20. septembar – PAVIĆEVIĆ UMESTO STEFANOVIĆA

BEOGRAD – Vlada Srbije odredila je danas direktora Kancelarije za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu Dejana Pavićevića da vodi tehnički dijalog između Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, čime su smenjeni dosadašnji šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović i zamenik šefa pregovaračkog tima Vladimir Jovičić.  Vlada Srbije je preporučila Nadzornom odboru preduzeća Telekom Srbija da za vršioca dužnosti generalnog direktora Telekom Srbije predloži inženjera Predraga Ćulibrka, kao nestranačkog eksperta sa iskustvom od 12 godina u uspešnom vođenju sistema telekomunikacija u Srbiji, navedeno je u saopštenju posle sednice Vlade.

 

Za generalnog direktora Javnog preduzeća PTT saobraćaja „Srbija“, Vlada je imenovala Milana Krkobabića.  Za v.d. generalnog direktora Javnog preduzeća Transnafta Pančevo, Vlada Srbije je imenovala Miloša Tomića, a Nikolu Petrovića za v.d. generalnog direktora Javnog preduzeća Elektromreža Srbije, stoji u saopštenju.

 

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku o privremenom ukidanju carina na uvoz žitarica i uljarica do naredne žetve. Kako se navodi, carina se neće naplaćivati na uvoz tvrde pšenice i semena uljane repice do 30. juna naredne godine, a kukuruza, soje i semena suncokreta do 31. avgusta 2013. To je jedna od mera koje Vlada Srbije preduzima radi ublažavanja posledica suše koja je uticala na značajno umanjenje prinosa ratarskih kultura, ističe se u saopštenju, a na taj način će biti zaštićeno tržište tih poljoprivrednih proizvoda.

 

Vlada je, takođe, usvojila izveštaj o trenutnoj i očekivanoj elektroenergetskoj situaciji do kraja godine i merama koje bi trebalo preduzeti u cilju obezbeđivanja uslova za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Fonet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *