16. jul – Nikolić: Strateški cilj Srbije priključenje EU

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta sa Edvardom Kukanom na čelu da je strateški cilj Srbije što brže priključenje Evropskoj uniji, ali i da pre toga Srbiju očekuje još mnogo posla.

Nikolić se, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika, posebno osvrnuo na potrebu da se u Srbiji otklone problemi u pravosuđu, otpočne bespoštedna borba protiv korupcije i kriminala i ispitaju sve sporne privatizacije iz prethodnog perioda, ne samo zato što to Evropa traži, već pre svega zato što je to u interesu Srbije.

Predsednik Srbije je dodao i da nema potrebe da Srbija čeka da postane član EU da bi se u njoj uspostavili evropski standardi, već da očekuje da nova Vlada Srbije na tome radi od prvog dana svog mandata.

Kukan je tokom razgovora izrazio podršku nastojanju Srbije da u što skorijem roku dobije datum otpočinjanja pregovora o pristupanju EU uniji i pozdravio nastojanja Srbije da održi kontinuitet svoje politike prema EU.

Delegacija Evropskog parlamenta (EP) za jugoistočnu Evropu, koju predvodi Edvard Kukan, boravi danas u Beogradu.

Delegacija EP za jugoistočnu Evropu posetiće i Skupštinu Srbije i razgovarati sa poslanicima, najavljeno je iz republičkog parlamenta.

Poslanici će, kako se navodi, razgovarati i sa delegacijom Specijalnog pododbora za organizovani kriminal, korupciju i pranje novca Evropskog parlamenta, koju predvodi predsednica Sonja Alfano.

Sastanak će biti održan u Domu Narodne skupštine.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. … lepo “deklamovanje”.. ?! Ali, u Srbiji, uvek, nekako bude problema – i sa ‘strategijama’ i sa ‘ciljevima’ ?! Ipak, i kod ‘recitovanja’, treba covek da drzi neku – meru ?! Da mu ne bi ‘pripala muka’ ?!

  2. I šta posle, kada nas prime u Evropu, pošto mi nismo evropski narod i do sada smo živeli kao divljaci u odnosu na civilizovane Šiptare.I kada nam civilizovano ispostave račune za svoje usluge ko će da preuzme zaplenjenu imovinu od naših tajkuna? Odakle li se stvoriše ovi silni tajkuni, a sve rehabilitovani mafijaši kada nas brižni zapad toliko podržava i kontroliše? Kaže stara narodna poslovica: Zmiju gladi ispod nje se vadi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *