4. јул – СНС и УРС разговарали о програму нове владе

БЕОГРАД – Српска напредна странка (СНС) и Уједињени региони Србије (УРС) разговарали су  о програму нове владе и постигли сагласаност о питању преговора о пријему Србије у Европску унију, о борби против корупције и криминала и кључним економским мерама.

“У наредним данима разговараћемо о конкретизацији и прављењу коалиционог споразума три стране (СНС, УРС и СПС)”, рекао је вршилац дужности председника СНС Александар Вучић после састанка са делегацијом УРС-а коју је предводио Млађан Динкић.

Вучић је навео да не сматра да ће све ићи брзо и сасвим једноставно, али је истакао да постоји воља потенцијалних коалиционих партнера да дође до промена у Србији.

Динкић је рекао да ће коалициони споразум СПС, УРС и СНС бити најдетаљнији коалициони споразум у последњих 12 година, да ће имати веома озбиљан програмски садржај.

Навео је осам сегмената програма: државну политику, економско-социјална питања, правну државу, борбу против корпуције и криминала, департизацију државе, реформу државне управе, децентрализацију и регионализацију Србије и слободу медија.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *