15. septembar – Vulin: Apelujem na vlast u Prištini da ne podiže tenzije

ZVEČAN – Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin apelovao je na vlasti u Prištini da ne podižu tenzije na Kosovu, ocenjujući da za to ne postoje razlozi.

“Moje posete Kosovu i Metohiji uvek će biti u funkciji smirivanja tenzija i olakšavanja uslova ljudima za život”, rekao je Vulin u petak uveče u Zvečanu, gde je prisustvovao jednom humanitanom konceru.

Ranije u petak, zbog posete Vulina suspendovan je vršilac dužnosti komandira policijske stanice u Zvečanu Dejan Vidojević. Kako je saopšteno iz Kosovske policije, on nije poštovao naredbu komande koja nije dala dozvolu Vulinu da poseti Kosovo.

Vulin je u petak bez najave doputovao u Zvečan gde je prisustvovao zajedničkoj sednici odbornika iz četiri opštine sa severa Kosova, na kojoj je razgovarano o političkoj i bezbednosnoj situaciji.

Izvor: Beta

4 komentara

  1. On će da posećuje Kosmet, u redu, ali koliko je svrsishodna takva politika koja se sastoji samo od poseta!?
    Pa i Pečat u kome je odgovorni Vulin , je kritikovao iz sve snage što se minimizira uloga države Srbije na Kosmetu, i dočekasmo da novi “slobodni” režim sveo svu politiku odbrane Kosmeta na bednu kancelariju, SRAMOTA bre!

    Situacija u društvu je katastrofalna, moral je nikad gori, lopovluk, a čujemo samo priče itd

    Sad se učestalo priča o poštovanju ranijih trulih sporazuma bivšeg režima, koga Pečat opravano kritikuje, ali novi režim priznaje tu kapitulaciju , još veli da će revnosno da primene te sporazume, pa sad pričaju o severu Kosmeta, a niko jasno ne pominje niti traži, tuži, zahteva , javno pominje objavljuje međunarodnim činiocima O POKRADENOJ IMOVINI, zemljištu, preduzećima, privatnoj imovini, crkvenoj imovini, o bogatstvima i sl.

    Neće Europejac koji je preterano kritikovao veselu Miru Marković ( a bila je u pravu za Kinu)…, a sada taj na pola koplja, obećava posete, njegovu ličnu brigu, tralala, …pa potreban dje državna uloga a ne pojedinca, šta mi imamo što se on brine, on je jedinka…..nama je potrebna državna odbrana konkretna odlučna…

    Demagojgija, demagogija, da ovo radi DS , Pečat bi kritički napao iz sve snage,a sada ,…

  2. Gopsodine Vulin,bolje reci MOLIM,nego apelujem jer Taci ne razume tu rec.Trebao si mnogo vise da se oglasis u svim medijima mogucim kada te onomad nisu pustili da odes u severnio deo KiM.I uvek pri pojavljivanju u medije nemoj zaboravljati da kazes kolko je srba zivelo u gradovima na KiM,a da sad nema nikoga sve proterano,koliko je ubijeno,vadjenje organa,pa najnoviji egzodus SRBA (Svinjarevo i ostala sela)i to pod nadzorom NATO i demokratske evrope,a povod je bio ubijeni decaci albanske nacionalnosti,navodno od srba.I jos puno toga ima,a mediji su ti koji vise doprinesu ako zele da to saopstavaju,jer ima i onih koji rade protiv interesa zemlje,nazalost vise ih je danas u Srbiji,to je zaostavstina od gubitnika Tadica koji jos rade u njihovom interesu.Ali to bi i neki strani novinar propratio ako je nezavisan, a ima i takvih hrabrih,mada ih ovi takve ganjaju kapo ovaj u Londonu sto se sakrio u ambasadu Ekvadora a englezi ga opkolili.Nema drugi nacin,jedino tako moze neki tracak istine da probije i ode u svet.Ostalo je samo prica.

  3. G. Vulin nasledio je stanje ostavljeno od ŽUTOG KARTELA koji je
    okupirao sve medije u Srbiji, koje slobodan pa naš i Vaš Pečat.
    Zapadni mediji su doveli do peto oktobarskih prevrata i DOSOVSKE
    vladavine koja izrodi ŽUTI KARTEL pazite kartel vada svetom.
    NATO IMPERIJA je ogromni KARTEL na prvom mestu vojnim sa tim
    ide politički i BANKARSKI. Srbija je gurnuta u ĆOŠAK i mora izvršiti proboj na ISTOK jedina svetlos dolazi sa Istoka zna to
    Vulin,Nikolić,Vučić,Dačić i Dimkić G. Vulin mora i treba stalno da je na KOSMETU da oni Srbi stvarno vide da ih matica nije otpisala. Rusija je sa nama koliko smo mi sa sobom.

  4. Koji ogroman napredak.Imate Bogdanovica,Ivanovica i Trajkovicku,od zla oca od gore matere pa dobijete nekoga ko voli Srbiju i ko se ne prodaje.Napred Aco,imas pravo i na poneku gresku.Namera je vazna i ljubav prema svojoj zemlji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *