03. септембар – Стефановић забринут за безбедност Срба на КиМ

БЕОГРАД – Председник парламента Небојша Стефановић данас је, у разговору са представником ОЕБС-а на Косову и Метохији Алваром Баластеросом, изразио забринутост због угрожавања безбедности Срба у јужној покрајини.

На састанку одржаном у Београду, Стефановић је казао да безбедност Срба не треба да буде услов преговора.

Стефановић је, како је саопштено из његово кабинета, оценио да је за српско становништво на Космету живот тежак, а да су услови за повратак готово немогући, “уз стално угрожавање њихове безбедности”.

Председник парламента је додао и да ће скупштина тражити активну улогу у побољшању услова живота Срба на КиМ и напоменуо да очекује да ће се платформа за преговоре наћи пред парламентом, чија би подршка додатно ојачала позицију преговарача у новој рунди преговора.

Према његовим речима, парламент ће имати активну улогу у креирању платформе за наставак преговора у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

Он је, како се истиче, додао и да ће представници скупштине на међународним конференцијама на којима учествују представници Приштине учествовати у складу са договором који су постигли представници претходне Владе.

Представник ОЕБС-а на Косову и Метохији Алваро Баластерос изразио је очекивање да ће нови представници те мисије, који треба да почну да раде током овог месеца, наставити успешну сарадњу са српским парламентом.

Баластерос је, како се наводи у саопштењу, обавестио Стефановића о раду мисије ОЕБС-а на КиМ и представио му монографију те мисије о православним гробљима на КиМ.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Ne izgleda mi Stefanovic bas tako zabrinut na ovoj slici.Ladan je ko spricer.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *