18. јул – Кандидат ДСС за потпредседника скупштине Ненад Поповић

Демократска странка Србије кандидоваће функционера те странке Ненада Поповића за потпредседника Народне Скупштине Србије.

То је Танјугу потврдио шеф посланичке групе ДСС Слободан Самарџић, који је казао да би његов избор на потпредседничко место био веома добар.

Како пишу београдски медији, за потпредседника скупштине Демократска странка поново ће предложити Гордану Чомић, Преокрет би могао да предложи Жарка Кораћа, а УРС Снежану Стојановић Плавшић.

Иначе, Пословник је предвидео да најмање 30 народних посланика може да предложи једног или више кандидата за потпредседника парламента, али највише до одлуком утврдјеног броја потпредседника.

У предлогу треба да стоје имена и презимена кандидата, биографије, називи изборних листа са којих су изабрани, име и презиме представника предлагача, образложење и сагласност кандидата и све то у писаном облику.

Предлог кандидата за потпредседника скупштине подноси се председнику парламента, а у Пословнику пише да представник предлагача има право да образложи предлог кандидата.

О предлогу кандидата отвара се претрес, након чега председник парламента утврдјује листу кандидата за потпредседнике скупштине и то по азбучном реду.

Гласање за избор потпредседника може да буде јавно или тајно, а за потпредседника ће бити изабран кандидат за кога је гласала већина од укупног броја народних посланика.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Bravo DSS. Pravi kandidat. Ovi drugi nisu vredni ni pomena a kamoli te funkcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *