15. август – Београд спреман за дијалог, али не прихвата уцене

БЕОГРАД – Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин навео је  да је Београд спреман за наставак дијалога с Приштином, али да не може пристати на уцене и насиље који долазе са друге стране.

Вулин је у интервјуу агенцији Бета казао да је Београд спреман и “сутра да настави дијалог”, али да сматра да је најбоље да се у тај процес укључе и Уједињене нације.

“Сматрам да би било добро да се укључе и УН, али то зависи и од одлуке Савета безбедности УН, Брисела, не само од Србије. Сматрамо да ће преговори бити далеко бржи и успешнији ако УН користе своја овлашћења”, навео је шеф Канцеларије за Косово и Метохију и додао да та иницијатива не доводи Београд у колизију са ЕУ и САД.

На питање шта ће учинити ако се УН не укључе у дијалог, већ у њему и даље посредује само ЕУ, Вулин је казао да Београд “ни са једних разговора неће изостати”. “Што се нас тиче, преговори су једино решење”, рекао је он.

Према његовим речима, Србија жели да дијалог буде на вишем политичком нивоу, што само може да буде позитиван знак медјународној заједници и градјанима на Косову и Метохији колико Београд озбиљно жели да реши проблеме у покрајини.

Извор: Бета

3 коментара

 1. Господо политичари питајте српски народ нашта је спреман пре
  него седнете за астал са равноправним представницима Шиптара.
  Држава која има покрајине у свом државном уређењу сама регулише
  односе. Шиптари уз помоћ НАТО ИМПЕРИЈЕ проласили су отцепљење
  од државе Србије,претходне власти су помагале да дође до овог
  стања где нова власт има два начина да изађе из било каквих
  преговора или да све аминује предходне договоре ЖУТОГ КАРТЕЛА.
  Гос, Вулин Срби нису се уједунили и сјединили када су били јаки
  сада смо на кољенима пред НАТО ИМПЕРИЈОМ то је истина то се
  мора рећи гласачима дали ће вас разумети или ће ВАС КАЗНИТИ друге
  НЕМА.

 2. Zao mi je, ali nemam poverenja u ovog Julovca. Kaze da sve pregovore treba ponovo vratiti pod okrilje UN, pa zar to profesor Samardzic nije stalno govorio? Za odbranu KiM mislim da gospodin Vulin nije prava osoba.

 3. A ja mislim da je Vulin bolji od Borka za pregovore.Covek koji je ostao ono sto jeste,i nije preleteo u druge partije kao neki.Napred Srbine,bori se jer imas sta da branis,Srbiju najlepsu zemlju na svetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *