03. октобар – ОНЕМОГУЋИТИ ИЗЛОЖБУ И ПАРАДУ

БЕОГРАД – Патријарх Српске православне цркве (СПЦ) Иринеј затражио је данас од председника Владе Србије Ивице Дачића да онемогући изложбу фотографија шведске уметнице Елизабете Олсон Валин и Параду поноса, коју је назвао парадом срама.

“Нисам претпостављао да ћу и ове године бити приморан да вам се у име СПЦ, њених верника који представљају доминантну већину Републике Србије, као и у име бројних чланова других религија, обратим са молбом и захтевом, да ауторитетом председника владе, онемогућите скандалозну изложбу фотографија шведске уметнице Елизабете Олсон Валин”, навео је патријарх у писму Дачићу.

Према његовим речима, “ову дубоковређајућу изложбу пропагирају хомосексуалци, организатори геј параде, планиране за 3. октобар ове године”.

“На исти начин, молимо и захтевамо да се онемогући и одржавање наговештене трагично-комично назване ‘параде поноса’, а чије је право име ‘парада срама’, која баца тешку моралну сенку на наш град, нашу вековну хришћанску културу и на достојанство наше породице, као основне ћелије људског рода”, истакао је патријарх Иринеј у писму.

Извор: ФоНет

Један коментар

  1. U prvu je Patrjarh. Ta parada srama u Americi je dozvoljena kao da se daju prava manjinama, a izrasla je u pardu gadosti svake godine je sve ogavnija,gde se i abnormalni sex na paradi upraznjava.Da im Sodoma i Gomora nisu ravni.Inace komentar aktuelnog presednika , da nema razloga da se parada “ponosa” nagodinu odrzi, srozala je kod mene njegov ugled, ako je ta izjava tacna.Inace nema nista protiv tih ljudi,samo me njihova privatnost ne zanima i mislim da je to remecene javng reda i mira.Inace ja sam za referendum po svakom i tom pitanju,koji Srbi olako ne prihvacaju, neka srpski narod odluci. dali ce se netko gol setati po Srbiji ili ne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *