03. septembar – Stefanović zabrinut za bezbednost Srba na KiM

BEOGRAD – Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović danas je, u razgovoru sa predstavnikom OEBS-a na Kosovu i Metohiji Alvarom Balasterosom, izrazio zabrinutost zbog ugrožavanja bezbednosti Srba u južnoj pokrajini.

Na sastanku održanom u Beogradu, Stefanović je kazao da bezbednost Srba ne treba da bude uslov pregovora.

Stefanović je, kako je saopšteno iz njegovo kabineta, ocenio da je za srpsko stanovništvo na Kosmetu život težak, a da su uslovi za povratak gotovo nemogući, “uz stalno ugrožavanje njihove bezbednosti”.

Predsednik parlamenta je dodao i da će skupština tražiti aktivnu ulogu u poboljšanju uslova života Srba na KiM i napomenuo da očekuje da će se platforma za pregovore naći pred parlamentom, čija bi podrška dodatno ojačala poziciju pregovarača u novoj rundi pregovora.

Prema njegovim rečima, parlament će imati aktivnu ulogu u kreiranju platforme za nastavak pregovora u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

On je, kako se ističe, dodao i da će predstavnici skupštine na međunarodnim konferencijama na kojima učestvuju predstavnici Prištine učestvovati u skladu sa dogovorom koji su postigli predstavnici prethodne Vlade.

Predstavnik OEBS-a na Kosovu i Metohiji Alvaro Balasteros izrazio je očekivanje da će novi predstavnici te misije, koji treba da počnu da rade tokom ovog meseca, nastaviti uspešnu saradnju sa srpskim parlamentom.

Balasteros je, kako se navodi u saopštenju, obavestio Stefanovića o radu misije OEBS-a na KiM i predstavio mu monografiju te misije o pravoslavnim grobljima na KiM.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Ne izgleda mi Stefanovic bas tako zabrinut na ovoj slici.Ladan je ko spricer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *