04. септембар – Признање Косова услов за чланство Србије у ЕУ

БРИСЕЛ – Председник Европског парламента Мартин Шулц је у уторак изјавио да узајамно признавање Београда и Приштине јесте услов који Европски парламент види за улазак Србије у чланство Европске уније.

Шулц је то рекао после разговора с премијером Србије Ивицом Дачићем и нагласио да су он и представници Европског парламента с Дачићем разговарали веома отворено и да “односи Србије и Косова у склопу мирољубивог развоја морају завршити, како ми то видимо, узајамним признавањем”.

“Јасно нам је да следи још дуг пут, много препрека, попут ‘фусноте’, Европски парламент неће улазити у појединости, јер је то питање за дипломате и владе”, предочио је Шулц.

“Наш циљ је да на крају буде могуће да Србија може постати чланица Европске уније, уз испуњавање свих мерила и успостављање мирољибивих, постојаних односа између две земље”.

Извор: Бета

9 коментара

 1. Докле ће политичари трчати у Брисел да чују оно што су знали.
  Ово је крај свим путевима ка ЕУ Г. Дачићу наше место мије са
  онима који нам отимају Космет, замрзнуте све преговоре са ЕУ
  око Космета.Држите се оног сигурнијег пута у бољи напредак народа
  који ВАМ је дао мандат.Руска Федерација је економски и војно
  јака нико неће смети да заврши посао око Космета ако имамо
  гарант Русије. АНГЛО-САКСОНЦИ су веће варалице од Латина.

 2. Ако хоће да постане државник од угледа, Дачић би морао да каже Европљанима: Нека, хвала. Наша жеља да постанемо чланови ЕУ није баш толико велика.

  • …..од зеца, вук не бива! Та кучка је већ на све пристала, но није он крив. Криви сми ми који, после четири године јахања, поново себи самар стависмо. Па тај Дачић је био потпредседник Владе која је све то потписала а ми сада очекујемо нешто друго од њега…..

 3. Нема више “и ЕУ и Косово”. Јасно је све. Онда нећемо у ЕУ. Доста је уцена овом народу.

 4. Dakle, treba dici ruke od Evropske Unije I traziti resenja za saradnju negde na drugom mestu. Direktno nas salju Rusima.

 5. Dakle, preostala nam je jedino veza sa Rusijom. Kada nismo hteli da podrzimo Kostunicu, sada cemo morati sa Rusima. EU otpada jer nas oni nece. Nismo nikada ni bili u planu da idemo sa Evropom. Nas ce gurnuti Turcima ako ne prihvatimo Ruse.

 6. Da li ce izabrati NATO i EU ili KOSMET…….. gradjani SRBIJE bi trebali odluciti REFERENDUMOM. Ukoliko izbor bude NATO i EU onda neka svima bude jasno da vrlo brzo ce “otici” VOJVODINA , pa zatim SANDZAK………………pa onda…………ali nije bitno, vazno je da ce tlo ispod nogu, bez obzira kojoj drzavi pripadao, biti u EUROPSKOJ UNIJI i u NATO PAKTU…………….

 7. Dosta više s tom EU lepo im se zahvaliti na ucenama i na bombardovanju Srbije pa na otimanju Kosova, GMO hrani i HARP.u. Srbiju povezati s Rusijom što čvršće i zemljama BRIK-a.Narod ne želi u EU i o ćemu onda pričamo.Priče i samo šuplje priče istina se nedaje narodu nego se skriva. Kad će Tadić odgovarati što je uropastio Srbiju, Čedomir Jovanović što je izjavio da je Republika Srpska i Srbi genocidni a Čanak za separatizam i fašizam.

 8. РАДОСЛАВ

  Погрешни потези у политици дају негативне резултате. Ми Срби
  нисмо водили националну политику у држави Србији већ смо били
  опредељени за Југославију. Кроз три рата која су прешла преко
  српских земаља добро да је остала и ова крња Србија.Коштуница и
  Николић су стално били доследни држави Србији, веровати је да ће
  и Николић и Коштуница урадити на што ближој сарадњи са Русијом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *