23. avgust – Do kraja godine nova fabrika namenske industrije

MOSKVA – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja godine biti otvorena nova fabrika složenih borbenih sistema i da će Rusija pomoći u plasmanu prozivoda srpske namenske industrije.

Vučić je na kraju posete Moskvi, gde je razgovarao sa ruskim vicepremijerom Dmitrijem Rogozinom, rekao da će već od ponedeljka naši stručnjaci krenuti sa pravljenjem programa i zajedničkih modela saradnje Srbije i Rusije u ovoj oblasti i da očekuje da će to doneti ozbiljne rezultate.

“Nas je cilj i želja i mi cemo to svakako uraditi da pre kraja godine otvorimo novu fabrku složenih borbenih sistema, slicnoj nekad ‘Đuri Đakoviću’, a za to nam je potreban plasman naše robe u svetu i u tome očekujemo značajnu podršku Rusije”, rekao je Vučić novinarima u ambasadi Srbije u Moskvi.

On je istakao da su se njegovi jučerašnji razgovori sa Rogozinom vodili u tri pravca, strateško-političkom, o unapređenju odmbrambene politike naših zemalja i treći, najvažniji za naše građane, o razvoju naše proizvodnje i plasiranju naših prozivoda na tržište RF i tržišta trećih zemalja.

Rogozin je, kako je naveo Vučić, izrazio uverenje da će Srbija postići ozbiljne rezultate u narednom periodu i rekao da će u tome imati podršku Rusije.

Prema rečima Vučića, bilo je reči o ruskim kreditima i ulaganjima u našu zemlju, a o tome će se više detalja znati već u prvoj polovini septembra.

Delegacija Jedinstvene Rusije na skupštini SNS

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa predstavnicima vladajuće Jedinstvene Rusije, sa kojima je dogovorio jačanje saradnje dve, kako je preneo novinarima, najmoćnije partije u dve zemlje.

“Dogovoreno je da 29. septembra delegacija Jedinstvene Rusije prisustvuje skupštini SNS”, rekao je Vučić novinarima u ambasadi Srbije u Moskvi na kraju svoje posete Rusiji.

On je naveo da je dogovorena i razmena iskustava u vođenju kampanja, pa će tako mladi iz SNS doći u Rusiju 14. oktobra da posmatraju kako Jedinstvena Rusija vodi kampanju za lokalne izbore.

Vučić je kazao da je predstavnike Jedinstvene Rusije na jutrošnjem sastanku predvodio potpredsednik Dume Sergej Neverov.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. GOSPODINE Vučiću Vaš koalicioni partner svoje vremeno kad je
    bio u otadžbini obilazio je ZAKATANČENE kapije FABRIKA u Srbiji.
    Verovatno STE našli kljuć u Bratskoj Rusiji i daj BOŽE što bržu
    punu saranju sa privrednim sistemom nama jedine prijateljske nacije
    Gosti na godišnjoj i izbornoj skupštini naše stranke biće burnpo
    pozdravljeni od svih delegata.Pokažimo dasmo jedan naj bliskiji
    i VERSKI pripadnici pravoslavlja.

  2. PREPOROD SRPSKOG NARODA JE VEC POCEO,OTPUSTANJEM 4000 LJUDI IZ NIS-a.
    ZUTI SU SVE PRODALI ZAPADU,A STA CE BITI SA ISTOKOM ,VIDECEMO.PO ONOME STO SE DOGADJA U NIS-u,NISTA DOBRO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *