BOB WOODWARD – istinita priča

Piše Danijel Estulin

U knjizi: „Obamini ratovi“, Vudvord je razotkrio duboke ideološke podele među Obaminim najbližim saradnicima u Beloj kući

Kako se američki predsednički izbori približavaju, vladini stručnjaci temeljno ispituju poslednju objavljenu knjigu Boba Vudvorda: „Obamini ratovi“ (Obama´s Wars; Simon & Schuster, September 2010). Vudvord je, naravno, legendarni reporter  „Vašington posta“ i jedan od ključnih igrača u aferi Votergejt, skandalu koji je okončao predsedničku poziciju Ričarda Niksona, 1974. godine. U knjizi: „Obamini ratovi“, Vudvord je razotkrio duboke ideološke podele među Obaminim najbližim saradnicima u Beloj kući.  Konsekventno, nekoliko ključnih ličnosti iz Obamine administracije izgubilo je pozicije, uključujući savetnika za nacionalnu bezbednost, generala Džejmsa Džonsa, člana kluba Bilderberg, koji je napustio svoju poziciju pošto je Vudvord otkrio da  se Džons, čovek omražen u Pentagonu, pokazao nesposobnim da posreduje između Bele kuće i Pentagona u vezi sa vođenjem rata u Avganistanu.

Vudvord je, bez sumnje, jedan od najpoznatijih svetskih novinara. Međutim, njegovo mesto jedne od najsjajnijih zvezda u sazvežđu slavnih, sadrži i neke, od javnosti veoma dobro sakrivene istine, koje bi, ukoliko bi bile razotkrivene, mogle da zauvek unište njegovu zvezdanu reputaciju.

OPERACIJA PTICA RUGALICA Operacija „Mockingbird“ naziv je za  tajnu kampanju pokrenutu posle Drugog svetskog rata u cilju ostvarivanja uticaja na domaće i strane medije. Ranih pedesetih godina, CIA je uspostavila mrežu na hiljade veoma dobro povezanih doušnika. Oni su radili za CIA-u širom sveta,  sprovodeći obaveštajne delatnosti i učvršćujući svoj uticaj u vršenju tajne propagande.
Ovi „kolaboracionisti“ obezbedili su direktan pristup CIA-e ogromnom broju radijskih i televizijskih mreža, da ne spominjemo studije u Holivudu, novine i magazine. Poznato je da su i takvi medijski giganti kakvi su „Rojters“  i „Asošijeted pres“ bili u službi CIA-e.
Sve je ovo bilo razotkriveno publikovanjem knjige „Nevidljiva vlada“ (Invisible Government, 1964.), i potom 1974.godine kao rezultat istrage koju je sproveo američki senator Frenk Čerč  u okviru rada Specijalan odbor za proučavanje sistema državne uprave (Select Committee on Government Operations Studies) – Komiteta koji je osnovao Senat SAD sa namerom da istraži nezakonito prikupljanje obaveštajnih podataka  od strane Centralne obaveštajne agencije (CIA) i Federalnog istražnog biroa (FBI), posle određenih aktivnosti otkrivenih tokom afere Votergejt. Među medijima koji su se prostituisali za CIA-om bili su „Njujork tajms“; „Vašinton post“; „Tajm“ i magazini „Fortuna“   kao i Si-Bi-Es . Najvažniji novinar u to vreme koji je bio u službi Centralne informativne agencije (CIA) bio je legendarni Valter Kronkajt (Walter Leland Cronkite Jr), voditelj večernjih vesti koji je ostao upamćen kao „čovek kome se najviše veruje u Americi“, bivši obaveštajni oficir i međunarodna referenca u ozbiljnom novinarstvu. Među ostalim novinarima koji su prodali svoje principe za profit bili su Fil Graham, vlasnik „Vašington posta“, koji je jednom prilikom izjavio kako je jeftinije kupiti novinara najvišeg ranga nego spavati sa prvoklasnom prostitutkom.
Među korporativnim medijima od strane Agencije odabran je „Vašington post“ kao ključni medij za curenje informacija CIA-e  do publike, a ključna osoba za posao dezinformisanja unutar „Vašington posta“ odabran je do tada nepoznati Bob Vudvord. Njegovo glavno dostignuće (rušenje Ričarda Niksona) ispostavilo se da nije bilo ono za šta se u to vreme verovalo da predstavlja.

VUDVORD: ISTINITA PRIČA Priča teče ovako. Vudvord je bio visoki zvaničnik Mornarice SAD sa tajnom misijom. U nedostatku bilo kakvog novinarskog kredibiliteta, ali tajno podržan od strane CIA-e, poslat je da radi za Ričarda Niksona u Beloj kući, nastavljajući da vrši svoje vojne dužnosti. U međuvremenu, Vudvordovi vojni kontrolori su organizovali špijunsku mrežu unutar Bele kuće sprovodeći monitoring nad tajnim pregovorima koje su Nikson i Kisindžer vodili sa  najvećim neprijateljima Amerike: Kinom i Sovjetskim Savezom. Ova klika špijuna u Beloj kući bila je angažovana na krađi dokumenata i njihovom sledstvenom predavanju Združenom Generalštabu SAD (Joint Chiefs of Staff) istim onim vojnim liderima koji su ih prosleđivali „Vašington postu“.
U svojoj novoj knjizi o Votergejtu, Robert Merit, čovek bez lica i najvažniji informator FBI-a u poslednjih pola veka, otkriva da je CIA izvršila nezakonito prisluškivanje i snimanje svih ključnih političara u Vašingtonu. To je podatak koji je Vudvord uspevao da koristi u svojim knjigama u cilju eliminacije nesnosnih političara koji nisu bili voljni da ‘pogledaju na drugu stranu’ i nepodmitljivih pojedinaca, koji su činili nesnosnim život Vlade u senci, realne moći iza trona, kao što sam to objasnio u svojoj knjizi o Bilderberg grupi.
Merit u svojoj knjizi takođe otkriva da su CIA, Vudvord i „Vašington post“, dve nedelje unapred znali za pretres u hotelu „Votergejt“.
Na kraju, nije iznenađenje da u vezi sa Vudvordom, mašina za generisanje mita, podešena na autopilota, radi punom snagom. Javno mnjenje će, nažalost, ostati zbunjeno i izmanipulisano kakvo je oduvek i bilo u odnosu na Vudvorda, Obamu ili bilo nekog drugog koga bi tekući događaji mogli da izvuku iz šešira.
U pitanju je rat bez kraja u kojem se istina i integritet uvek iznova prodaju po najvišoj ponudi od trideset srebrnjaka. payday loan zaйm pod zalog pts tolьяttzaйm v belgorodebыstrый zaйm kaluga

3 komentara

  1. Obama nije dovoljno po ‘ukusu’ americkim ‘jastrebovima’ ???

  2. A onda će da dođe Mit Romni, kao intelektualno-moralna gromada i posle će da teče med i mleko! Na položaje u sad-u dolaze isključivo debili, koji se ništa ne pitaju, već samo izvršavaju naređenja “gospodara u senci”! Regan očigledan primer, a i ostali nisu ništa bolji (buš, klinton…). Suština priče je da se situacija na polju realizacije planova obračuna sa Rusijom i Kinom, ne odvijaju po utvrđenom scenariju! Zato su pojedinci “nesposobni” ili se vode “ideološki ratovi” među personalom dve strane iste medalje. Sukob je samo na polju realizacije, jer neki se opravdano boje da će “baćuška” i “panda” da skinu “bele rukavice” i na prvu provokaciju reaguju razarajuće, dok drugi jedva to čekaju! Vladari iz senke ne mogu sebi da dopuste da “usa” izgube svetsku dominaciju, jer onda i njihovo postojanje gubi svaki smisao, što za njihovo samoljublje predstavlja smrtnu uvredu i guraće jenkijevske marionete u sukob. Iskreno se nadam da će Rusija i Kina reagovati nemilosrdno, makar i po cenu Armagedona, jer sve je bolje od stanja koje vlada planetom zadnjih 20-ak godina…

  3. Marionete su kao u SAD_u takođe prisutne i u Rusiji i Kini.
    Iz prostog razloga,sa ciljem da se ceo svet pretvori u “sarmu
    i kavurmu”.A onaj koji fura taj fazon to jedva i čeka i trljaće
    od zadovoljstva svoje šape i na mrazu i na vrućini.I onda
    zna se,neće samo cigani leteti ka nebu!!!A odmah posle toga:
    “Još ne znate šta ste uradili,dok vam guslar vešti ne opeva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *