07. август – Николић: Ускоро план о Косову

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић састао се данас са шефом УНМИК Фарадом Зарифом, који је подржао предлог Николића да се Уједињене нације активно укључе у даљи ток преговора Београда и Приштине.

Како је саопштила прес служба председника Србије, у “срдачном и пријатељском разговору” позитивно је оцењена улога УНМИК и истакнуто да наставак дијалога Београда и Приштине треба подићи на виши ниво, и унапредити безбедност и сигурност.

Имајући у виду специфичности свих проблема на Косову, Николић је истакао да њиховом решавању треба приступити на адекватан начин, поштујући Резолуцију 1244.

Зафир је у разговору поручио да се залаже за мир и безбедност на целој територији Покрајине, истичући да неће бити толерисане било какве једностране акције, наводи се у саопштењу.

Николић је нагласио да никада неће признати независност Косова и Метохије, додавши да ће веома брзо изаћи са планом, око којег очекује консензус свих релевантних политичких и других фактора.

Према његовим речима, у тај процес мора да буде укључена и Скупштина Србије, уз поштовање Устава, као највишег правног акта.

Извор: Фонет, РТВ


Један коментар

 1. РАДОСЛАВ

  Успон или пад то ћемо ускоро видети,и предхони председник је понављо да неће признати независно Косово.Тај бивши је оставио
  договоре са Приштином које скупштина није усвојила ни одбацила
  нова власт признаје непуноважне договоре и тако полако иде Тадићевим НАТО ИМПЕРИЈЕ путем.Господо добили сте мандат за самосталну политику државе Србије. Сваки дан Шиптари нам поручују
  шта желе шта су добили од окупатора то је истина. Зар ви тражите
  подршку од:Тадића,Чеде,Чанка и оног из Бодрума Пајтића незнам имате МАНДАТ И РАДИТЕ ЗА ЦЕЛОВИТОСТ СРБИЈЕ они који нежеле живот
  у Држави Србији имају своју матицу Албанију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.