04. septembar – Priznanje Kosova uslov za članstvo Srbije u EU

BRISEL – Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc je u utorak izjavio da uzajamno priznavanje Beograda i Prištine jeste uslov koji Evropski parlament vidi za ulazak Srbije u članstvo Evropske unije.

Šulc je to rekao posle razgovora s premijerom Srbije Ivicom Dačićem i naglasio da su on i predstavnici Evropskog parlamenta s Dačićem razgovarali veoma otvoreno i da “odnosi Srbije i Kosova u sklopu miroljubivog razvoja moraju završiti, kako mi to vidimo, uzajamnim priznavanjem”.

“Jasno nam je da sledi još dug put, mnogo prepreka, poput ‘fusnote’, Evropski parlament neće ulaziti u pojedinosti, jer je to pitanje za diplomate i vlade”, predočio je Šulc.

“Naš cilj je da na kraju bude moguće da Srbija može postati članica Evropske unije, uz ispunjavanje svih merila i uspostavljanje miroljibivih, postojanih odnosa između dve zemlje”.

Izvor: Beta

9 komentara

  1. Dokle će političari trčati u Brisel da čuju ono što su znali.
    Ovo je kraj svim putevima ka EU G. Dačiću naše mesto mije sa
    onima koji nam otimaju Kosmet, zamrznute sve pregovore sa EU
    oko Kosmeta.Držite se onog sigurnijeg puta u bolji napredak naroda
    koji VAM je dao mandat.Ruska Federacija je ekonomski i vojno
    jaka niko neće smeti da završi posao oko Kosmeta ako imamo
    garant Rusije. ANGLO-SAKSONCI su veće varalice od Latina.

  2. Ako hoće da postane državnik od ugleda, Dačić bi morao da kaže Evropljanima: Neka, hvala. Naša želja da postanemo članovi EU nije baš toliko velika.

    • …..od zeca, vuk ne biva! Ta kučka je već na sve pristala, no nije on kriv. Krivi smi mi koji, posle četiri godine jahanja, ponovo sebi samar stavismo. Pa taj Dačić je bio potpredsednik Vlade koja je sve to potpisala a mi sada očekujemo nešto drugo od njega…..

  3. Nema više “i EU i Kosovo”. Jasno je sve. Onda nećemo u EU. Dosta je ucena ovom narodu.

  4. Dakle, treba dici ruke od Evropske Unije I traziti resenja za saradnju negde na drugom mestu. Direktno nas salju Rusima.

  5. Dakle, preostala nam je jedino veza sa Rusijom. Kada nismo hteli da podrzimo Kostunicu, sada cemo morati sa Rusima. EU otpada jer nas oni nece. Nismo nikada ni bili u planu da idemo sa Evropom. Nas ce gurnuti Turcima ako ne prihvatimo Ruse.

  6. Da li ce izabrati NATO i EU ili KOSMET…….. gradjani SRBIJE bi trebali odluciti REFERENDUMOM. Ukoliko izbor bude NATO i EU onda neka svima bude jasno da vrlo brzo ce “otici” VOJVODINA , pa zatim SANDZAK………………pa onda…………ali nije bitno, vazno je da ce tlo ispod nogu, bez obzira kojoj drzavi pripadao, biti u EUROPSKOJ UNIJI i u NATO PAKTU…………….

  7. Dosta više s tom EU lepo im se zahvaliti na ucenama i na bombardovanju Srbije pa na otimanju Kosova, GMO hrani i HARP.u. Srbiju povezati s Rusijom što čvršće i zemljama BRIK-a.Narod ne želi u EU i o ćemu onda pričamo.Priče i samo šuplje priče istina se nedaje narodu nego se skriva. Kad će Tadić odgovarati što je uropastio Srbiju, Čedomir Jovanović što je izjavio da je Republika Srpska i Srbi genocidni a Čanak za separatizam i fašizam.

  8. Pogrešni potezi u politici daju negativne rezultate. Mi Srbi
    nismo vodili nacionalnu politiku u državi Srbiji već smo bili
    opredeljeni za Jugoslaviju. Kroz tri rata koja su prešla preko
    srpskih zemalja dobro da je ostala i ova krnja Srbija.Koštunica i
    Nikolić su stalno bili dosledni državi Srbiji, verovati je da će
    i Nikolić i Koštunica uraditi na što bližoj saradnji sa Rusijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *