08. oktobar – ODGOVARAM NARODU I NIKOLIĆU

BEOGRAD, 08. oktobar 2012. (FoNet) – Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić poručio je danas da je spreman da položi račune za svoj rad građanima Srbije, kao i da odgovara predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću koji ga je i postavio na mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Vučić je, u pisanoj izjavi, istakao da, ukoliko je Nikolić nezadovoljan njegovim radom, to uvek može da saopšti javnosti, a on će odluku predsednika Srbije bespogovorno poštovati.

“Za svoj rad odgovoran sam narodu. Nikada se nisam krio ni iza koga, pa neću da se izvinjavam ni Oliveru Duliću, ni (Dušanu) Antoniću, ni (Radoslavu) Sekuliću, niti bilo kome drugom, kao što to neki čine”, naveo je Vučić. On je dodao da će, naprotiv, nastaviti da svoj posao radi nepokolebljivo, “znajući da je danas trn u oku tajkunima, pojedinim političarima i njihovim medijima”.

“Od trenutka kada me je Nikolić postavio na čelo Biroa, pokušao sam da pitanje borbe protiv korupcije postavim na značajno viši nivo, nego što je to bio slučaj do sada”, podsetio je Vučić.

On je napomenuo da je znao da ta borba nosi mnogo više problema i nedaća nego bilo koja druga i da mu nije smetalo ni čudilo ga ni to što je taj rad od brojnih analitičara, novinara i političara dočekan sa skepsom.

“Ali, nisam ni sanjao da će na početku te borbe postati jasno da žrtve, i medijske i političke, treba da budu oni koji se protiv kriminala bore, a nacionalni heroji i tobožnje žrtve progona, oni koji su zemlju pljačkali i ojadili u prethodnim godinama”, ocenio je Vučić.

On je naglasio da je, pošto je korupcija jedno od najvećih zala savremenog srpskog društva, ulazeći u Vladu Srbije želeo da se, konačno, posle mnogo godina nešto promeni po tom pitanju.

U taj posao ušao sam čista srca i čista obraza, ukazao je Vučić.

On je podsetio da su, iz “silne i žestoke” borbe prethodnevlade protiv korupcije i kriminala, u tužilaštvu, “slovima i brojem” ostala tri predmeta i to nepotpuna.

“Jedan od predmeta je bila i Agrobanka, slučajno ili ne, ograničena na Laleta Sekulića i nekoliko povezanih lica, bez sagledavanja onih koji su najodgovorniji za njeno uništenje, onih koji su bili arhitekte celokupnog kriminalnog poduhvata”, konstatovao je Vučić.

3 komentara

  1. Sad je NAJbitnije da se završi posao, da se Srbija očisti od kriminalaca, bez obzira na položaj koji imaju !
    Znači treba rešavati stvari timski, do kraja, da se ide redom, da se VRATE porkadene pare, da se vrati imovina, da se konfiskuje oteta imovina…

    Ako se odlučno nastavi i do kraja procesuiraju krimosi, i ako se povrati pokradena imovina, pare itd. biće bolje, ali kao se stane, ako neko koči u Vladi i sl. onda je to loš predznak,…

    Sad je bitno da se državni medij upristoje a ne kao sada da državni mediji rade protiv državnih organa!

    Uspeh će doći ako se dosledno vodi borba protiv krimosa, ako se dosledno hapse i odgovaraju kriminalci, ali ako se posao uradi POLOVIČNO, od tog posla neće biti ništa…. Imamo primer “Kolubare”,”Satelita”, “pašnjaka kod hrama Sv. Save”,…. digla se buka i na kraju ništa!?

  2. Šta je sada bitno, da se pohapse svi, i oni iz DS i iz SPS.Ispitati Srbijagas, videti ko se sve pozapošljavao sa otpremninama NIS-a, pa Agroživ, direktora iz Žitišta koji na platnom spisku ima nepismenu sekretaricu koja ni ne dolazi na posao, a ima ih sigurno još, pa penzioni fond, kako su naftaši sa otpremninama sredjivali za 5.000 eu po Zrenjaninu penzije pre vremena,pa redom….

  3. Nema ništa bez odlučnog i ako hoćete surovog obračuna sa mafijom, jer je i mafija surova, može i ona u kontranapadu da udari!

    Vrlo naivno radi Vučić i ekiopa, stalno neke najave , obećanja, sad i pravdanja, …pa jasno je da se Dačićevom ekipom koja je zaglavila u korpupciji, kao i sa kriminalnim destruktorima Mlađana Dinkića-najvećeg destruktora svih vremena i zaštitnika kontroverznih tipova,…nema od tog posla ništa, još će na kraju ispasti smešni i tužni.

    Dakle smenite sve loše kadrove u sudstvu, policiji, javnim preduzećaim, MEDIJIMA,…ako to ne uradite, ONI će smeniti vas!

    Pustili ste okorelog kriminmalca na slobodu, a klinci za sitne krađe provode u pritvorima po mesec-dva dana!
    Neka se vrate sve pokradene pare!

    Zovnite DSS, rekonstruišite vladu sa KOštunicom( ako nije sujetan i zadrt), izvršite sveobuhvatnu čistku, hapsite sve mafijaše bez obzira da li su ministri, političari, tobožnji biznismeni…u suprotnom oni će izvršiti kontranapad!

    Ako to propustite, onda je i do vas, niste trebali ni da obećavate, onda ste davali lažnu nadu, sad izgovore,…..

    Ja vam želim USPEH, ali samo odlučni , surovo pravedni obračun, brza i efektivna istraga i hapšenje sa robijanjem mogu da povrate poveenje kod naroda, ..jer narod je na ivici egzistencije,..ne veruje nikome….topi se strpljenje…. napred odlučno, silovito na više frontova, serijski bre!

    Podrška u hvatanju državne mafije, krimosa i efikasno slanje na robiju!
    Pročešljajte i sudsko-advokatsku-tužilačku mafiju, odmah!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *