18. jul – Kandidat DSS za potpredsednika skupštine Nenad Popović

Demokratska stranka Srbije kandidovaće funkcionera te stranke Nenada Popovića za potpredsednika Narodne Skupštine Srbije.

To je Tanjugu potvrdio šef poslaničke grupe DSS Slobodan Samardžić, koji je kazao da bi njegov izbor na potpredsedničko mesto bio veoma dobar.

Kako pišu beogradski mediji, za potpredsednika skupštine Demokratska stranka ponovo će predložiti Gordanu Čomić, Preokret bi mogao da predloži Žarka Koraća, a URS Snežanu Stojanović Plavšić.

Inače, Poslovnik je predvideo da najmanje 30 narodnih poslanika može da predloži jednog ili više kandidata za potpredsednika parlamenta, ali najviše do odlukom utvrdjenog broja potpredsednika.

U predlogu treba da stoje imena i prezimena kandidata, biografije, nazivi izbornih lista sa kojih su izabrani, ime i prezime predstavnika predlagača, obrazloženje i saglasnost kandidata i sve to u pisanom obliku.

Predlog kandidata za potpredsednika skupštine podnosi se predsedniku parlamenta, a u Poslovniku piše da predstavnik predlagača ima pravo da obrazloži predlog kandidata.

O predlogu kandidata otvara se pretres, nakon čega predsednik parlamenta utvrdjuje listu kandidata za potpredsednike skupštine i to po azbučnom redu.

Glasanje za izbor potpredsednika može da bude javno ili tajno, a za potpredsednika će biti izabran kandidat za koga je glasala većina od ukupnog broja narodnih poslanika.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Bravo DSS. Pravi kandidat. Ovi drugi nisu vredni ni pomena a kamoli te funkcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *