20. септембар – ПАВИЋЕВИЋ УМЕСТО СТЕФАНОВИЋА

БЕОГРАД – Влада Србије одредила је данас директора Канцеларије за стручне и оперативне послове у преговарачком процесу Дејана Павићевића да води технички дијалог између Београда и Приштине, уз посредовање Европске уније, чиме су смењени досадашњи шеф преговарачког тима Борислав Стефановић и заменик шефа преговарачког тима Владимир Јовичић.  Влада Србије је препоручила Надзорном одбору предузећа Телеком Србија да за вршиоца дужности генералног директора Телеком Србије предложи инжењера Предрага Ћулибрка, као нестраначког експерта са искуством од 12 година у успешном вођењу система телекомуникација у Србији, наведено је у саопштењу после седнице Владе.

 

За генералног директора Јавног предузећа ПТТ саобраћаја „Србија“, Влада је именовала Милана Кркобабића.  За в.д. генералног директора Јавног предузећа Транснафта Панчево, Влада Србије је именовала Милоша Томића, а Николу Петровића за в.д. генералног директора Јавног предузећа Електромрежа Србије, стоји у саопштењу.

 

Влада Србије је на данашњој седници донела одлуку о привременом укидању царина на увоз житарица и уљарица до наредне жетве. Како се наводи, царина се неће наплаћивати на увоз тврде пшенице и семена уљане репице до 30. јуна наредне године, а кукуруза, соје и семена сунцокрета до 31. августа 2013. То је једна од мера које Влада Србије предузима ради ублажавања последица суше која је утицала на значајно умањење приноса ратарских култура, истиче се у саопштењу, а на тај начин ће бити заштићено тржиште тих пољопривредних производа.

 

Влада је, такође, усвојила извештај о тренутној и очекиваној електроенергетској ситуацији до краја године и мерама које би требало предузети у циљу обезбеђивања услова за стабилно функционисање електроенергетског система у Србији, додаје се у саопштењу.

Извор: Фонет

4 коментара

 1. Imenovanje Krkobabića za direktora PTT ima smisla samo ako je to na v.d. stanje i to oročeno na 6 meseci dok se konkursom ne izabere neko od doktora el.tehnike -odsek za telekomunikacije jer sve drugo bi bilo isto kao imenovanje onog Radiše Uroševića u upravni odbor po objašnjenju da je tobože meki mehaničar. Nova Vlada ne bi smela da se igra sa teško stečenom naklonošću zbog obećanja da će raspisati konkurse za sva javna preduzeća i stručna mesta u Upravi.
  Ovo je naj-dobronamernija kritika sa željom da ova Vlada uspe u konsolidaciji ekonomije ove zemlje.

 2. Pavicevic? Pecat, zasto ne pisete malo vise?
  Da bi vlada cuvala Kosmet, nikako ne bi pregovarala, vec bi trazila ponistenje dogovorenog i skratila EUleksu gostoprimstvo.

 3. Василим

  Прве најаве Павићевића , милогорца су горе него изјаве Стефановића, да човек не поверује!

  Ово је отворена издаја!

  Сад је јасно зашто НИколић и Вучић ништа не раде по питању медија, по питању криминала, све је ф+била фарса, сада они служе њима, свесно или не!

  Па јасно је било оног дана када је на инагурацији Николића прво свирана бриселск ахимна, па говор бриселца Филеа, то је била срамота над срамотом.
  Па изјаве Николића,Вучића , Дачића , Вулина о Космету, о северном Косову, о поделама, о признавању свих живих трулих споразума, о улизивању дојчерима и осталој багри која нас јошв иш узатим уцењује!

  Уцењени Николић, Дачић, Вучић и еУропејац Вулин, нас воде у провалију, …. а Печат је до јуче критиковао оштро и правично све оно што ова нова режимска клапа сада спроводи!?…..

  И још на врх торте мирођија Млађа-јагода!? …која пропаст, докрајчиће нас…титрачи, улизице, позери, кукавци, неспособњаковићи….такви владају већ више од деценије овом несрећном земљом!

  Народе пробуди се, касно је!

  Догодине у царском Призрену!

 4. РАДОСЛАВ

  Дали нова влада продужава тамо где је ЖУТИ КАРТЕЛ стао по одлукама које доноси невидимо разлику.Германски дочек Вучићу недаје нам сазнање да нови БЛИЦ КРИГ неће се десити у Србији.
  Одлука да члан ДС и даље води техничке преговоре са Шиптарима.
  Изјава Никојића да треба и УН учествовати у преговорина сад се
  не спомиње,већ ЕУ што значи издаја.Велике приче и испраћаји
  Конзумина такође се хладе негде у хладњаку. Г. СОЊА Лихт и њени
  гости рекоше што смо слушали стално од ЖУТОГ КАРТЕЛА,Дачић,Вучић
  били су бледа сенка у односу на предизборна обећања,више се не
  спомиње крађа гласова докле господо???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *