03. oktobar – ONEMOGUĆITI IZLOŽBU I PARADU

BEOGRAD – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej zatražio je danas od predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića da onemogući izložbu fotografija švedske umetnice Elizabete Olson Valin i Paradu ponosa, koju je nazvao paradom srama.

“Nisam pretpostavljao da ću i ove godine biti primoran da vam se u ime SPC, njenih vernika koji predstavljaju dominantnu većinu Republike Srbije, kao i u ime brojnih članova drugih religija, obratim sa molbom i zahtevom, da autoritetom predsednika vlade, onemogućite skandaloznu izložbu fotografija švedske umetnice Elizabete Olson Valin”, naveo je patrijarh u pismu Dačiću.

Prema njegovim rečima, “ovu dubokovređajuću izložbu propagiraju homoseksualci, organizatori gej parade, planirane za 3. oktobar ove godine”.

“Na isti način, molimo i zahtevamo da se onemogući i održavanje nagoveštene tragično-komično nazvane ‘parade ponosa’, a čije je pravo ime ‘parada srama’, koja baca tešku moralnu senku na naš grad, našu vekovnu hrišćansku kulturu i na dostojanstvo naše porodice, kao osnovne ćelije ljudskog roda”, istakao je patrijarh Irinej u pismu.

Izvor: FoNet

Jedan komentar

  1. U prvu je Patrjarh. Ta parada srama u Americi je dozvoljena kao da se daju prava manjinama, a izrasla je u pardu gadosti svake godine je sve ogavnija,gde se i abnormalni sex na paradi upraznjava.Da im Sodoma i Gomora nisu ravni.Inace komentar aktuelnog presednika , da nema razloga da se parada “ponosa” nagodinu odrzi, srozala je kod mene njegov ugled, ako je ta izjava tacna.Inace nema nista protiv tih ljudi,samo me njihova privatnost ne zanima i mislim da je to remecene javng reda i mira.Inace ja sam za referendum po svakom i tom pitanju,koji Srbi olako ne prihvacaju, neka srpski narod odluci. dali ce se netko gol setati po Srbiji ili ne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *