23. август – До краја године нова фабрика наменске индустрије

МОСКВА – Први потпредседник Владе Србије и министар одбране Александар Вучић изјавио је данас да ће до краја године бити отворена нова фабрика сложених борбених система и да ће Русија помоћи у пласману прозивода српске наменске индустрије.

Вучић је на крају посете Москви, где је разговарао са руским вицепремијером Дмитријем Рогозином, рекао да ће већ од понедељка наши стручњаци кренути са прављењем програма и заједничких модела сарадње Србије и Русије у овој области и да очекује да ће то донети озбиљне резултате.

“Нас је циљ и жеља и ми цемо то свакако урадити да пре краја године отворимо нову фабрку сложених борбених система, слицној некад ‘Ђури Ђаковићу’, а за то нам је потребан пласман наше робе у свету и у томе очекујемо значајну подршку Русије”, рекао је Вучић новинарима у амбасади Србије у Москви.

Он је истакао да су се његови јучерашњи разговори са Рогозином водили у три правца, стратешко-политичком, о унапређењу одмбрамбене политике наших земаља и трећи, најважнији за наше грађане, о развоју наше производње и пласирању наших прозивода на тржиште РФ и тржишта трећих земаља.

Рогозин је, како је навео Вучић, изразио уверење да ће Србија постићи озбиљне резултате у наредном периоду и рекао да ће у томе имати подршку Русије.

Према речима Вучића, било је речи о руским кредитима и улагањима у нашу земљу, а о томе ће се више детаља знати већ у првој половини септембра.

Делегација Јединствене Русије на скупштини СНС

Први потпредседник Владе Србије и вршилац дужности председника СНС Александар Вучић састао се данас у Москви са представницима владајуће Јединствене Русије, са којима је договорио јачање сарадње две, како је пренео новинарима, најмоћније партије у две земље.

“Договорено је да 29. септембра делегација Јединствене Русије присуствује скупштини СНС”, рекао је Вучић новинарима у амбасади Србије у Москви на крају своје посете Русији.

Он је навео да је договорена и размена искустава у вођењу кампања, па ће тако млади из СНС доћи у Русију 14. октобра да посматрају како Јединствена Русија води кампању за локалне изборе.

Вучић је казао да је представнике Јединствене Русије на јутрошњем састанку предводио потпредседник Думе Сергеј Неверов.

Извор: Танјуг

2 коментара

 1. РАДОСЛАВ

  ГОСПОДИНЕ Вучићу Ваш коалициони партнер своје времено кад је
  био у отаџбини обилазио је ЗАКАТАНЧЕНЕ капије ФАБРИКА у Србији.
  Вероватно СТЕ нашли кљућ у Братској Русији и дај БОЖЕ што бржу
  пуну сарању са привредним системом нама једине пријатељске нације
  Гости на годишњој и изборној скупштини наше странке биће бурнпо
  поздрављени од свих делегата.Покажимо дасмо један нај блискији
  и ВЕРСКИ припадници православља.

 2. PREPOROD SRPSKOG NARODA JE VEC POCEO,OTPUSTANJEM 4000 LJUDI IZ NIS-a.
  ZUTI SU SVE PRODALI ZAPADU,A STA CE BITI SA ISTOKOM ,VIDECEMO.PO ONOME STO SE DOGADJA U NIS-u,NISTA DOBRO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *