08. октобар – ОДГОВАРАМ НАРОДУ И НИКОЛИЋУ

БЕОГРАД, 08. октобар 2012. (ФоНет) – Први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић поручио је данас да је спреман да положи рачуне за свој рад грађанима Србије, као и да одговара председнику Србије Томиславу Николићу који га је и поставио на место шефа Бироа за координацију служби безбедности. Вучић је, у писаној изјави, истакао да, уколико је Николић незадовољан његовим радом, то увек може да саопшти јавности, а он ће одлуку председника Србије беспоговорно поштовати.

“За свој рад одговоран сам народу. Никада се нисам крио ни иза кога, па нећу да се извињавам ни Оливеру Дулићу, ни (Душану) Антонићу, ни (Радославу) Секулићу, нити било коме другом, као што то неки чине”, навео је Вучић. Он је додао да ће, напротив, наставити да свој посао ради непоколебљиво, “знајући да је данас трн у оку тајкунима, појединим политичарима и њиховим медијима”.

“Од тренутка када ме је Николић поставио на чело Бироа, покушао сам да питање борбе против корупције поставим на значајно виши ниво, него што је то био случај до сада”, подсетио је Вучић.

Он је напоменуо да је знао да та борба носи много више проблема и недаћа него било која друга и да му није сметало ни чудило га ни то што је тај рад од бројних аналитичара, новинара и политичара дочекан са скепсом.

“Али, нисам ни сањао да ће на почетку те борбе постати јасно да жртве, и медијске и политичке, треба да буду они који се против криминала боре, а национални хероји и тобожње жртве прогона, они који су земљу пљачкали и ојадили у претходним годинама”, оценио је Вучић.

Он је нагласио да је, пошто је корупција једно од највећих зала савременог српског друштва, улазећи у Владу Србије желео да се, коначно, после много година нешто промени по том питању.

У тај посао ушао сам чиста срца и чиста образа, указао је Вучић.

Он је подсетио да су, из “силне и жестоке” борбе претходневладе против корупције и криминала, у тужилаштву, “словима и бројем” остала три предмета и то непотпуна.

“Један од предмета је била и Агробанка, случајно или не, ограничена на Лалета Секулића и неколико повезаних лица, без сагледавања оних који су најодговорнији за њено уништење, оних који су били архитекте целокупног криминалног подухвата”, констатовао је Вучић.

3 коментара

 1. Василим

  Сад је НАЈбитније да се заврши посао, да се Србија очисти од криминалаца, без обзира на положај који имају !
  Значи треба решавати ствари тимски, до краја, да се иде редом, да се ВРАТЕ поркадене паре, да се врати имовина, да се конфискује отета имовина…

  Ако се одлучно настави и до краја процесуирају кримоси, и ако се поврати покрадена имовина, паре итд. биће боље, али као се стане, ако неко кочи у Влади и сл. онда је то лош предзнак,…

  Сад је битно да се државни медиј упристоје а не као сада да државни медији раде против државних органа!

  Успех ће доћи ако се доследно води борба против кримоса, ако се доследно хапсе и одговарају криминалци, али ако се посао уради ПОЛОВИЧНО, од тог посла неће бити ништа…. Имамо пример “Колубаре”,”Сателита”, “пашњака код храма Св. Саве”,…. дигла се бука и на крају ништа!?

 2. Šta je sada bitno, da se pohapse svi, i oni iz DS i iz SPS.Ispitati Srbijagas, videti ko se sve pozapošljavao sa otpremninama NIS-a, pa Agroživ, direktora iz Žitišta koji na platnom spisku ima nepismenu sekretaricu koja ni ne dolazi na posao, a ima ih sigurno još, pa penzioni fond, kako su naftaši sa otpremninama sredjivali za 5.000 eu po Zrenjaninu penzije pre vremena,pa redom….

 3. Василим

  Нема ништа без одлучног и ако хоћете суровог обрачуна са мафијом, јер је и мафија сурова, може и она у контранападу да удари!

  Врло наивно ради Вучић и екиопа, стално неке најаве , обећања, сад и правдања, …па јасно је да се Дачићевом екипом која је заглавила у корпупцији, као и са криминалним деструкторима Млађана Динкића-највећег деструктора свих времена и заштитника контроверзних типова,…нема од тог посла ништа, још ће на крају испасти смешни и тужни.

  Дакле смените све лоше кадрове у судству, полицији, јавним предузећаим, МЕДИЈИМА,…ако то не урадите, ОНИ ће сменити вас!

  Пустили сте окорелог криминмалца на слободу, а клинци за ситне крађе проводе у притворима по месец-два дана!
  Нека се врате све покрадене паре!

  Зовните ДСС, реконструишите владу са КОштуницом( ако није сујетан и задрт), извршите свеобухватну чистку, хапсите све мафијаше без обзира да ли су министри, политичари, тобожњи бизнисмени…у супротном они ће извршити контранапад!

  Ако то пропустите, онда је и до вас, нисте требали ни да обећавате, онда сте давали лажну наду, сад изговоре,…..

  Ја вам желим УСПЕХ, али само одлучни , сурово праведни обрачун, брза и ефективна истрага и хапшење са робијањем могу да поврате повеење код народа, ..јер народ је на ивици егзистенције,..не верује никоме….топи се стрпљење…. напред одлучно, силовито на више фронтова, серијски бре!

  Подршка у хватању државне мафије, кримоса и ефикасно слање на робију!
  Прочешљајте и судско-адвокатску-тужилачку мафију, одмах!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *