбрану са слободе а покрали су стотине милиона евра!
  Смо одлучна борба у координацији више структура, упорна борба са подршком државних медија и часних јавних личности даће резултате!

  Овако траљаво обећавати, давати изјаве сваки час, давати изговоре , …води у пропаст, губои се поверење народа, а најгоре ј е што ће то мафија да искористи за контраудар, који неће бити наиван!

  Напред, одлучно ,силовито као што то држава ради, праведно али окрутно са кримосима…

  И бавите се економијом нема народ леба да једе а ту се само философира

  У противном банда лопова у садејству са рећ
  имским кримосима из СНС_аУРС_А и СПС-а) ће доћи главе својима, “својој” влади.
  Динкић јесте деструктор, његове економске мере које је ранје спроводио, као и ове су катастрофалне!, тај човек је одавно з а дебелу истрагу, као још неки политичари-министри…ако је могуће реконструишите владу са ДСС-ом и Коштуницом( ако овај није више задрт),..

  Палма колубарац с за*ебава са жирафама, тај је исто за истрагу…..држи медије….
  _________________________________________________________________

  Или поштеније је око Нове године расписати НОВЕ изборе, борба се наставља!

 8. Samo malo pojmovnih odredjenja u vezi “Kosova”,za poisrednike i nase pregovarace…dakle,postoji Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija,a ne Kosovo…dakle,postoji tzv.”Republika Kosovo”,a ne Republika Kosovo i Metohija…dakle,postoji “Kosovo” sa i bez fus note…postoji “Sever Kosova”…”Jug Kosova”…
  Srbija treba da ima sledece uslove za EU-moze se razgovarati o tzv.Republici Kosovo,kao delu AP Kosova i Metohije,dakle,bez “severa”,bez Gracanice i Pecke Patrijarsije,…cija se teritorija ne poklapa sa teritorijom Pokrajine…
  Opasno je porediti Republiku Srpsku,kao pre neki dan neki nemac…kada rece da treba primeniti taj model.On rece da Srbi na severu Kosova naprave nesto kao Republiku Srpsku??? Ne ,neka Albanci svoju “republiku Kosovo”,naprave ili tretiraju kao Republiku Srpsku.Time se stiti teritorijalni integritet Srbije a prvim modelom,Kosovo je posebna drzava.
  Drugo,Srbija mora da insistira da Srbija i Republika Srpska,sa ili bez BIH,ISTOG DANA udju u EU,jer je to zamka.Primice BIH po hitnom postupku,izbice na Drinu i trajno izdrobiti srpski narod.
  Tako su ceo istok primili da bi izbili na Crno more i priblizili se Rusima.
  Nista ne garantuje da oni ozbiljno zele Srbiju u EU.Ja mislim da ne zele,vec zele EU gde je bila austrougarska monarhiji,bez Vojvodine,u ovoj fazi.

 9. Тешко је издржати вађење ока, бубрега или срца уз лицемеран и циничан осмех монструм интернационале састављене од Америке и Европе а да им се бар не каже “МА, ГОНИТЕ БРЕ, СЕ У ТРИ ЛЕПЕ П… МАТЕРИНЕ”.
  Јесте вербално некултурно, али фактички није монструозно.

 10. Ili ONI ili Srbija.Apsolutno tačno.Kako neko negde reče dali se više pita Merkelova ili Elton DŽON.Zašto nesme u Srbiji biti Gej parade.Oni imaju sva prava kao i svi drugi građani.Ali to im je malo.Oni hoću samo ONO ŠTO IM NESMEMO DOZVOLITI.,Oni hoću da siluju VEĆINU.A nema većeg greha od silovanja.Ako im dopustimo da PROPARADIRAJU Srbijom onda smo pristali na sve DRUGE PERVERZIJE i poniženja koja nas čekaju.Ovde se testira SPREMNOST NACIJE ZA OTPOR PERVERZIJAMA svih vrsta.Oni Srbijom NESMEJU PROPARADIRATI ni po koju cenu,ni sa kakvom Vladom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *